Cengiz Topel'den uçuşlar başlıyor

Gündem 24.07.2024 - 08:59, Güncelleme: 24.07.2024 - 08:59
 

Cengiz Topel'den uçuşlar başlıyor

İlk açılışı 2011 yılında yapılan atıl halde duran Cengiz Topel Havalimanı'ndan Ağustos itibariyle uçuşlar başlıyor

1994 yılında DLH tarafından ihalesi yapılan inşaatına 1995 yılında başlanıp 1999 yılında bitirilen Cengiz Topel’in açılışı, 17 Ağustos Gölcük depremi sebebiyle 11 sene gecikmeli olarak yapıldı. askeri uçuşlar ile kargo için kullanılan havalimanının ilk resmi açılışı 2 Kasım 2011 tarihinde yapılan törenle yapıldı. 5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Anadolu Jet firması cumartesi ve pazartesi hariç haftanın 5 günü Trabzon Havalimanına karşılıklı seferlere tekrar başlayan 2018 yılı itibari ile de haftanın 3 günü, salı, çarşamba ve cuma günleri yine Kocaeli’den Trabzon’a karşılıklı seferler başlatıldıysa da bu uçuşlar 2021 yılı kasım ayı itibari ile durdurulup 2021 yılında sadece 4 ay çalışan Cengiz Topel Havalimanı, 2022 yılında ise tarifeli uçuşlara tamamen kapatıldı. Öte yandan Cengiz Topel, özel uçuşlara ve kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesinde kullanıldı. 2023’TE DE TARİFELİ UÇUŞ YOKTU Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2022 yılında Cengiz Topel Havalimanı’ndan bin 732 uçuş yapıldı. Bu uçuşların 49’u yurt dışına yapıldı. 2022 yılında taşınan toplam yolcu sayısı ise bin 768 oldu. Çoğunlukla kaçak göçmenlerin sınırın dışı edilmesi için yapılan uçuşların dışında, özel firmaların organize ettiği umre ziyaretleri için de uçuşlar yapıldı. 2023 yılında da tarifeli uçuş yapılmadı. Atıl durumda olan havalimanının müdürü ise geçtiğimiz Haziran ayında değişip ve  Ulaştırma Memur-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Osman Bağcı yeni müdür olarak atandı.  TRABZON'A UÇUŞLAR BAŞLIYOR Pegasus Havayolları'nın 9 Ağustos itibariyle haftada bir olmak üzere Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan uçuşları başlıyor. Satışa sunulan biletler içerisinde yalnızca Trabzon'a haftada bir gün tek bir saat olmak üzere satışa sunulan biletlerin ardından yeni uçuşlar da eklenecek mi sorularını beraberinde getirdi.     
İlk açılışı 2011 yılında yapılan atıl halde duran Cengiz Topel Havalimanı'ndan Ağustos itibariyle uçuşlar başlıyor

1994 yılında DLH tarafından ihalesi yapılan inşaatına 1995 yılında başlanıp 1999 yılında bitirilen Cengiz Topel’in açılışı, 17 Ağustos Gölcük depremi sebebiyle 11 sene gecikmeli olarak yapıldı. askeri uçuşlar ile kargo için kullanılan havalimanının ilk resmi açılışı 2 Kasım 2011 tarihinde yapılan törenle yapıldı.

5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Anadolu Jet firması cumartesi ve pazartesi hariç haftanın 5 günü Trabzon Havalimanına karşılıklı seferlere tekrar başlayan 2018 yılı itibari ile de haftanın 3 günü, salı, çarşamba ve cuma günleri yine Kocaeli’den Trabzon’a karşılıklı seferler başlatıldıysa da bu uçuşlar 2021 yılı kasım ayı itibari ile durdurulup 2021 yılında sadece 4 ay çalışan Cengiz Topel Havalimanı, 2022 yılında ise tarifeli uçuşlara tamamen kapatıldı. Öte yandan Cengiz Topel, özel uçuşlara ve kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesinde kullanıldı.

2023’TE DE TARİFELİ UÇUŞ YOKTU

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2022 yılında Cengiz Topel Havalimanı’ndan bin 732 uçuş yapıldı. Bu uçuşların 49’u yurt dışına yapıldı. 2022 yılında taşınan toplam yolcu sayısı ise bin 768 oldu. Çoğunlukla kaçak göçmenlerin sınırın dışı edilmesi için yapılan uçuşların dışında, özel firmaların organize ettiği umre ziyaretleri için de uçuşlar yapıldı. 2023 yılında da tarifeli uçuş yapılmadı.

Atıl durumda olan havalimanının müdürü ise geçtiğimiz Haziran ayında değişip ve  Ulaştırma Memur-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Osman Bağcı yeni müdür olarak atandı. 

TRABZON'A UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Pegasus Havayolları'nın 9 Ağustos itibariyle haftada bir olmak üzere Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan uçuşları başlıyor. Satışa sunulan biletler içerisinde yalnızca Trabzon'a haftada bir gün tek bir saat olmak üzere satışa sunulan biletlerin ardından yeni uçuşlar da eklenecek mi sorularını beraberinde getirdi. 

Cengiz Topel'den uçuşlar başlıyor

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.