Hamas lideri İsmail Haniye öldürüldü

Gündem 31.07.2024 - 12:37, Güncelleme: 31.07.2024 - 12:37
 

Hamas lideri İsmail Haniye öldürüldü

Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu. Türkiye, saldırıyı sert dille kınadı

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran, saldırının gece 2 civarında, Haniye'nin kaldığı savaş gazilerine özel özel bir konuta düzenlendiğini duyurdu.  İRAN LİDERİNİN YEMİN TÖRENİ İÇİN GİTMİŞTİ Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi. Haniye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı. Hamas, "korkakça bir eylem" diye nitelediği saldırının cevapsız kalmayacağını kaydetti. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas da saldırıyı kınadı. İran Güvenlik Konseyi ve Devrim Muhafızları, İsrail'e verilecek yanıtı görüşmek üzere bu sabah acil toplandı. İran basını, Haniye'nin Tahran'da çekilen son fotoğrafını paylaştı.   İSRAİL'DEN İLK YORUM İsrail ordusu ise, Hamas lideri Haniye‘’ye yönelik İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amichay Eliyahu, Haniye'nin  öldürülmesini memnuniyetle karşıladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eliyahu, "Haniye'nin ölümü dünyayı daha güzel hale getirecek" ifadesini kullandı.   TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA Dışişleri Bakanlığı, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Bu saldırı, Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır" açıklamasını yaptı.  Açıklamada, "Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.   
Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu. Türkiye, saldırıyı sert dille kınadı

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran, saldırının gece 2 civarında, Haniye'nin kaldığı savaş gazilerine özel özel bir konuta düzenlendiğini duyurdu. 

İRAN LİDERİNİN YEMİN TÖRENİ İÇİN GİTMİŞTİ

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi. Haniye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı. Hamas, "korkakça bir eylem" diye nitelediği saldırının cevapsız kalmayacağını kaydetti. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas da saldırıyı kınadı. İran Güvenlik Konseyi ve Devrim Muhafızları, İsrail'e verilecek yanıtı görüşmek üzere bu sabah acil toplandı. İran basını, Haniye'nin Tahran'da çekilen son fotoğrafını paylaştı.

 

İSRAİL'DEN İLK YORUM

İsrail ordusu ise, Hamas lideri Haniye‘’ye yönelik İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amichay Eliyahu, Haniye'nin  öldürülmesini memnuniyetle karşıladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eliyahu, "Haniye'nin ölümü dünyayı daha güzel hale getirecek" ifadesini kullandı.

 

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Bu saldırı, Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır" açıklamasını yaptı.  Açıklamada, "Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz" denildi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.