Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mezuniyet Töreni

Kocaeli 25.06.2024 - 16:47, Güncelleme: 25.06.2024 - 16:47
 

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mezuniyet Töreni

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.   Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, “Mimarlık ve tasarım yalnızca binalar ve objeler dizayn etmekle sınırlı bir alan olarak değerlendirilmemelidir. Mimarlık ve tasarım; toplumların yaşam kalitesini yükselten, kültürel ve sosyal yapılarını şekillendiren ve gelecek nesillere ilham veren bir sanat olarak değerlendirilmelidir. Sevgili gençler; sizler geleceğin mimarları ve tasarımcıları olarak çevremizi, kentlerimizi ve toplumları daha güzel ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışacaksınız. Üreteceğiniz çözümlerle dünyamıza katkı sağlayacaksınız. Hayatınızın bu yeni döneminde sizlere başarılar diliyorum. Her zaman dürüst, adil ve etik değerlere bağlı kalmanızı, sevgi ve saygı dolu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum.” dedi.   Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt ise, “Mimarlık; bilimin ve sanatın bir sentezidir. Mimarlığı diğer bilim dallarından ayıran tasarım sürecidir. Anlamak, bilmek, bilgiyi analiz etmek ve sentezleyip tasarıma ulaştırmak gerekmektedir. İyi bir mimar ve iç mimar olmak için bütün üstün düşünme yeteneklerini kullanmanız oldukça önemlidir. Sevgili meslektaşlarım; meslek yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.   Öğrenciler adına ise Mimarlık Bölümü'nden Zehra Yılmaz, İç Mimarlık Bölümü'nden Şuayp Koyun, teşekkür konuşması gerçekleştirdiler.   Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan grubun konseri ardından eğlenen mezunlara anı belgelerini Dekan Prof. Dr. Oya Şenyurt’tan aldı. 171 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.  
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, “Mimarlık ve tasarım yalnızca binalar ve objeler dizayn etmekle sınırlı bir alan olarak değerlendirilmemelidir. Mimarlık ve tasarım; toplumların yaşam kalitesini yükselten, kültürel ve sosyal yapılarını şekillendiren ve gelecek nesillere ilham veren bir sanat olarak değerlendirilmelidir. Sevgili gençler; sizler geleceğin mimarları ve tasarımcıları olarak çevremizi, kentlerimizi ve toplumları daha güzel ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışacaksınız. Üreteceğiniz çözümlerle dünyamıza katkı sağlayacaksınız. Hayatınızın bu yeni döneminde sizlere başarılar diliyorum. Her zaman dürüst, adil ve etik değerlere bağlı kalmanızı, sevgi ve saygı dolu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum.” dedi.

 

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt ise, “Mimarlık; bilimin ve sanatın bir sentezidir. Mimarlığı diğer bilim dallarından ayıran tasarım sürecidir. Anlamak, bilmek, bilgiyi analiz etmek ve sentezleyip tasarıma ulaştırmak gerekmektedir. İyi bir mimar ve iç mimar olmak için bütün üstün düşünme yeteneklerini kullanmanız oldukça önemlidir. Sevgili meslektaşlarım; meslek yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

 

Öğrenciler adına ise Mimarlık Bölümü'nden Zehra Yılmaz, İç Mimarlık Bölümü'nden Şuayp Koyun, teşekkür konuşması gerçekleştirdiler.

 

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan grubun konseri ardından eğlenen mezunlara anı belgelerini Dekan Prof. Dr. Oya Şenyurt’tan aldı. 171 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.