Sigaraya bir dev zam daha gözüktü

Ekonomi 22.07.2024 - 09:21, Güncelleme: 22.07.2024 - 09:21
 

Sigaraya bir dev zam daha gözüktü

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5-6 lira arasında bir zam olabileceği yönünde bir paylaşım yaptı. Aybaş'ın bu sözleri, sosyal medyada 'zam geliyor' olarak yorumlandı.

Sigara fiyatlarına yeni bir zammın geleceği iddiaları gündemde. Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 Temmuz'da yaptığı açıklamada sigara üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) miktarının, son altı aylık YİÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı olan %19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını duyurmuştu. Bu ÖTV zammı sonrasında sigara fiyatlarında bazı gruplarda 10 TL'ye varan artışlar görüldü.   SİGARAYA ÖNÜMÜZDEKİ AY 5-6 LİRA  ZAM GELEBİLİR Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, sigaraya önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini öne sürdü. Aybaş, açıklamasında, "Eğer sigaraya önümüzdeki ay 5-6 lira daha zam yapılırsa, yok daha neler der misiniz?" ifadelerine yer verdi.Bu iddia, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından önümüzdeki ağustos ayında sigara fiyatlarına 6 TL'lik bir zam yapılacağı şeklinde yorumlandı.  
Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5-6 lira arasında bir zam olabileceği yönünde bir paylaşım yaptı. Aybaş'ın bu sözleri, sosyal medyada 'zam geliyor' olarak yorumlandı.

Sigara fiyatlarına yeni bir zammın geleceği iddiaları gündemde.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 Temmuz'da yaptığı açıklamada sigara üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) miktarının, son altı aylık YİÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı olan %19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını duyurmuştu.

Bu ÖTV zammı sonrasında sigara fiyatlarında bazı gruplarda 10 TL'ye varan artışlar görüldü.

 

SİGARAYA ÖNÜMÜZDEKİ AY 5-6 LİRA  ZAM GELEBİLİR

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, sigaraya önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini öne sürdü.

Aybaş, açıklamasında, "Eğer sigaraya önümüzdeki ay 5-6 lira daha zam yapılırsa, yok daha neler der misiniz?" ifadelerine yer verdi.Bu iddia, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından önümüzdeki ağustos ayında sigara fiyatlarına 6 TL'lik bir zam yapılacağı şeklinde yorumlandı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.