"Kameranı Al, Şehrin Hikayesini Yaz! Darıca Kısa Film Yarışması’nda Farkını Gösterme Zamanı!"

Darıca 11.10.2024 - 21:41, Güncelleme: 11.10.2024 - 21:41
 

"Kameranı Al, Şehrin Hikayesini Yaz! Darıca Kısa Film Yarışması’nda Farkını Gösterme Zamanı!"

2022 yılında ilk kez düzenlenen Darıca Kısa Film Yarışması, bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşacak. 1 Haziran 2024'te başlayan başvuru süreci 30 Ekim 2024'te sona erecek olan yarışma, "Şehir Komşuluğu" temasıyla dikkat çekiyor. Gebze’de düzenlenen basın lansman toplantısında, organizasyonun uluslararası bir proje olma yolunda emin adımlarla ilerlediği vurgulandı.

Yurt Dışından Yoğun İlgi Darıca Kaymakamlığı öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı, MİNT Akademi ve Darıca Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda başvuru yapıldığı belirtildi. Lansmana Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükakın ve birçok önemli isim katıldı. Kaymakam Kara: "Uluslararası Boyut Kazanacak" Açılış konuşmasını yapan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın bölgenin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Yurt dışından da katılımın olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kara, yarışmayı gelecek yıllarda uluslararası bir boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Bıyık: "Darıca, Sanatın Merkezi Olma Yolunda" Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yarışmanın değerinin her geçen gün arttığını ifade etti. Bıyık, ünlü senarist ve yönetmen Birol Güven'in bu süreçte kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, Darıca'yı uluslararası sanat festivalleri ile buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Gebze Belediye Başkanı Sponsorları Kutladı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükakın da konuşmasında kültür, sanat ve edebiyatın toplumlar için vazgeçilmez olduğunu belirterek, yarışmaya destek olan sponsorları ve emeği geçenleri tebrik etti. Sarıtoprak’tan Yarışma Hakkında Bilgiler Lansmanın sonunda, Darıca Kaymakamlığı Proje Bürosu Koordinatörü Birsen Sarıtoprak, yarışmanın bu yılki teması olan "Şehir Komşuluğu" ile şehir yaşamında komşuluk ilişkilerinin önemini vurgulamayı amaçladıklarını ifade etti. Yarışmanın başvuru sürecinin 30 Ekim 2024'te sona ereceğini hatırlatan Sarıtoprak, katılımcılara bol şans ve yaratıcılık diledi. Ödüller ve Jüri Üyeleri Yarışmada birinciye 100.000 TL, ikinciye 50.000 TL, üçüncüye ise 30.000 TL ödül verilecek. Ayrıca 20.000 TL mansiyon ödülü de sahiplerini bulacak. Jüride ünlü senarist Aydın Sarman, sinema eleştirmeni Osman Büyükercan ve film yapımcısı Uğur Yağcıoğlu gibi isimler yer alacak. Ödül Töreni 1 Aralık’ta Yarışmanın ödül töreni, 1 Aralık 2024’te Elite Hotel’de gerçekleştirilecek. Yarışma başvuruları ve detaylı bilgiler için resmi web sitesi (https://daricakisafilm.com.tr) ziyaret edilebilir. Darıca Kısa Film Yarışması, sanatseverlerin ve genç yeteneklerin buluşma noktası olmaya devam ediyor!
2022 yılında ilk kez düzenlenen Darıca Kısa Film Yarışması, bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşacak. 1 Haziran 2024'te başlayan başvuru süreci 30 Ekim 2024'te sona erecek olan yarışma, "Şehir Komşuluğu" temasıyla dikkat çekiyor. Gebze’de düzenlenen basın lansman toplantısında, organizasyonun uluslararası bir proje olma yolunda emin adımlarla ilerlediği vurgulandı.

Yurt Dışından Yoğun İlgi

Darıca Kaymakamlığı öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı, MİNT Akademi ve Darıca Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda başvuru yapıldığı belirtildi. Lansmana Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükakın ve birçok önemli isim katıldı.

Kaymakam Kara: "Uluslararası Boyut Kazanacak"

Açılış konuşmasını yapan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın bölgenin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Yurt dışından da katılımın olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kara, yarışmayı gelecek yıllarda uluslararası bir boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Bıyık: "Darıca, Sanatın Merkezi Olma Yolunda"

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yarışmanın değerinin her geçen gün arttığını ifade etti. Bıyık, ünlü senarist ve yönetmen Birol Güven'in bu süreçte kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, Darıca'yı uluslararası sanat festivalleri ile buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gebze Belediye Başkanı Sponsorları Kutladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükakın da konuşmasında kültür, sanat ve edebiyatın toplumlar için vazgeçilmez olduğunu belirterek, yarışmaya destek olan sponsorları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Sarıtoprak’tan Yarışma Hakkında Bilgiler

Lansmanın sonunda, Darıca Kaymakamlığı Proje Bürosu Koordinatörü Birsen Sarıtoprak, yarışmanın bu yılki teması olan "Şehir Komşuluğu" ile şehir yaşamında komşuluk ilişkilerinin önemini vurgulamayı amaçladıklarını ifade etti. Yarışmanın başvuru sürecinin 30 Ekim 2024'te sona ereceğini hatırlatan Sarıtoprak, katılımcılara bol şans ve yaratıcılık diledi.

Ödüller ve Jüri Üyeleri

Yarışmada birinciye 100.000 TL, ikinciye 50.000 TL, üçüncüye ise 30.000 TL ödül verilecek. Ayrıca 20.000 TL mansiyon ödülü de sahiplerini bulacak. Jüride ünlü senarist Aydın Sarman, sinema eleştirmeni Osman Büyükercan ve film yapımcısı Uğur Yağcıoğlu gibi isimler yer alacak.

Ödül Töreni 1 Aralık’ta

Yarışmanın ödül töreni, 1 Aralık 2024’te Elite Hotel’de gerçekleştirilecek. Yarışma başvuruları ve detaylı bilgiler için resmi web sitesi (https://daricakisafilm.com.tr) ziyaret edilebilir.

Darıca Kısa Film Yarışması, sanatseverlerin ve genç yeteneklerin buluşma noktası olmaya devam ediyor!

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.