Kocaeli’de bin işçi hakları için eylemde

Gündem 16.10.2024 - 16:57, Güncelleme: 16.10.2024 - 16:57
 

Kocaeli’de bin işçi hakları için eylemde

Gebze’de bulunan Betek Boya’da Petrol-İş Sendikası’nın örgütlenerek yetkiyi alması üzerine işveren yetkiye itiraz etti. İşverenin yetki itirazını geri çekmesi için yapılan müzakerelerde sonuç çıkmayınca fabrikada çalışan 1000 işçi eylem yaptı. İşçiler yetki itirazı kararı geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İŞVEREN İTİRAZ ETTİ   Gebze’de üretin yapan Betek Boya fabrikasında Petrol-İş Sendikası örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetkisini aldı. Yetkinin alınmasının ardından işveren yetkiye itiraz etti. Bunun üzerine işverenle görüşmeler yapan sendika, itirazın geri alınmasını istedi. Müzakerelere rağmen işverenin yetki itirazını geri almaması üzerine işçiler fabrikada eyleme başladı. Bu sabah saat 08.00-16.00 vardiyası ve gece 24.00-08-00 vardiyası, vardiya değişiminde eylem yaptı. İşçiler, işverenin yetki itirazını geri çekmesini istedi.   İLK EYLEM YAPILDI Betek fabrikasında çalışan 1000 işçinin anayasal haklarını koruyarak sendikalı olmasının en doğal hakları olduğunu söyleyen işçiler ve sendika eylemlere başladı. Sabah vardiyası fabrikaya gelmeden yolda servislerden inerek alkış ve sloganlarla fabrikaya yürüdü. Gece 24.00 vardiyası ize fabrika içinde toplanarak fabrikanın çıkışına yürüdü. İşçiler fabrika önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi. HAKLARA SAYGI DUYUN  Fabrika önünde açıklama yapan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçicek, “ Yeni örgütlediğimiz ve çoğunluk yetkisi aldığımız Betek Boya işyerinde, işverenin çoğunluk yetkimize itiraz hakkını kullanarak süreci mahkeme yoluyla uzatma çabasına girmiştir. Sendika olarak itirazın kaldırılarak masaya oturulması, işçilerin anayasal haklarına saygı duyulması ve müzakere taleplerimizin karşılıksız kalması üzerine işyerinde demokratik, barışçıl uyarı eylemlerimize başladık.   EYLEMLER SÜRECEK  İş barışının korunması adına diyalog ve müzakerede olan ısrarımız devam etmekle beraber, işverenin, işçilerin sendikalı çalışma hakkını engellemesi veya yasalardaki boşlukları kullanarak süreci uzatma çabalarını kabul ermeyeceğiz. Sendikanın uzattığı müzakere elini tutmasını bekliyoruz yönetimden aksi durumda eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir”  dedi.
Gebze’de bulunan Betek Boya’da Petrol-İş Sendikası’nın örgütlenerek yetkiyi alması üzerine işveren yetkiye itiraz etti. İşverenin yetki itirazını geri çekmesi için yapılan müzakerelerde sonuç çıkmayınca fabrikada çalışan 1000 işçi eylem yaptı. İşçiler yetki itirazı kararı geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İŞVEREN İTİRAZ ETTİ

  Gebze’de üretin yapan Betek Boya fabrikasında Petrol-İş Sendikası örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetkisini aldı. Yetkinin alınmasının ardından işveren yetkiye itiraz etti. Bunun üzerine işverenle görüşmeler yapan sendika, itirazın geri alınmasını istedi. Müzakerelere rağmen işverenin yetki itirazını geri almaması üzerine işçiler fabrikada eyleme başladı. Bu sabah saat 08.00-16.00 vardiyası ve gece 24.00-08-00 vardiyası, vardiya değişiminde eylem yaptı. İşçiler, işverenin yetki itirazını geri çekmesini istedi.

 

İLK EYLEM YAPILDI

Betek fabrikasında çalışan 1000 işçinin anayasal haklarını koruyarak sendikalı olmasının en doğal hakları olduğunu söyleyen işçiler ve sendika eylemlere başladı. Sabah vardiyası fabrikaya gelmeden yolda servislerden inerek alkış ve sloganlarla fabrikaya yürüdü. Gece 24.00 vardiyası ize fabrika içinde toplanarak fabrikanın çıkışına yürüdü. İşçiler fabrika önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

HAKLARA SAYGI DUYUN

 Fabrika önünde açıklama yapan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçicek, “ Yeni örgütlediğimiz ve çoğunluk yetkisi aldığımız Betek Boya işyerinde, işverenin çoğunluk yetkimize itiraz hakkını kullanarak süreci mahkeme yoluyla uzatma çabasına girmiştir. Sendika olarak itirazın kaldırılarak masaya oturulması, işçilerin anayasal haklarına saygı duyulması ve müzakere taleplerimizin karşılıksız kalması üzerine işyerinde demokratik, barışçıl uyarı eylemlerimize başladık.

 

EYLEMLER SÜRECEK

 İş barışının korunması adına diyalog ve müzakerede olan ısrarımız devam etmekle beraber, işverenin, işçilerin sendikalı çalışma hakkını engellemesi veya yasalardaki boşlukları kullanarak süreci uzatma çabalarını kabul ermeyeceğiz. Sendikanın uzattığı müzakere elini tutmasını bekliyoruz yönetimden aksi durumda eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir”  dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.