Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Gündem 26.07.2024 - 14:01, Güncelleme: 26.07.2024 - 14:01
 

Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında hazırlanan yasa düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak resmi gazetede yayımlandı

TBMM Genel Kurulu'nda tasarruf paketinin altyapısını oluşturan ve kamu kurumu yönetimlerine atananlara tek ücret sınırı getiren teklif kabul edilerek yasalaştı. Yapılan son dakika değişikliği ile özel sektörden kamu kurumlarına atanan yöneticilere de aynı sınır getirildi. NET TUTAR 108 BİN GÖSTERGE RAKAMINI GEÇEMEYECEK İlgili düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, özel veya kamudan gelme ayrımı yapılmaksızın, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler sadece bir görev için ücret alabilecek. Aylık yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı, 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 98 bin lira) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma beyan edecek. Birden fazla görev alan personele ödenecek tutar üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak, ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılacak. Üst sınırı aşan ya da ücret alınamayan görevlere ilişkin ödeme tutarları, genel bütçe kapsamındaki idarelerde genel bütçeye, diğer idarelerde ise ilgili kurum bütçesine gelir kaydedilecek. Teklifin ilk halinde 1 Eylül  2024 tarihinde uygulamaya girmesi planlanan tek ücret düzenlemesi, yapılan değişiklikle 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.  
Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında hazırlanan yasa düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak resmi gazetede yayımlandı

TBMM Genel Kurulu'nda tasarruf paketinin altyapısını oluşturan ve kamu kurumu yönetimlerine atananlara tek ücret sınırı getiren teklif kabul edilerek yasalaştı. Yapılan son dakika değişikliği ile özel sektörden kamu kurumlarına atanan yöneticilere de aynı sınır getirildi.

NET TUTAR 108 BİN GÖSTERGE RAKAMINI GEÇEMEYECEK

İlgili düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, özel veya kamudan gelme ayrımı yapılmaksızın, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler sadece bir görev için ücret alabilecek. Aylık yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı, 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 98 bin lira) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma beyan edecek. Birden fazla görev alan personele ödenecek tutar üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak, ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılacak. Üst sınırı aşan ya da ücret alınamayan görevlere ilişkin ödeme tutarları, genel bütçe kapsamındaki idarelerde genel bütçeye, diğer idarelerde ise ilgili kurum bütçesine gelir kaydedilecek. Teklifin ilk halinde 1 Eylül  2024 tarihinde uygulamaya girmesi planlanan tek ücret düzenlemesi, yapılan değişiklikle 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.