Kestane hangi organa iyi gelir?

Sağlık 20.09.2024 - 16:33, Güncelleme: 20.09.2024 - 16:33
 

Kestane hangi organa iyi gelir?

Kestane hangi organa iyi gelir?

Kestanenin Faydaları Nelerdir? Kestane içerisinde diyet lifleri, mineraller, sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar barındıran besinler açısından zengindir. Aynı zamanda C vitamini kaynağı olmasından dolayı kuruyemişlerden çok meyvelere benzer. Özellikle soğuk kış günlerinde kestane, kızarmış, haşlanmış, tatlı olarak tüketilebiliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirme, kronik hastalıkları önleme gibi sağlığa birçok fayda sağlıyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Nur Sinem Türkmen, kestanenin faydaları hakkında bilgi verdi. Kestanenin Besin Değerleri Nelerdir? Kestane (Castanea Sativa) kayın ailesine (Fagaceae) aittir ve kuzey yarım kürede ılıman iklimlerde yetişen bir tür kuruyemiştir. Kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içerir. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da kullanılabilir. Kestane unu glüten içermez, ekmek ve hamur işlerinde kullanılabilir.
Kestane hangi organa iyi gelir?

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestane içerisinde diyet lifleri, mineraller, sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar barındıran besinler açısından zengindir. Aynı zamanda C vitamini kaynağı olmasından dolayı kuruyemişlerden çok meyvelere benzer. Özellikle soğuk kış günlerinde kestane, kızarmış, haşlanmış, tatlı olarak tüketilebiliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirme, kronik hastalıkları önleme gibi sağlığa birçok fayda sağlıyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Nur Sinem Türkmen, kestanenin faydaları hakkında bilgi verdi.

Kestanenin Besin Değerleri Nelerdir?

Kestane (Castanea Sativa) kayın ailesine (Fagaceae) aittir ve kuzey yarım kürede ılıman iklimlerde yetişen bir tür kuruyemiştir. Kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içerir. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da kullanılabilir. Kestane unu glüten içermez, ekmek ve hamur işlerinde kullanılabilir.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.