Kocaeli’deki seçim yenilgisi AKP İl Başkanına kesilmeli miydi?

Siyaset 27.06.2024 - 09:59, Güncelleme: 27.06.2024 - 09:59
 

Kocaeli’deki seçim yenilgisi AKP İl Başkanına kesilmeli miydi?

31 Mart’ta yapılan seçimde, AKP Türkiye genelinde ağır bir yenilgi aldı…

31 Mart’ta yapılan seçimde, AKP Türkiye genelinde ağır bir yenilgi aldı… CHP, 47 yıl aradan sonra Türkiye’de birinci parti oldu… AKP, ikinci parti durumuna düşmeyi hazmedemedi… Hazmedememeye de devam ediyor… KOCAELİ’DE GÜÇ KAYBI Türkiye’de birçok ili ve ilçeyi kaybeden AKP, Kocaeli’de de güç kaybına uğradı. AKP, hem Kocaeli genelinde, hem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kaybetti… Ayrıca İzmit’i ikinci kez, Derince ve Karamürsel’i de kaybetti… AKP, Mart 2019’da yapılan seçimde İzmit’i kaybetmişti, 31 Mart’ta yapılan seçimde İzmit’i ikinci kez kaybetti… İzmit’in yanı sıra Derince ve Karamürsel’i de CHP’ye kaptırdı… KOCAELİ OLACAK MIYDI? Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası faturayı kimlere keseceği merak ediliyordu… Acaba kesilecek faturanın içinde AKP Kocaeli İl Başkanlığı da var mıydı?   Merak ediliyordu… FATURA 7 İLE KESİLDİ… CHP'nin 1. parti çıktığı 31 Mart seçimlerindeki başarısız sonuçların ardından AKP'de değişimin ilk adımı gerçekleşti. Önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında Erdoğan’ın onayıyla; Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan ve Afyonkarahisar il başkanlarının değiştirilmesi kararı alındı. Yani başarısızlığın faturası sadece 7 il başkanına kesildi… ** Halbuki Erdoğan’ın yarısından fazla il başkanını değiştirmesi bekleniyordu… Erdoğan’ın daha radikal kararlar alması bekleniyordu… Ama öyle olmadı, Erdoğan sadece 7 il başkanına fatura kesti… AKP KOCAELİ KURTULDU… Kocaeli genelinde oy kaybeden, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kaybeden, 3 ilçeyi kaybeden AKP Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus’a fatura kesilmedi… Demek ki Erdoğan, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun… ERYARSOY’UN İSTİFASI… Mart 2019’da yapılan seçimde sadece İzmit’i CHP’ye kaptırdı diye dönemin AKP Kocaeli İl Başkanı Av. Abdullah Eryarsoy’un istifası istenmişti… 31 Mart’ta yapılan seçimde İzmit’in yanı sıra Derince ve Karamürsel de kaybedildi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oylarında 100 bin oyluk bir düşüş olmasına rağmen AKP Kocaeli İl Başkanlığı başarılı bulunduysa, bir önceki dönemin AKP Kocaeli İl Başkanı Av.Abdullah Eryarsoy’a haksızlık yapılmış demektir. TALUS RAHAT BİR NEFES ALDI… Erdoğan, şimdilik seçim yenilgisini 7 il başkanına kesti… İlerdeki zamanlarda başka değişimler olup olmayacağını bilmiyorum. AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, şimdilik rahat bir nefes aldı. Bakalım ilerdeki süreçte AKP’de ne tür değişimler olacak. GİDİŞAT YİNE KÖTÜ… Şu bir gerçek ki, AKP 31 Mart’ta yapılan seçimde 23 yıllık tarihinde ilk kez ikinci parti durumuna düştü. Yani AKP ilk yenilgisini aldı. Genel gidişata baktığımızda, şu anki ekonomik durum 31 Mart seçimleri öncesinden daha kötü… Bu gidişat devam ederse, önümüzdeki seçimlerde AKP’nin 31 Mart seçimlerinden daha ağır bir yenilgi alacağını söyleyebiliriz.
31 Mart’ta yapılan seçimde, AKP Türkiye genelinde ağır bir yenilgi aldı…

