Körfez’de her şey çocukların sağlığı için

Çevre 17.07.2024 - 14:54, Güncelleme: 17.07.2024 - 14:54
 

Körfez’de her şey çocukların sağlığı için

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatıyla ilçedeki köyler de dahil olmak üzere toplam 130 adet çocuk parkı düzenli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Yapılan çalışma neticesinde çocukların olası bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlanıyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatıyla Park Bahçeler Müdürü Şahin Yılmaz öncülüğünde, ilçede bulunan çocuk parklarının hijyen ve güvenliğini sağlamak amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda, ilçedeki köyler de dahil olmak üzere toplam 130 adet çocuk parkı, her ay düzenli olarak dezenfekte edilerek, çocukların olası bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlanıyor.   HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR Körfez'deki parkların dezenfeksiyon işlemleri, uzman ekipler tarafından özenle gerçekleştiriliyor. Bu süreçte, özellikle çocuklar arasında yayılma riski yüksek olan bazı virüs, bakteri ve mantarlara karşı etkili dezenfektanlar kullanılıyor. Bu zararlı mikroorganizmaların neden olabileceği hastalıklar arasında gastroenterit, cilt enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonları gibi ciddi sağlık sorunları bulunuyor. Düzenli dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde bu riskler minimuma indiriliyor.     PARKLAR YIKANIYOR Dezenfeksiyonun yanı sıra, çocuk parklarının temizliği de büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Düzenli olarak temizlik deterjanları ve basınçlı su kullanılarak parklar hijyenik bir hale getiriliyor. Bu sayede, çocuklar güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynama imkânı buluyorlar.   VATANDAŞ MEMNUN Körfez Belediyesi’nin yaptığı bu örnek çalışmadan vatandaşlar da memnun kalıyor. Parkta torunuyla vakit geçiren Emine Hanım, "Belediyemizin bu çalışması sayesinde torunlarımın güvenle oynayabildiğini bilmek içimi rahatlatıyor. Her ay düzenli olarak parkların dezenfekte edilmesi gerçekten çok güzel bir uygulama" dedi. Bir başka vatandaş olan Ahmet Bey ise, "Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Parkların bu kadar titizlikle temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi bizi çok mutlu ediyor. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.  
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatıyla ilçedeki köyler de dahil olmak üzere toplam 130 adet çocuk parkı düzenli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Yapılan çalışma neticesinde çocukların olası bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlanıyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatıyla Park Bahçeler Müdürü Şahin Yılmaz öncülüğünde, ilçede bulunan çocuk parklarının hijyen ve güvenliğini sağlamak amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda, ilçedeki köyler de dahil olmak üzere toplam 130 adet çocuk parkı, her ay düzenli olarak dezenfekte edilerek, çocukların olası bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlanıyor.

 

HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR

Körfez'deki parkların dezenfeksiyon işlemleri, uzman ekipler tarafından özenle gerçekleştiriliyor. Bu süreçte, özellikle çocuklar arasında yayılma riski yüksek olan bazı virüs, bakteri ve mantarlara karşı etkili dezenfektanlar kullanılıyor. Bu zararlı mikroorganizmaların neden olabileceği hastalıklar arasında gastroenterit, cilt enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonları gibi ciddi sağlık sorunları bulunuyor. Düzenli dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde bu riskler minimuma indiriliyor.

 

 

PARKLAR YIKANIYOR

Dezenfeksiyonun yanı sıra, çocuk parklarının temizliği de büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Düzenli olarak temizlik deterjanları ve basınçlı su kullanılarak parklar hijyenik bir hale getiriliyor. Bu sayede, çocuklar güvenli ve sağlıklı bir ortamda oyun oynama imkânı buluyorlar.

 

VATANDAŞ MEMNUN

Körfez Belediyesi’nin yaptığı bu örnek çalışmadan vatandaşlar da memnun kalıyor. Parkta torunuyla vakit geçiren Emine Hanım, "Belediyemizin bu çalışması sayesinde torunlarımın güvenle oynayabildiğini bilmek içimi rahatlatıyor. Her ay düzenli olarak parkların dezenfekte edilmesi gerçekten çok güzel bir uygulama" dedi. Bir başka vatandaş olan Ahmet Bey ise, "Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Parkların bu kadar titizlikle temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi bizi çok mutlu ediyor. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.