TCMB ne zaman faiz indirecek?

Ekonomi 11.09.2024 - 18:55, Güncelleme: 11.09.2024 - 18:55
 

TCMB ne zaman faiz indirecek?

TCMB ne zaman faiz indirecek?

Yabancı kurumlar, Türkiye'de ilk gevşeme adımını genellikle 2024 yılı içinde beklemezken, Barclays yeni analiziyle ayrışma gösterdi. İngiltere merkezli banka, TCMB'nin kasımda ilk faiz indirimini yapacağını, sonrasında her toplantıda 250 bp'lik indirime gideceği öngörüsünü paylaştı. Barclays'e göre Ağustos 2025'te Türkiye'de faiz yüzde 25 olacak Barclays Plc ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine kasım ayında başlamasını beklediklerini bildirdi. Ekonomistler daha önce ilk indirimi ocak ayında bekliyordu. Ercan Ergüzel’in de aralarında bulunduğu ekonomistler bugün yayımladıkları Gelişmekte Olan Piyasalar Çeyreklik Raporu’nda, kasım ayındaki ilk faiz indirimi sonrası TCMB’nin her toplantıda 250’şer baz puanla indirimlere devam etmesini, politika faizinin Ağustos 2025’e kadar yüzde 25’e düşürülmesini beklediklerini dile getirdi. Ekonomistler, Eylül 2025’te gerçekleşen enflasyona göre reel politika faizinin negatife döneceğini öngörüyor.
TCMB ne zaman faiz indirecek?

Yabancı kurumlar, Türkiye'de ilk gevşeme adımını genellikle 2024 yılı içinde beklemezken, Barclays yeni analiziyle ayrışma gösterdi. İngiltere merkezli banka, TCMB'nin kasımda ilk faiz indirimini yapacağını, sonrasında her toplantıda 250 bp'lik indirime gideceği öngörüsünü paylaştı. Barclays'e göre Ağustos 2025'te Türkiye'de faiz yüzde 25 olacak

Barclays Plc ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine kasım ayında başlamasını beklediklerini bildirdi. Ekonomistler daha önce ilk indirimi ocak ayında bekliyordu. Ercan Ergüzel’in de aralarında bulunduğu ekonomistler bugün yayımladıkları Gelişmekte Olan Piyasalar Çeyreklik Raporu’nda, kasım ayındaki ilk faiz indirimi sonrası TCMB’nin her toplantıda 250’şer baz puanla indirimlere devam etmesini, politika faizinin Ağustos 2025’e kadar yüzde 25’e düşürülmesini beklediklerini dile getirdi. Ekonomistler, Eylül 2025’te gerçekleşen enflasyona göre reel politika faizinin negatife döneceğini öngörüyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.