Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını açtı
Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını açtı
Kocaeli Fuarcılık A.Ş. organizasyonunda düzenlenen ve iş dünyası marifetiyle düzenlenen ilk fuar olma özelliği taşıyan Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını açtı. İlginin yoğun olduğu fuar 26 Mayıs 2024 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak
Kocaeli Fuarcılık A.Ş. organizasyonunda düzenlenen ve iş dünyası marifetiyle düzenlenen ilk fuar olma özelliği taşıyan Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını açtı. İlginin yoğun olduğu fuar 26 Mayıs 2024 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak
YAKLAŞIK 100 FİRMA KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası işbirlikleriyle kurulan Kocaeli Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı ‘Yapay Zeka’ temasıyla açıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 75’i yerel, 10’i ulusal, 1’i banka, 3’ü kamu kurumu, 4’ü Büyükşehir Belediyesi iştiraki ve 6’sı özel okul olmak üzere 100’e yakın katılımcının stant açtığı fuarın açılış töreni yoğun katılımla yapıldı.
AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy ile birlikte ev sahipliği yaptığı açılış törenine; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kırgızistan Başkonsolosu Lira Sydykova, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Murat Bozkurt, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Oda Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
FUARLARIN KENT İÇİN ÖNEMİ
Açılış töreninde konuklara hitap eden KOTO Başkanı Necmi Bulut, fuarcılığın şehrimiz için önemine vurgu yaparak, “Kocaeli, hem Türkiye’nin hem de bütün dünyanın en şanslı şehirlerinden biridir. Potansiyelimizi kullanarak ve her gün geliştirerek yerimizi güçlendirmeliyiz. Bunun yolu nitelikli insan kaynağına sahip olmaktan geçiyor. Bunun yolu yeni teknolojileri kullanabilmekten geçiyor. Bunun yolu katma değeri yüksek mamul üretiminden geçiyor. Bunun yolu çevreye duyarlı üretimden geçiyor. Bunun yolu, ürettiğini satabilmekten geçiyor. Hepsinin birleştiği nokta ise fuarlar. Hedefimiz, her yıl yenilenerek ve artan bir katılım ile her kesime hitap eden nitelikli ihtisas fuarları gerçekleştirmektir. İlimizin, ekonomik çeşitliliği, sosyal ve kültürel zenginliklerini Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtabilmesi için bu tip organizasyonlara ihtiyacımız var. Bugün burada düzenlediğimiz Kocaeli Bilişim Fuarı bu yönde atılmış ciddi adımlardan biridir” dedi.
YAPAY ZEKA FIRSAT
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yapay zekanın önemli bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, “Kocaeli’de bir fuar şirketi kurduk. İş dünyasının önündeki fırsatları artırmak hem de Kocaeli’nin tanıtımını yapmak temel amacımız. Teknolojinin gelişmesiyle birçok alanda değişim meydana geldi. Üretim şekli değişti, mimari değişti, eğitim değişti ve hayatımızdaki daha birçok şey değişim geçirdi. Endüstri 4.0 ile birlikte tamamen bir dönüşüm yaşandı ama artık Endüstri 5.0 konuşulmaya başlandı. Tarih boyunca gördük ki teknolojide öne geçenler dünyanın diğer ülkelerini geride bıraktılar. Gerçek bağımsızlık mücadelesi aslında ülkenin ekonomik bağımsızlığını kazanmasıyla mümkün. Yapay zeka uygulamaları büyük tehditler getirirken aynı zamanda büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Bu tür gelişmelerin hepsini tehditler ve fırsatlar olarak değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
FUARCILIK AŞ. TEŞEKKÜRÜ
Vali Yavuz da fuarda emeği geçen kurumları kutlayarak, “İlimiz, ülkemizin teknoloji, bilişim ve inovasyon başkentidir. Ayrıca çok önemli bir noktada bulunan Kocaeli, deniz, kara ve hava ulaşımı açısından mükemmel bir lokasyona sahiptir. Bu avantajla birlikte önemli yatırımlar ilimize gelmiştir. Kentimiz son 20 yılda yapılan yatırımlarla açık ara öne geçmiştir. Ulusların refah ve bağımsızlığı teknoloji ve yenilenmeden geçiyor. Yüksek teknoloji ürünler savunma sanayiyle ilişkilidir. Öncelikle savunma sanayinde kullanılır ve sonra diğer alanlara da yayılır. Ülkemizin son yıllarda yaptığı hamleler ve ürettiği teknolojinin bu açıdan da değerlendirilmesi gerekmektedir. Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’nin kurulmasını son derece önemli buluyorum. Özellikle de kamu kurumları ve sivil toplumun birlikte hareket etmesini çok değerli bulduğumu ifade etmek isterim. Yeni işbirliklerinin ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi ve stant ziyaretleri gerçekleştirildi.
