crossorigin="anonymous"> google.com, pub-3332145558351436, DIRECT, f08c47fec0942fa0

MAGNEZYUMSUZ KALMAMANIN 10 YOLU!

Sağlık 01.08.2024 - 10:29, Güncelleme: 01.08.2024 - 10:29
 

MAGNEZYUMSUZ KALMAMANIN 10 YOLU!

Magnezyum vücutta, enerji üretimi, DNA sentezi, insülin etkinliği, glikoz, lipid metabolizması düzenlenmesi, tansiyon kontrolü, kasların kasılması, sinirlerin dağılımı ve pek çok, 300'den fazla metabolik reaksiyonda rol oynar. Yeterli magnezyum alamamamız halinde birçok sağlık sorunuyla karşılaşırız.

Bunlardan bazıları: - Yüksek kolesterol - Ateroskleroz - Yüksek tansiyon - Kalp krizi - İnme - Böbrek hastalıkları - Migren ağrıları - İnflamasyon - Sinirsel bozukluklar Magnezyum bu kadar önemli olduğuna göre vücudumuza daha fazla magnezyum almak ve magnezyum seviyesini korumak için yapılabilecekler: Vücuda daha fazla magnezyum girmesi için: 1- Magnezyumdan zengin yiyeceklerle beslenin. Bunlar: ıspanak, pancar yaprağı, pazı, kabak çekirdeği, badem, diğer kuruyemişler, sardalya. 2- Organik veya kimyasalsız tarımla yetiştirilmiş yiyecekler tüketin. 3- Magnezyumdan zengin yiyecekleri mümkün olduğunca çiğ tüketin. 4- Günlük olarak magnezyum takviyesi alın. 5- Vücudun magnezyum kullanımını destekleyen mikro besinleri de yeterince almalıyız. Bunlar arasında D vitamini, B1 (tiamin), E, B6 vitaminleri ve selenyum sayılabilir. 6- Epsom tuzu banyosu yapın. Epsom tuzu magnezyum sülfat olduğundan banyo yapıldığında hem magnezyum hem de sülfat almış oluruz. Vücuttan daha az magnezyum boşalması için: 7- Alkolden kaçının çünkü alkol vücuttan magnezyum atılmasına neden olur. 8- Pişirmek özellikle haşlamak magnezyum açısından zengin besinlerin magnezyumunun boşalmasına neden olur. 9- Yüksek dozda çinko takviyesi alınması magnezyum emilimini azaltabilir. Antiasit ilaçlar, antibiyotikler, diüretikler, kortikosteroidler ve bazı doğum kontrol hapları da magnezyumu boşaltabilir. 10- Düşük proteinli beslenme de magnezyum emilimini olumsuz etkiler.  
Magnezyum vücutta, enerji üretimi, DNA sentezi, insülin etkinliği, glikoz, lipid metabolizması düzenlenmesi, tansiyon kontrolü, kasların kasılması, sinirlerin dağılımı ve pek çok, 300'den fazla metabolik reaksiyonda rol oynar. Yeterli magnezyum alamamamız halinde birçok sağlık sorunuyla karşılaşırız.

Bunlardan bazıları:

- Yüksek kolesterol

- Ateroskleroz

- Yüksek tansiyon

- Kalp krizi

- İnme

- Böbrek hastalıkları

- Migren ağrıları

- İnflamasyon

- Sinirsel bozukluklar

Magnezyum bu kadar önemli olduğuna göre vücudumuza daha fazla magnezyum almak ve magnezyum seviyesini korumak için yapılabilecekler:

Vücuda daha fazla magnezyum girmesi için:

1- Magnezyumdan zengin yiyeceklerle beslenin. Bunlar: ıspanak, pancar yaprağı, pazı, kabak çekirdeği, badem, diğer kuruyemişler, sardalya.

2- Organik veya kimyasalsız tarımla yetiştirilmiş yiyecekler tüketin.

3- Magnezyumdan zengin yiyecekleri mümkün olduğunca çiğ tüketin.

4- Günlük olarak magnezyum takviyesi alın.

5- Vücudun magnezyum kullanımını destekleyen mikro besinleri de yeterince almalıyız. Bunlar arasında D vitamini, B1 (tiamin), E, B6 vitaminleri ve selenyum sayılabilir.

6- Epsom tuzu banyosu yapın. Epsom tuzu magnezyum sülfat olduğundan banyo yapıldığında hem magnezyum hem de sülfat almış oluruz.

Vücuttan daha az magnezyum boşalması için:

7- Alkolden kaçının çünkü alkol vücuttan magnezyum atılmasına neden olur.

8- Pişirmek özellikle haşlamak magnezyum açısından zengin besinlerin magnezyumunun boşalmasına neden olur.

9- Yüksek dozda çinko takviyesi alınması magnezyum emilimini azaltabilir. Antiasit ilaçlar, antibiyotikler, diüretikler, kortikosteroidler ve bazı doğum kontrol hapları da magnezyumu boşaltabilir.

10- Düşük proteinli beslenme de magnezyum emilimini olumsuz etkiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.