Kocaeli'ne Yeni Metro Müjdesi: Sabiha Gökçen Entegrasyonu

Gündem 11.07.2024 - 12:36, Güncelleme: 11.07.2024 - 12:36
 

Kocaeli'ne Yeni Metro Müjdesi: Sabiha Gökçen Entegrasyonu

Kocaeli'de şehir içi ulaşım ağında ciddi sıkıntılar yaşayanlar için müjdeli bir haber var. Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Körfezray projesi son aşamaya geldi.

Bu proje, şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul'a entegre olacak. Kocaeli, Türkiye'nin en kalabalık sanayi kentlerinden biri olup, üç milyondan fazla nüfusuyla dikkat çekiyor. Ulaşım ve altyapı sorunlarına çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden Darıca'ya kadar uzanan metro projesine ek olarak, Atalar'dan Cengiz Topel Havalimanı'na kadar olan bir hat için yeni bir ihale açtı. "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirleri" çerçevesinde, bu projeler demiryolu ve raylı sistemler aracılığıyla daha geniş bir vatandaş kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Kocaeli'nin kuzey hattından Tüpraş, Petkim ve İzmit doğu kesimine uzanacak 27.1 kilometrelik ana hat ve 18 istasyon ile günlük 400 bin yolcu taşınması planlanıyor. Gebze-Darıca metrosu ile entegrasyon sağlandığında ise günlük bir milyon yolcu kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Projenin asıl hedefi ise İstanbul ile Kocaeli'yi birbirine bağlamak. Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla yürütülen bu projede, Eze İnşaat'ın en düşük teklifi vererek ihaleyi kazandığı öğrenildi. Bu proje tamamlandığında Gebze-Darıca ve diğer Kocaeli metro ağları Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştırılarak, Kocaeli'den İstanbul'a günün her saatinde rahatlıkla ve ekonomik bir şekilde seyahat etmek mümkün olacak. Tüm bağlantılar tamamlandığında ise günde bir milyonun üzerinde yolcunun Kocaeli'nden İstanbul'a taşınması bekleniyor.    
Kocaeli'de şehir içi ulaşım ağında ciddi sıkıntılar yaşayanlar için müjdeli bir haber var. Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Körfezray projesi son aşamaya geldi.

Bu proje, şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul'a entegre olacak.

Kocaeli, Türkiye'nin en kalabalık sanayi kentlerinden biri olup, üç milyondan fazla nüfusuyla dikkat çekiyor. Ulaşım ve altyapı sorunlarına çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden Darıca'ya kadar uzanan metro projesine ek olarak, Atalar'dan Cengiz Topel Havalimanı'na kadar olan bir hat için yeni bir ihale açtı.

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirleri" çerçevesinde, bu projeler demiryolu ve raylı sistemler aracılığıyla daha geniş bir vatandaş kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Kocaeli'nin kuzey hattından Tüpraş, Petkim ve İzmit doğu kesimine uzanacak 27.1 kilometrelik ana hat ve 18 istasyon ile günlük 400 bin yolcu taşınması planlanıyor. Gebze-Darıca metrosu ile entegrasyon sağlandığında ise günlük bir milyon yolcu kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Projenin asıl hedefi ise İstanbul ile Kocaeli'yi birbirine bağlamak. Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla yürütülen bu projede, Eze İnşaat'ın en düşük teklifi vererek ihaleyi kazandığı öğrenildi. Bu proje tamamlandığında Gebze-Darıca ve diğer Kocaeli metro ağları Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştırılarak, Kocaeli'den İstanbul'a günün her saatinde rahatlıkla ve ekonomik bir şekilde seyahat etmek mümkün olacak. Tüm bağlantılar tamamlandığında ise günde bir milyonun üzerinde yolcunun Kocaeli'nden İstanbul'a taşınması bekleniyor.

 
 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.