BAŞARI HİKAYELERİNİ PAYLAŞTILAR
Fuarın ikinci bölümünde, Girişimci Kafası Kurucusu Kaan Gülten, ‘Teknoloji Moderatörlüğü’, Aselsan Teknoloji ve Strateji Akademi Direktörü Abdurrahman Akyol, ‘Türkiye Yüzyılında Yerli ve Milli Teknolojiler’, eLogo Yazılım Genel Müdürü Başak Kural, ‘Start-Up’tan halka arza ulaşan başarı’, Getmobile Kurucusu Mehmet Ertan Uygun, ’50 m2’den endüstri tesisine başarı hikayesi’ konu başlıklarıyla, sunumlar gerçekleştirdi.
2. GÜN ETKİNLİKLERİ
Fuarın ikinci günü olan 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü etkinlikleri;
11:15-12:00- Serdar Yetiz (Hi phone yönetim kurulu başkanı) Konu: Elektronikte Minimum yatırım ile maksimum kazanç akreditasyon eğitimi
12:00-12:45- Av. Cemre Nur Turan Konu: Güvenli Veri İmhası
13:30-14:30- Dr. Ruşen Halepmollası (TÜBİTAK Bilgem) Konu: Bulut Bilişim, Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları
13:30-14:30- Dr. Öğrt. Üyesi Ulaş Vural (Kocaeli Sağlık Üniversitesi) Konu: Bulut Bilişim, Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları
14:30-15:00- Serhat Duyar (Bilişim Vadisi) Konu: Teknoloji Girişimciliği
15:00-15:30- Yavuz Kuş (Fonangels) Konu: Teknoloji Girişimcilerinin Kitle Fonlamaya Ulaşımı
Tüm Programlar Karamürsel Alp Salonundadır.
3. GÜN ETKİNLİKLERİ
Fuarın son günü olan 26 Mayıs 2024 Pazar günü etkinlikleri;
10.00 Açılış - 18.00 Kapanış
13:30-14:00: Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül (Gebze Teknik Üniversitesi) Konu: Sanayide Yapay Zeka
14:00-14:30: Ahmet Murat Nuhoğlu (Hamle Teknoloji Grup) Konu: Dijital Dönüşüm
Tüm Programlar Karamürsel Alp Salonundadır.
FUARA ÖZEL KAMPANYALAR
Seminerlerin yanı sıra Kongre Merkezi'nin fuayesinde bilişim stantları kurulacak. SANLAB Learning Technologies, Seyir Mobil, Petran Bilgi Teknolojileri, Prodos Bilişim Sistemleri Asus Business, Gökbim, Proser Bilişim Teknolojileri, Reeder, Bi Dünya Tasarım gibi firmalar kampanyalar yaparak teknolojilerinin tanıtımını yapacak. Bunun yanı sıra; Kocaeli Bilim Merkezi'nin girişinde çadır alanında Sanal Gerçeklik Gözlükleri ile Sanal Tur Etkinliği, Yapay Zeka uygulama örnekleri, 3D yazıcılar ve 3D Kalem uygulamaları, Bilim Merkezi Robotik Sergisi yer alacak. Fuaye alanında Mcs Ofis Çözümleri, 3D Yazıcı Çözümleri, 3D Baskı Deneyimlemeleri ve 3D Tarayıcı Çözümleri de vatandaşların ilgisine sunulacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.