Tecrübeli kuyumcudan şaşırtan altın ve dolar tahmini!

Gündem 10.07.2024 - 09:40, Güncelleme: 10.07.2024 - 09:40
 

Tecrübeli kuyumcudan şaşırtan altın ve dolar tahmini!

Altın piyasalarında yaşanan hareketliliğin ardından gazetemize konuşan Kuyumcu Şenol Mandacı, “Artan faizlerden kaynaklı birkaç aydır durağanlık mevcut. Bu süreç yılbaşına kadar bu şekilde devam eder. Yıl sonu gram altının fiyatı 3 bin 500 - 4 bin lira arası, dolar ise yıl sonu 39 lirayı bulur” dedi.

Kentin sevilen esnaflarında olan ve 1977’den beri Kocaeli’de Kuyumculukla uğraşan Caner Kuyumculuk’un sahibi Şenol Mandacı altın piyasasındaki durgunluğu ve altındaki stok sorununu gazetemize değerlendirdi.   DOLARIN ESKİ GÜCÜNDE OLMAMASI Mandacı konuşmasına Merkez Bankaları’nın altın stokları önceki yıllara göre daha çok arttığını belirterek, “Dünya’nın birçok yerinde Merkez Bankaları dolar tutmak yerine altın satın almaya başladı. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi dünyanın rezerv para birimi olan doların eskisi gücünde olmaması ve artan jeopolitik risklerden kaynaklı altına olan ilginin artması.   ALTINA UYGULANAN KOTA KALKMALI Türkiye iç piyasasında ise Merkez Bankası’nın aldığı altın ithalatına kota uygulamasından kaynaklı altın ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Bu durum yılbaşına kadar devam edecek gibi duruyor. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) da bu kotanın bir an önce kalkmasını istedi. Bu durum sektörde dengesizliklere yol açtı” dedi.   ÇÖZÜM GEREKİYOR Mandacı, altına gelen kotanın işçi kıyımlarına yol açtığı ifade ederek, “Yaşanan bu durum altın imalatı yapan atölyelerde işçi kıyımına sebep oldu. Sadece iç piyasa yapılan iş kurtarmıyor. Atölye sahipleri elemanlarını çıkartmak zorunda kaldı. Bu durumun bir an önce giderilmesi gerekiyor” ifadelerine kullandı.   BİRKAÇ AYDIR DURAĞANLIK MEVCUT Kuyumcu Esnafı Mandacı konuşmasının devamında şunları söyledi, “İç piyasada altın fiyatlarında artan faizlerden kaynaklı birkaç aydır durağanlık mevcut. Bu süreç yılbaşına kadar bu şekilde devam eder. Yıl sonu gram altının fiyatı 3 bin 500 - 4 bin lira arası, dolar ise yıl sonu 39 lirayı bulur”
Altın piyasalarında yaşanan hareketliliğin ardından gazetemize konuşan Kuyumcu Şenol Mandacı, “Artan faizlerden kaynaklı birkaç aydır durağanlık mevcut. Bu süreç yılbaşına kadar bu şekilde devam eder. Yıl sonu gram altının fiyatı 3 bin 500 - 4 bin lira arası, dolar ise yıl sonu 39 lirayı bulur” dedi.

Kentin sevilen esnaflarında olan ve 1977’den beri Kocaeli’de Kuyumculukla uğraşan Caner Kuyumculuk’un sahibi Şenol Mandacı altın piyasasındaki durgunluğu ve altındaki stok sorununu gazetemize değerlendirdi.

 

DOLARIN ESKİ GÜCÜNDE OLMAMASI

Mandacı konuşmasına Merkez Bankaları’nın altın stokları önceki yıllara göre daha çok arttığını belirterek, “Dünya’nın birçok yerinde Merkez Bankaları dolar tutmak yerine altın satın almaya başladı. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi dünyanın rezerv para birimi olan doların eskisi gücünde olmaması ve artan jeopolitik risklerden kaynaklı altına olan ilginin artması.

 

ALTINA UYGULANAN KOTA KALKMALI

Türkiye iç piyasasında ise Merkez Bankası’nın aldığı altın ithalatına kota uygulamasından kaynaklı altın ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Bu durum yılbaşına kadar devam edecek gibi duruyor. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) da bu kotanın bir an önce kalkmasını istedi. Bu durum sektörde dengesizliklere yol açtı” dedi.

 

ÇÖZÜM GEREKİYOR

Mandacı, altına gelen kotanın işçi kıyımlarına yol açtığı ifade ederek, “Yaşanan bu durum altın imalatı yapan atölyelerde işçi kıyımına sebep oldu. Sadece iç piyasa yapılan iş kurtarmıyor. Atölye sahipleri elemanlarını çıkartmak zorunda kaldı. Bu durumun bir an önce giderilmesi gerekiyor” ifadelerine kullandı.

 

BİRKAÇ AYDIR DURAĞANLIK MEVCUT

Kuyumcu Esnafı Mandacı konuşmasının devamında şunları söyledi, “İç piyasada altın fiyatlarında artan faizlerden kaynaklı birkaç aydır durağanlık mevcut. Bu süreç yılbaşına kadar bu şekilde devam eder. Yıl sonu gram altının fiyatı 3 bin 500 - 4 bin lira arası, dolar ise yıl sonu 39 lirayı bulur”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.