Okul servisi dereye uçup 5 kişi ölmüştü: 7 sanık yargılandı

Asayiş 02.07.2024 - 14:35, Güncelleme: 02.07.2024 - 14:35
 

Okul servisi dereye uçup 5 kişi ölmüştü: 7 sanık yargılandı

Gebze ilçesinde 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenci servisi kazasına ilişkin biri tutuklu 7 sanık yargılandı

9 Kasım 2021'de kaza, 14.00 sıralarında Gebze ilçesi Beylikbağı Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Emlak konut Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan servis midibüsünün sürücüsü, köprü üzerinde bir kadına çarparak dere yatağına düşmüştü. Kazada, midibüsün çarptığı Birsen Giriş ile öğrenci Mert Efe Akıllı (13) hayatını kaybetmiş, servis sürücüsü Mehmet Ö. ile araçtaki 19 öğrenci yaralanmıştı. Öğrencilerden Esma Nur Avcı (14) ile Rabia Üst (14) 10 Kasım'da, Ege Yılmaz ise (15) 13 Kasım'da kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti. Servis aracı şoförü Mehmet Ö. ile araç sahiplerinden İ.A. ve C.A, okul servis firması sahiplerinden C.Ö. ve H.Ö. ile firmanın servis sorumlusu S.D. ve okul müdürü Z.A.Y. hakkında dava açılmıştı. Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, servis aracı şoförü tutuklu sanık Mehmet Ö, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada, müştekiler, yakınları ve taraf avukatları salonda yerini aldı. Müşteki avukatları, Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulunun hazırladığı raporda tespit edilen servis denetimi ve bakımından sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve ilgililerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Sanık Mehmet Ö'nün avukatı Beste Aslan, bilirkişi raporunda başka asli kusurluların da tespit edildiğini ancak sadece müvekkilinin tutuklu olarak yargılandığına değinerek, kişilerin eşitliliğinin sağlanması gerektiğinden bahsetti.   TAHLİYE TALEBİ Müvekkilinin kaza nedeniyle uzuv kaybı yaşadığını hatırlatan Aslan, 2 yıldır süren tutukluluğunun infaza dönüştüğünü, bu nedenle sanığın tahliyesini istediklerini belirtti. Sanık Mehmet Ö. de avukatının beyanlarına katıldığını ifade ederek, tahliye talebinde bulundu. Okul müdürü sanık Z.A.Y'nin avukatı Gamze Serin Şimşek ise avukat Aslan'ın beyanlarına itiraz ederek, müvekkiline ilişkin rapor bulunmadığı için eşit veya aynı durumda oldukları iddiasını kabul etmediklerini söyledi, dosyada toplanan deliller ışığında müvekkilinin beraatini talep ettiklerini dile getirdi. Söz alan bazı müştekiler ile vekilleri, kusurlu oldukları belirtilen sorumlu kişi, kurum ve yöneticilerin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, servis aracını kazadan 20 gün önce denetleyen kurulun üyelerinden öğretmen Soner A'nın vefat durumunun son çalıştığı kuruma sorulmasını, tanık Kaan Z'nin yeniden dinlenilmesini ve beyanında ismi geçen kurum kuruluşlarla ilgili iddialara ilişkin jandarmaya yazı yazılmasını, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün sonraki duruşmada dinlenilmesini kararlaştırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.  
Gebze ilçesinde 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenci servisi kazasına ilişkin biri tutuklu 7 sanık yargılandı

9 Kasım 2021'de kaza, 14.00 sıralarında Gebze ilçesi Beylikbağı Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Emlak konut Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan servis midibüsünün sürücüsü, köprü üzerinde bir kadına çarparak dere yatağına düşmüştü.

Kazada, midibüsün çarptığı Birsen Giriş ile öğrenci Mert Efe Akıllı (13) hayatını kaybetmiş, servis sürücüsü Mehmet Ö. ile araçtaki 19 öğrenci yaralanmıştı.

Öğrencilerden Esma Nur Avcı (14) ile Rabia Üst (14) 10 Kasım'da, Ege Yılmaz ise (15) 13 Kasım'da kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti.

Servis aracı şoförü Mehmet Ö. ile araç sahiplerinden İ.A. ve C.A, okul servis firması sahiplerinden C.Ö. ve H.Ö. ile firmanın servis sorumlusu S.D. ve okul müdürü Z.A.Y. hakkında dava açılmıştı.

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, servis aracı şoförü tutuklu sanık Mehmet Ö, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada, müştekiler, yakınları ve taraf avukatları salonda yerini aldı.

Müşteki avukatları, Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulunun hazırladığı raporda tespit edilen servis denetimi ve bakımından sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve ilgililerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Mehmet Ö'nün avukatı Beste Aslan, bilirkişi raporunda başka asli kusurluların da tespit edildiğini ancak sadece müvekkilinin tutuklu olarak yargılandığına değinerek, kişilerin eşitliliğinin sağlanması gerektiğinden bahsetti.

 

Okul servisi dereye uçup 5 kişi ölmüştü: 7 sanık yargılandı

TAHLİYE TALEBİ

Müvekkilinin kaza nedeniyle uzuv kaybı yaşadığını hatırlatan Aslan, 2 yıldır süren tutukluluğunun infaza dönüştüğünü, bu nedenle sanığın tahliyesini istediklerini belirtti.

Sanık Mehmet Ö. de avukatının beyanlarına katıldığını ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

Okul müdürü sanık Z.A.Y'nin avukatı Gamze Serin Şimşek ise avukat Aslan'ın beyanlarına itiraz ederek, müvekkiline ilişkin rapor bulunmadığı için eşit veya aynı durumda oldukları iddiasını kabul etmediklerini söyledi, dosyada toplanan deliller ışığında müvekkilinin beraatini talep ettiklerini dile getirdi.

Söz alan bazı müştekiler ile vekilleri, kusurlu oldukları belirtilen sorumlu kişi, kurum ve yöneticilerin cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, servis aracını kazadan 20 gün önce denetleyen kurulun üyelerinden öğretmen Soner A'nın vefat durumunun son çalıştığı kuruma sorulmasını, tanık Kaan Z'nin yeniden dinlenilmesini ve beyanında ismi geçen kurum kuruluşlarla ilgili iddialara ilişkin jandarmaya yazı yazılmasını, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün sonraki duruşmada dinlenilmesini kararlaştırdı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

 

Okul servisi dereye uçup 5 kişi ölmüştü: 7 sanık yargılandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.