Bankalar arası para transferinde yeni dönem

Ekonomi 19.07.2024 - 11:05, Güncelleme: 19.07.2024 - 11:05
 

Bankalar arası para transferinde yeni dönem

Artık IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemleri, yenilikçi ve kullanışlı bir sistem üzerinden gerçekleştirilecek

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferleri) Ödeme İste Katman Servisi'nin aktif hale getirildiğini duyurdu. Bu sayede bankalar, mobil uygulamalarını güncelleyerek yeni butonlar ekledi. Artık IBAN bilgilerini paylaşan herkes, banka aracılığıyla kolayca ödeme talep edebilecek. Mobil bankacılık kullanan müşteriler, para gönderme butonunun yanı sıra yeni 'Ödeme İste' butonunu da görecekler. Merkez Bankası'nın açıklamasıyla birlikte, alacaklıların borçlulardan FAST ödemesi talep etmelerini sağlayan FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye girdi. ALACAKLILAR TARAFINDAN BAŞLATILABİLEN İŞLEMLER Yeni sistem, iki kişi arasındaki para transferlerinde ödemenin alacaklı tarafından başlatılmasına imkan tanıyor. Bu değişikliklerle birlikte, ev sahibi-kiracı ilişkilerinde ve uzakta eğitim gören öğrencilerin ebeveynlerinden para talep etme süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlanıyor. Vatandaşların acil para ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Merkez Bankası işbirliğiyle hayata geçirilen "Ödeme İste" adlı yeni uygulama, para transferlerinin hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak. Alıcı kişi, FAST/Havale yöntemiyle gönderici tarafından ödeme talep edebilecek ve borçlu taraf bu talebi onayladığında ödeme anında alıcının hesabına geçecek. Bankalar arası para transferlerinde yenilikçi bir döneme giren Türkiye'de, IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemleri artık daha kolay ve kullanışlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Bu sayede vatandaşlar, para transferlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilecekler.  
Artık IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemleri, yenilikçi ve kullanışlı bir sistem üzerinden gerçekleştirilecek

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferleri) Ödeme İste Katman Servisi'nin aktif hale getirildiğini duyurdu. Bu sayede bankalar, mobil uygulamalarını güncelleyerek yeni butonlar ekledi. Artık IBAN bilgilerini paylaşan herkes, banka aracılığıyla kolayca ödeme talep edebilecek. Mobil bankacılık kullanan müşteriler, para gönderme butonunun yanı sıra yeni 'Ödeme İste' butonunu da görecekler. Merkez Bankası'nın açıklamasıyla birlikte, alacaklıların borçlulardan FAST ödemesi talep etmelerini sağlayan FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye girdi.

ALACAKLILAR TARAFINDAN BAŞLATILABİLEN İŞLEMLER

Yeni sistem, iki kişi arasındaki para transferlerinde ödemenin alacaklı tarafından başlatılmasına imkan tanıyor. Bu değişikliklerle birlikte, ev sahibi-kiracı ilişkilerinde ve uzakta eğitim gören öğrencilerin ebeveynlerinden para talep etme süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlanıyor. Vatandaşların acil para ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Merkez Bankası işbirliğiyle hayata geçirilen "Ödeme İste" adlı yeni uygulama, para transferlerinin hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak. Alıcı kişi, FAST/Havale yöntemiyle gönderici tarafından ödeme talep edebilecek ve borçlu taraf bu talebi onayladığında ödeme anında alıcının hesabına geçecek. Bankalar arası para transferlerinde yenilikçi bir döneme giren Türkiye'de, IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemleri artık daha kolay ve kullanışlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Bu sayede vatandaşlar, para transferlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.