Özgür Özel: Kocaeli’de emekçi mitingi yapabiliriz

Kocaeli 31.05.2024 - 15:20, Güncelleme: 31.05.2024 - 15:20
 

Özgür Özel: Kocaeli’de emekçi mitingi yapabiliriz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İsmail Küçükkaya’nın canlı yayınına katıldı. Özel konuşmasında, “Asgari ücrete zam yapılmazsa emekçi mitingi yapacağız. Bu mitingi bir emek kentinde yapmak isterim. Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli şehirleri öne çıkıyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programında açıklamalarda bulundu. Özel, asgari ücret zammı ile ilgili konuda Kocaeli’de bir emekçi mitingi düzenleyebileceklerini duyurdu.   EMEĞİN BÜYÜK SORUNLARI VAR Özgür Özel konuşmasında şunları söyledi: “Emeğin büyük sorunları var. Onların da vergide adalet sorunu var. Aylar içinde maaşlar vergiye gidiyor ve alacakları ücret düşüyor. Sendikalı işçilerin işten çıkarılmasına karşı etkin mahkeme kararları alınamıyor, alınanlar uygulanamıyor yani örgütlenmeye dair sorunlar var. Asgari ücretle çalışan milyonlarca insanın da çok büyük bir sorunu var. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar 4 kere zam yapılmasını konuşuyorduk biz yani 3 ayda bir enflasyona göre yapılmasını konuşuyorduk. Yılda 2 yapacağız dediler temmuz geliyor yapmamaya niyetliler.   KOCAELİ’DE EMEKÇİ MİTİNGİ YAPABİLİRİZ Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilebilir bir şey değil ama şöyle bir şey yapmanız gerekiyor. Asgari ücrette küçük esnafların, KOBİ’lerin desteklenmesi gerekiyor. Eğer asgari ücrete zam yapmamaya kalkarlarsa temmuz ayının başında ya da temmuz ayı gelmeden büyük bir emekçi mitingi yapmayı planlıyoruz. Bu mitingi de bir emek kentinde yapmak isterim. İlk akla gelen şehirler olarak Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli, Manisa öne çıkıyor. Tematik mitinglere çok önem veriyorum.” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İsmail Küçükkaya’nın canlı yayınına katıldı. Özel konuşmasında, “Asgari ücrete zam yapılmazsa emekçi mitingi yapacağız. Bu mitingi bir emek kentinde yapmak isterim. Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli şehirleri öne çıkıyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Yeni Bir Sabah programında açıklamalarda bulundu. Özel, asgari ücret zammı ile ilgili konuda Kocaeli’de bir emekçi mitingi düzenleyebileceklerini duyurdu.

 

EMEĞİN BÜYÜK SORUNLARI VAR

Özgür Özel konuşmasında şunları söyledi: “Emeğin büyük sorunları var. Onların da vergide adalet sorunu var. Aylar içinde maaşlar vergiye gidiyor ve alacakları ücret düşüyor. Sendikalı işçilerin işten çıkarılmasına karşı etkin mahkeme kararları alınamıyor, alınanlar uygulanamıyor yani örgütlenmeye dair sorunlar var. Asgari ücretle çalışan milyonlarca insanın da çok büyük bir sorunu var. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar 4 kere zam yapılmasını konuşuyorduk biz yani 3 ayda bir enflasyona göre yapılmasını konuşuyorduk. Yılda 2 yapacağız dediler temmuz geliyor yapmamaya niyetliler.

 

KOCAELİ’DE EMEKÇİ MİTİNGİ YAPABİLİRİZ

Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilebilir bir şey değil ama şöyle bir şey yapmanız gerekiyor. Asgari ücrette küçük esnafların, KOBİ’lerin desteklenmesi gerekiyor. Eğer asgari ücrete zam yapmamaya kalkarlarsa temmuz ayının başında ya da temmuz ayı gelmeden büyük bir emekçi mitingi yapmayı planlıyoruz. Bu mitingi de bir emek kentinde yapmak isterim. İlk akla gelen şehirler olarak Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli, Manisa öne çıkıyor. Tematik mitinglere çok önem veriyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.