Yurt fiyatları yüzde 300’ün üzerinde zamlandı

Ekonomi 11.07.2024 - 10:14, Güncelleme: 11.07.2024 - 10:14
 

Yurt fiyatları yüzde 300’ün üzerinde zamlandı

Ege Üniversitesi’nde yurt fiyatları dudak uçuklattı. 1.480 TL olan yurt fiyatı 6.000 TL'ye yükseltildi

Üniversite giriş sınavlarının ardından tercihler başlayacak. Tercih sonuçlarından sonra öğrenciler bu kez yurt arayışına girecek. Hem devlet yurtları hem de özel yurtlar oldukça pahalandı. Öğrencilerin okumak için kaldıkları yurtların fiyatları aldı başını gitti. Ege Üniversitesi’nde 1.480 TL olan yurt fiyatları neredeyse yüzde 300 üzerinde zamlandı. Üniversitenin yurt fiyatı 6.000 TL'ye yükseltildi. Öğrenciler şimdi kara kara düşünecek. Dolayısıyla öğrenciler artık tercihlerini biraz da bölgedeki yurt fiyatlarına göre yapacak gibi görünüyor.   Zam, açıklanan enflasyon oranını katladı da katladı. TÜİK ENFLASYONA YÜZDE 71 DEDİ Öte yandan  Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz hafta Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. TÜİK’e göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 oranında artarken yıllık bazda bu oran yüzde 71,6’ya geriledi.  
Ege Üniversitesi’nde yurt fiyatları dudak uçuklattı. 1.480 TL olan yurt fiyatı 6.000 TL'ye yükseltildi

Üniversite giriş sınavlarının ardından tercihler başlayacak. Tercih sonuçlarından sonra öğrenciler bu kez yurt arayışına girecek. Hem devlet yurtları hem de özel yurtlar oldukça pahalandı. Öğrencilerin okumak için kaldıkları yurtların fiyatları aldı başını gitti. Ege Üniversitesi’nde 1.480 TL olan yurt fiyatları neredeyse yüzde 300 üzerinde zamlandı. Üniversitenin yurt fiyatı 6.000 TL'ye yükseltildi. Öğrenciler şimdi kara kara düşünecek. Dolayısıyla öğrenciler artık tercihlerini biraz da bölgedeki yurt fiyatlarına göre yapacak gibi görünüyor.   Zam, açıklanan enflasyon oranını katladı da katladı.

TÜİK ENFLASYONA YÜZDE 71 DEDİ

Öte yandan  Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz hafta Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. TÜİK’e göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 oranında artarken yıllık bazda bu oran yüzde 71,6’ya geriledi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.