crossorigin="anonymous"> google.com, pub-3332145558351436, DIRECT, f08c47fec0942fa0

JPMorgan'dan Türkiye'ye ziyaret

Ekonomi 26.07.2024 - 09:12, Güncelleme: 26.07.2024 - 09:12
 

JPMorgan'dan Türkiye'ye ziyaret

JPMorgan analistleri Türkiye'de 20 banka ve şirket ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından hazırlanan notta Türkiye'de kurumsal zayıflığa vurgu yapıldı. Aynı zamanda notta banka ve şirketlere yönelik tavsiyeler de yer aldı

JPMorgan analistleri Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin ardından makro taraftaki güçlü performansın şirketlerin temellerini geliştirmediğini vurguladı. Aralarında Zafar Nazim ve Lorenzo Parisi'nin olduğu kurumsal araştırma analistleriyle, ekonomist Fatih Akçelik tarafından hazırlanan 24 Temmuz tarihli notta makro taraftaki ivmenin karşısında kurumsal taraftaki zayıflık ve adil değerine yakın kurumsal değerlemelerin olduğuna dikkat çekildi. Türkiye'de 20 banka ve şirket ile birlikte yetkililere de yapılan ziyaretler sonrasında hazırlanan notta ortodoks politikalara dönüş ve makro taraftaki dengesizliklerin giderilmesi sonrasında Türkiye'nin borçlanma tarafında geride bırakılan 12 aylık dönemde güçlü bir performansa imza attığı ancak bu durumun şirketlerin temellerini geliştirmediği ifade edildi. "KURUMSAL BORÇLANMA TEMELLERİ SAĞLIKLI BİR DÜZEYDE KALDI" Notta birçok Türk şirketinin TL'deki reel değerleme, yüksek enflasyonist baskılar ve gerileyen alım gücüyle zayıf iç talep dolayısıyla baskı gördüğüne dikkat çekildi. Buna karşın JPMorgan analistleri kurumsal borçlanma temellerinin sağlıklı bir düzeyde kaldığını vurguladı. Makro tarafta ivmenin kısa vadede devam etmesini beklediklerini söyleyen analistler dolarizasyon konusunun izlenecek bir alan olacağını da ifade etti. Türkiye'de yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatlarıyla birlikte kur korumalı mevduatlarını standart TL mevduatlarına çevirme eğilimine dikkat çeken JPMorgan analistleri mevcut Türk lirası politikasının uzun süre devam etmesi durumunda bir noktada dolarizasyonu tetikleyebileceğini söyledi. JPMorgan'ın notunda birçok şirketin temellerine yönelik detaylı değerlendirmeler yer alırken, bu değerlendirmeler sonucunda bu şirketlerin eurobond'larına ilişkin tavsiyelerde de güncellemeye gidildi.  
JPMorgan analistleri Türkiye'de 20 banka ve şirket ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından hazırlanan notta Türkiye'de kurumsal zayıflığa vurgu yapıldı. Aynı zamanda notta banka ve şirketlere yönelik tavsiyeler de yer aldı

JPMorgan analistleri Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin ardından makro taraftaki güçlü performansın şirketlerin temellerini geliştirmediğini vurguladı. Aralarında Zafar Nazim ve Lorenzo Parisi'nin olduğu kurumsal araştırma analistleriyle, ekonomist Fatih Akçelik tarafından hazırlanan 24 Temmuz tarihli notta makro taraftaki ivmenin karşısında kurumsal taraftaki zayıflık ve adil değerine yakın kurumsal değerlemelerin olduğuna dikkat çekildi. Türkiye'de 20 banka ve şirket ile birlikte yetkililere de yapılan ziyaretler sonrasında hazırlanan notta ortodoks politikalara dönüş ve makro taraftaki dengesizliklerin giderilmesi sonrasında Türkiye'nin borçlanma tarafında geride bırakılan 12 aylık dönemde güçlü bir performansa imza attığı ancak bu durumun şirketlerin temellerini geliştirmediği ifade edildi.

"KURUMSAL BORÇLANMA TEMELLERİ SAĞLIKLI BİR DÜZEYDE KALDI"

Notta birçok Türk şirketinin TL'deki reel değerleme, yüksek enflasyonist baskılar ve gerileyen alım gücüyle zayıf iç talep dolayısıyla baskı gördüğüne dikkat çekildi. Buna karşın JPMorgan analistleri kurumsal borçlanma temellerinin sağlıklı bir düzeyde kaldığını vurguladı. Makro tarafta ivmenin kısa vadede devam etmesini beklediklerini söyleyen analistler dolarizasyon konusunun izlenecek bir alan olacağını da ifade etti. Türkiye'de yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatlarıyla birlikte kur korumalı mevduatlarını standart TL mevduatlarına çevirme eğilimine dikkat çeken JPMorgan analistleri mevcut Türk lirası politikasının uzun süre devam etmesi durumunda bir noktada dolarizasyonu tetikleyebileceğini söyledi. JPMorgan'ın notunda birçok şirketin temellerine yönelik detaylı değerlendirmeler yer alırken, bu değerlendirmeler sonucunda bu şirketlerin eurobond'larına ilişkin tavsiyelerde de güncellemeye gidildi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.