“Yardım etmek kutsaldır ama sürekli olması sorun yaratır”

Gündem 13.10.2024 - 14:25, Güncelleme: 14.10.2024 - 12:48
 

“Yardım etmek kutsaldır ama sürekli olması sorun yaratır”

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde okurlarıyla buluşan psikoterapist ve yazar Serhat Yabancı, ikili ilişkiler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı son gününde yine birbirinden önemli yazar ve fikir insanını okurlarıyla buluşturdu. Psikoterapist ve yazar Serhat Yabancı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Akçakoca Konferans Salonu’ndaki “Kurban – Kurtarıcı - Zorba Üçgeni” adlı söyleşisinde konuşan Yabancı, “İnancımızda, kültürümüzde, evrensel değerlerde insanlara yardım etmek çok önemli ve kutsaldır. Ama bunu sürekli hale getirmek sorunlu” dedi.   TEK TARAFLI İLİŞKİLER YÜK OLUYOR Yabancı, söyleşisinde okurlarına ikili ilişkiler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. “İhtiyacı olan sizi aramaya başlıyor” diyen Yabancı, “İnsanların hayatında nasıl bir rol edindiğinize dikkat edin. Paraya ihtiyacı olduğunda aranan bir insan mıyım? Kendi hayatındaki sorunları çözmek için aranan bir insan mıyım? Problem çözen mi yoksa karşılıklı ilişki yürüten biri miyim? Tek taraflı ise bu sizin yükünüzdür. İnsanlara bir süre sonra hayır dediğinizde size gelen eleştirileri duymaya başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.   İLİŞKİLERDE KİMSE YORULMAMALI “Siz kendiniz olmaya başladığında eski sizi özleyenler tuhaf bulmaya başlayacaklar” diyen Yabancı, “’Eskisi gibi bizi arayıp sormuyorsun. Havalara girdin’ diyorlar. Hayır, ben değişmedim. Hayatımdaki bazı dengesizliklerin farkına vardım. Senin sırtından yürüyen her ilişki hastalıklıdır. Aynı şekilde akrabalık ilişkileri de böyledir. İlişkilerde kimsenin fazla yorulmaması gerekiyor. Biri feda ederken biri kar mı ediyor?” diye sordu.       YILLARIN BİRİKİMİ TEPKİYİ ARTTIRIYOR Yabancı, “İnsanları çok fazla idare edip alttan alırsanız nihayetinde patlıyorsunuz. Hem de 5 birimlik olaya 50 birimlik tepki veriyorsunuz. O 45 birimlik fazlalık yılların birikimi. Yine suçlu siz oluyorsunuz. Çünkü ‘bu kadar tepki verecek ne var?’ deniyor” şeklinde konuştu.    
14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde okurlarıyla buluşan psikoterapist ve yazar Serhat Yabancı, ikili ilişkiler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı son gününde yine birbirinden önemli yazar ve fikir insanını okurlarıyla buluşturdu. Psikoterapist ve yazar Serhat Yabancı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Akçakoca Konferans Salonu’ndaki “Kurban – Kurtarıcı - Zorba Üçgeni” adlı söyleşisinde konuşan Yabancı, “İnancımızda, kültürümüzde, evrensel değerlerde insanlara yardım etmek çok önemli ve kutsaldır. Ama bunu sürekli hale getirmek sorunlu” dedi.

 

TEK TARAFLI İLİŞKİLER YÜK OLUYOR

Yabancı, söyleşisinde okurlarına ikili ilişkiler konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. “İhtiyacı olan sizi aramaya başlıyor” diyen Yabancı, “İnsanların hayatında nasıl bir rol edindiğinize dikkat edin. Paraya ihtiyacı olduğunda aranan bir insan mıyım? Kendi hayatındaki sorunları çözmek için aranan bir insan mıyım? Problem çözen mi yoksa karşılıklı ilişki yürüten biri miyim? Tek taraflı ise bu sizin yükünüzdür. İnsanlara bir süre sonra hayır dediğinizde size gelen eleştirileri duymaya başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

İLİŞKİLERDE KİMSE YORULMAMALI

“Siz kendiniz olmaya başladığında eski sizi özleyenler tuhaf bulmaya başlayacaklar” diyen Yabancı, “’Eskisi gibi bizi arayıp sormuyorsun. Havalara girdin’ diyorlar. Hayır, ben değişmedim. Hayatımdaki bazı dengesizliklerin farkına vardım. Senin sırtından yürüyen her ilişki hastalıklıdır. Aynı şekilde akrabalık ilişkileri de böyledir. İlişkilerde kimsenin fazla yorulmaması gerekiyor. Biri feda ederken biri kar mı ediyor?” diye sordu.

 

 

 

YILLARIN BİRİKİMİ TEPKİYİ ARTTIRIYOR

Yabancı, “İnsanları çok fazla idare edip alttan alırsanız nihayetinde patlıyorsunuz. Hem de 5 birimlik olaya 50 birimlik tepki veriyorsunuz. O 45 birimlik fazlalık yılların birikimi. Yine suçlu siz oluyorsunuz. Çünkü ‘bu kadar tepki verecek ne var?’ deniyor” şeklinde konuştu.

 

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.