KOÜ’ye bir akreditasyon belgesi daha

Kocaeli 26.06.2024 - 16:11, Güncelleme: 26.06.2024 - 16:11
 

KOÜ’ye bir akreditasyon belgesi daha

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Türk Nöroşirürji Derneği tarafından akredite edildi ve mükemmellik sertifikası sahibi oldu.

Araştırma Üniversitesi yolunda ilerleyen ve çok önemli projeleri hayata geçiren Kocaeli Üniversitesi, kurumsal olarak akredite olmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Fakülte ve bölüm bazlı çok sayıda akreditasyon belgesine sahip Kocaeli Üniversitesi’nde son olarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, akreditasyon belgesi aldı. Türk Nöroşirürji Derneği tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı akreditasyon ve mükemmellik sertifikasına uygun görüldü.   Akredite olmak büyük önem taşıyor Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Anık, “Tıp fakültelerinin ve barındırdıkları kliniklerin ulusal ve uluslararası platformda referans kurumlarca akreditasyon kazanmaları, sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve güvenilirliğinin artması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu akreditasyonlar, kurumların eğitim, araştırma ve hasta bakımında belirlenen yüksek standartlara uyduğunu teyit eder. Böylece, hem yerel hem de küresel düzeyde sağlık sektöründe tanınma ve prestij kazanılmasına katkıda bulunur. Bu bağlamda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nın sunduğu sağlık hizmetleri ve eğitim-araştırma faaliyetleri için belirlenmiş standartlara uygunluğu; Türk Nöroşirürji Derneği tarafından değerlendirilerek, akreditasyon ve mükemmellik sertifikası ile ödüllendirildi” dedi.     KOÜ’nün tanınırlığına katkı sağlayacak Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu ise, “Kliniğimizin bu başarısı, bir örnek teşkil edecek ve sağlık hizmetlerinin kalitesine artışına katkıda bulunacaktır. Üniversitemizin, ulusal sağlık alanında daha fazla tanınmasına ve güvenilir bir sağlık destinasyonu olarak öne çıkmasına katkıda bulunacaktır. Bu açıdan bakıldığında, Kocaeli halkı için olduğu kadar bölge için de önemlidir. Bu durum aynı zamanda, uluslararası işbirliklerinin artmasına, yabancı hasta kabulünün ve ortak araştırma projelerinin çoğalmasına olanak tanıyacaktır. Ayrıca, bu tür başarılar, fakültenin ve bağlı kliniklerin uluslararası bilimsel kongre ve konferanslarda daha fazla temsil edilmesini, yerel ve küresel sağlık sorunlarına çözüm üreten projelerde yer almasını sağlayacaktır.” ifadesinde bulundu.   Türkiye'nin sağlık sektöründeki prestijini güçlendirecek Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nın Türk Nöroşirürji Derneği tarafından akredite edilmesinin, hem yerel hem de uluslararası düzeyde sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını, bilimsel araştırmalara katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin sağlık sektöründeki prestijini de güçlendireceğini belirten Prof. Dr. Görkem Aksu, “Bu başarıyı elde eden tüm ekibi en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz. İnsan sağlığı için gösterdikleri üstün gayret ve özveriyle, gelecekte de aynı azimle ilerlemelerini temenni ediyoruz.” dedi.  
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Türk Nöroşirürji Derneği tarafından akredite edildi ve mükemmellik sertifikası sahibi oldu.

Araştırma Üniversitesi yolunda ilerleyen ve çok önemli projeleri hayata geçiren Kocaeli Üniversitesi, kurumsal olarak akredite olmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Fakülte ve bölüm bazlı çok sayıda akreditasyon belgesine sahip Kocaeli Üniversitesi’nde son olarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, akreditasyon belgesi aldı. Türk Nöroşirürji Derneği tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı akreditasyon ve mükemmellik sertifikasına uygun görüldü.

 

Akredite olmak büyük önem taşıyor

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Anık, “Tıp fakültelerinin ve barındırdıkları kliniklerin ulusal ve uluslararası platformda referans kurumlarca akreditasyon kazanmaları, sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve güvenilirliğinin artması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu akreditasyonlar, kurumların eğitim, araştırma ve hasta bakımında belirlenen yüksek standartlara uyduğunu teyit eder. Böylece, hem yerel hem de küresel düzeyde sağlık sektöründe tanınma ve prestij kazanılmasına katkıda bulunur. Bu bağlamda, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nın sunduğu sağlık hizmetleri ve eğitim-araştırma faaliyetleri için belirlenmiş standartlara uygunluğu; Türk Nöroşirürji Derneği tarafından değerlendirilerek, akreditasyon ve mükemmellik sertifikası ile ödüllendirildi” dedi.  

 

KOÜ’nün tanınırlığına katkı sağlayacak

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu ise, “Kliniğimizin bu başarısı, bir örnek teşkil edecek ve sağlık hizmetlerinin kalitesine artışına katkıda bulunacaktır. Üniversitemizin, ulusal sağlık alanında daha fazla tanınmasına ve güvenilir bir sağlık destinasyonu olarak öne çıkmasına katkıda bulunacaktır. Bu açıdan bakıldığında, Kocaeli halkı için olduğu kadar bölge için de önemlidir. Bu durum aynı zamanda, uluslararası işbirliklerinin artmasına, yabancı hasta kabulünün ve ortak araştırma projelerinin çoğalmasına olanak tanıyacaktır. Ayrıca, bu tür başarılar, fakültenin ve bağlı kliniklerin uluslararası bilimsel kongre ve konferanslarda daha fazla temsil edilmesini, yerel ve küresel sağlık sorunlarına çözüm üreten projelerde yer almasını sağlayacaktır.” ifadesinde bulundu.

 

Türkiye'nin sağlık sektöründeki prestijini güçlendirecek

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nın Türk Nöroşirürji Derneği tarafından akredite edilmesinin, hem yerel hem de uluslararası düzeyde sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını, bilimsel araştırmalara katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin sağlık sektöründeki prestijini de güçlendireceğini belirten Prof. Dr. Görkem Aksu, “Bu başarıyı elde eden tüm ekibi en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz. İnsan sağlığı için gösterdikleri üstün gayret ve özveriyle, gelecekte de aynı azimle ilerlemelerini temenni ediyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.