Mühip Kanko: Engelli Haklarına Yönelik Haksız Düzenlemelere Karşıyız

Gündem 12.07.2024 - 10:11, Güncelleme: 12.07.2024 - 10:11
 

Mühip Kanko: Engelli Haklarına Yönelik Haksız Düzenlemelere Karşıyız

Engelli bireylere yönelik hakların kısıtlandığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, “Dünyanın her yerinde engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapılarak sosyal hayata kazandırılmaya çalışılırken, maalesef ülkemizde zenginlere ve yandaş müteahhitlere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır” dedi

CHP  Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, engelli bireylere yönelik hakların kısıtlanmasına ve hükümetin fakirden alıp zengine dağıtma politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kanko, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve iktidarın, dar gelirli vatandaşlardan, emeklilerden ve engelli bireylerden daha fazla vergi almanın peşine düştüğünü söyledi. Kanko, “Dünyanın her yerinde engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapılarak sosyal hayata kazandırılmaya çalışılırken, maalesef ülkemizde zenginlere ve yandaş müteahhitlere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. “KABUL ETMİYORUZ” Kanko, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yandaş müteahhitlerin ve zenginlerin vergi cezaları silinip ülkenin kaynaklarından haksızca faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımız için sağlanan ÖTV muafiyetini dahi nasıl vergiye tabi tutarız diye hesap yapılıyor. Yapılması planlanan düzenlemelerde, engelli vatandaşlara yönelik istisna süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor ve mirasçılardan ÖTV tahsili gibi maddeler yer alıyor. Bu düzenlemeler anayasaya aykırı. Engelli bireylerin haklarına yönelik bu haksız girişime karşı çıkıyoruz ve AKP hükümetinin fakirden alıp zengine dağıtma politikalarını kabul etmiyoruz.”
Engelli bireylere yönelik hakların kısıtlandığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, “Dünyanın her yerinde engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapılarak sosyal hayata kazandırılmaya çalışılırken, maalesef ülkemizde zenginlere ve yandaş müteahhitlere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır” dedi

CHP  Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, engelli bireylere yönelik hakların kısıtlanmasına ve hükümetin fakirden alıp zengine dağıtma politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kanko, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve iktidarın, dar gelirli vatandaşlardan, emeklilerden ve engelli bireylerden daha fazla vergi almanın peşine düştüğünü söyledi. Kanko, “Dünyanın her yerinde engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapılarak sosyal hayata kazandırılmaya çalışılırken, maalesef ülkemizde zenginlere ve yandaş müteahhitlere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“KABUL ETMİYORUZ”

Kanko, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yandaş müteahhitlerin ve zenginlerin vergi cezaları silinip ülkenin kaynaklarından haksızca faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımız için sağlanan ÖTV muafiyetini dahi nasıl vergiye tabi tutarız diye hesap yapılıyor. Yapılması planlanan düzenlemelerde, engelli vatandaşlara yönelik istisna süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor ve mirasçılardan ÖTV tahsili gibi maddeler yer alıyor. Bu düzenlemeler anayasaya aykırı. Engelli bireylerin haklarına yönelik bu haksız girişime karşı çıkıyoruz ve AKP hükümetinin fakirden alıp zengine dağıtma politikalarını kabul etmiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.