31 Mart’ta yapılan seçimde, AKP Türkiye genelinde ağır bir yenilgi aldı…

CHP, 47 yıl aradan sonra Türkiye’de birinci parti oldu…

AKP, ikinci parti durumuna düşmeyi hazmedemedi…

Hazmedememeye de devam ediyor…

KOCAELİ’DE GÜÇ KAYBI

Türkiye’de birçok ili ve ilçeyi kaybeden AKP, Kocaeli’de de güç kaybına uğradı.

AKP, hem Kocaeli genelinde, hem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kaybetti…

Ayrıca İzmit’i ikinci kez, Derince ve Karamürsel’i de kaybetti…

AKP, Mart 2019’da yapılan seçimde İzmit’i kaybetmişti, 31 Mart’ta yapılan seçimde İzmit’i ikinci kez kaybetti…

İzmit’in yanı sıra Derince ve Karamürsel’i de CHP’ye kaptırdı…

KOCAELİ OLACAK MIYDI?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası faturayı kimlere keseceği merak ediliyordu…

Acaba kesilecek faturanın içinde AKP Kocaeli İl Başkanlığı da var mıydı?

 

Merak ediliyordu…

FATURA 7 İLE KESİLDİ…

CHP'nin 1. parti çıktığı 31 Mart seçimlerindeki başarısız sonuçların ardından AKP'de değişimin ilk adımı gerçekleşti.

Önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında Erdoğan’ın onayıyla;

Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan ve Afyonkarahisar il başkanlarının değiştirilmesi kararı alındı.

Yani başarısızlığın faturası sadece 7 il başkanına kesildi…

**

Halbuki Erdoğan’ın yarısından fazla il başkanını değiştirmesi bekleniyordu…

Erdoğan’ın daha radikal kararlar alması bekleniyordu…

Ama öyle olmadı, Erdoğan sadece 7 il başkanına fatura kesti…

AKP KOCAELİ KURTULDU…

Kocaeli genelinde oy kaybeden, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kaybeden, 3 ilçeyi kaybeden AKP Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus’a fatura kesilmedi… Demek ki Erdoğan, Kocaeli’deki seçim sonuçlarından memnun…

ERYARSOY’UN İSTİFASI…

Mart 2019’da yapılan seçimde sadece İzmit’i CHP’ye kaptırdı diye dönemin AKP Kocaeli İl Başkanı Av. Abdullah Eryarsoy’un istifası istenmişti…

31 Mart’ta yapılan seçimde İzmit’in yanı sıra Derince ve Karamürsel de kaybedildi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oylarında 100 bin oyluk bir düşüş olmasına rağmen AKP Kocaeli İl Başkanlığı başarılı bulunduysa, bir önceki dönemin AKP Kocaeli İl Başkanı Av.Abdullah Eryarsoy’a haksızlık yapılmış demektir.

TALUS RAHAT BİR NEFES ALDI…

Erdoğan, şimdilik seçim yenilgisini 7 il başkanına kesti…

İlerdeki zamanlarda başka değişimler olup olmayacağını bilmiyorum.

AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, şimdilik rahat bir nefes aldı.

Bakalım ilerdeki süreçte AKP’de ne tür değişimler olacak.

GİDİŞAT YİNE KÖTÜ…

Şu bir gerçek ki, AKP 31 Mart’ta yapılan seçimde 23 yıllık tarihinde ilk kez ikinci parti durumuna düştü. Yani AKP ilk yenilgisini aldı.

Genel gidişata baktığımızda, şu anki ekonomik durum 31 Mart seçimleri öncesinden daha kötü…

Bu gidişat devam ederse, önümüzdeki seçimlerde AKP’nin 31 Mart seçimlerinden daha ağır bir yenilgi alacağını söyleyebiliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.