Kent Kart kalkıyor!

Ekonomi 18.07.2024 - 14:43, Güncelleme: 18.07.2024 - 14:43
 

Kent Kart kalkıyor!

Şehir içi toplu ulaşım ve teknoloji Türkiye Kart bünyesinde bir araya geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplu ulaşım araçlarını kullanmanın Türkiye Kart ile hem daha güvenli hem de daha kolay bir hal alacağı belirtildi

Türkiye Kart Projesi çerçevesinde PTT A.Ş. ile Vakıf Katılım arasında birçok bankacılık işlemini de içerisinde barındıran iş birliği protokolüne imza atıldı. PTT Pul Müzesi’nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, şehir içi toplu ulaşımda kullanılan kartlarda yeni bir dönemin hayata geçeceğini ifade etti.   Tüm sistemlere entegre olacak Türkiye Kart’ın 2025 senesinde 81 ilin tümünde faaliyete başlayacağını bildiren Gülten, projeyle birlikte farklı kentlerde kullanılan farklı toplu ulaşım kartlarının birbirlerine entegre olacağını kaydetti. Gülten, yenilikçi projenin 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelinin yüzde 50'sinde yaygınlaşacağını öngörüyor. Türkiye Kart, şehir içinde kullanılan toplu ulaşım araçlarında tüm sistemlere entegre olacak şekilde tasarlandı. Bu yenilikle birlikte vatandaşlar, ikamet ettikleri şehrin dışında da aynı kart ile toplu taşıma araçlarından yararlanabilecek.   Sona erecek Türkiye Kart Projesi’nin kredi kartlarına da tanımlanacağını belirten Gülten, projenin eşsiz ve dünya çapında bir teknoloji olduğunu dile getirdi. Öte yandan Gülten, Türkiye Kart’ın cep telefonu ve karekod ile ödeme sistemlerini de destekleyeceğine dikkat çekti. Türkiye Kart Projesi’nin ilerleyen günlerde şehir içi toplu ulaşım kartlarının kullanımını sona erdireceği tahmin ediliyor.      
Şehir içi toplu ulaşım ve teknoloji Türkiye Kart bünyesinde bir araya geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplu ulaşım araçlarını kullanmanın Türkiye Kart ile hem daha güvenli hem de daha kolay bir hal alacağı belirtildi

Türkiye Kart Projesi çerçevesinde PTT A.Ş. ile Vakıf Katılım arasında birçok bankacılık işlemini de içerisinde barındıran iş birliği protokolüne imza atıldı. PTT Pul Müzesi’nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, şehir içi toplu ulaşımda kullanılan kartlarda yeni bir dönemin hayata geçeceğini ifade etti.

 

Tüm sistemlere entegre olacak

Türkiye Kart’ın 2025 senesinde 81 ilin tümünde faaliyete başlayacağını bildiren Gülten, projeyle birlikte farklı kentlerde kullanılan farklı toplu ulaşım kartlarının birbirlerine entegre olacağını kaydetti. Gülten, yenilikçi projenin 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelinin yüzde 50'sinde yaygınlaşacağını öngörüyor. Türkiye Kart, şehir içinde kullanılan toplu ulaşım araçlarında tüm sistemlere entegre olacak şekilde tasarlandı. Bu yenilikle birlikte vatandaşlar, ikamet ettikleri şehrin dışında da aynı kart ile toplu taşıma araçlarından yararlanabilecek.

 

Sona erecek

Türkiye Kart Projesi’nin kredi kartlarına da tanımlanacağını belirten Gülten, projenin eşsiz ve dünya çapında bir teknoloji olduğunu dile getirdi. Öte yandan Gülten, Türkiye Kart’ın cep telefonu ve karekod ile ödeme sistemlerini de destekleyeceğine dikkat çekti. Türkiye Kart Projesi’nin ilerleyen günlerde şehir içi toplu ulaşım kartlarının kullanımını sona erdireceği tahmin ediliyor.

 

Kent Kart kalkıyor!

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.