4. Siyer Çalıştayı Darıca'da Tamamlandı

Darıca 14.02.2017 - 11:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

4. Siyer Çalıştayı Darıca'da Tamamlandı

Siyer Vakfı tarafından 9-12 Şubat'ta Darıca'da düzenlenen "4. Siyer Çalıştayı", sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi.

Siyer Vakfı tarafından 9-12 Şubat'ta  Darıca'da düzenlenen "4. Siyer Çalıştayı", sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi. Siyer Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye'de Siyer Öğretimi Sorunları ve Çözümleri" üst başlığıyla düzenlenen Siyer Çalıştayları'nın dördüncüsü tamamlandı. Üç gün süren çalıştayda "Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" konusu ele alındı. 5 oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, Doç. Dr. Şaban Öz tarafından "Çocuk Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri", Prof. Dr.  Eyüp Baş'ın hazırlamış olduğu "Popüler Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" ve Prof. Dr.  Ali Aksu tarafından "Edebi Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" konulu tebliğler sunuldu. Ayrıca, çok sayıda akademisyenin oluşturduğu çalıştay heyeti tarafından, tebliğ konusu problemler üzerine çözüm önerileri konuşuldu. ÇALIŞTAY, SONUÇ BİLDİRGESİNİN AÇIKLANMASIYLA TAMAMLANDI. Bildirgede, mevcut çocuk, popüler ve edebi siyer yayınlarında  Hazreti Muhammed'in topluma doğru anlatılmasında bazı problemler olduğunun tespit edildiği ve ilgili alanlarda çağdaş bilimsel verilere uygun yeni çalışmalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Siyer yayınlarının oluşturulmasında farklı disiplinlerden yardım alınmasının gerektiği anlatılan bildirgede, şunlara yer verildi: "Örneğin çocuklara yönelik siyer yayınlarında siyer disiplininin yanı sıra çocuk edebiyatı, pedagoji, psikoloji gibi alanlardan yararlanılmalıdır. Siyer alanında yapılacak yayınların geliştirilebilmesi için muhatap kitlelerde oluşturduğu etki akademik usullerle ölçülmelidir. Siyer konusunda doğru bilginin oluşturulması ve bu bilginin yayınlarla toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasında  Diyanet İşleri Başkanlığı daha fazla sorumluluk üstlenmeli, diğer kurum ve kuruluşlarla etkin iş birliğine gitmelidir. Siyerle ilgili çocuk, popüler ve edebi yayınlardan nitelikli olanlar ödüllendirilmeli, tanıtılıp teşvik edilmelidir. Türkçe yayınlanan nitelikli çocuk, popüler ve edebi siyer yayınları farklı dillere çevrilmelidir. Siyer yayınlarının geniş kitlelere ulaştırılmasında kitle iletişim araçları daha etkin kullanılmalıdır. Yapılacak çalışmalara esas teşkil edecek, temel kaynaklara dayalı, usulüne uygun, web ortamında da ulaşılabilecek bir siyer ansiklopedisi hazırlanmalıdır."  
Siyer Vakfı tarafından 9-12 Şubat'ta Darıca'da düzenlenen "4. Siyer Çalıştayı", sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi.

Siyer Vakfı tarafından 9-12 Şubat'ta  Darıca'da düzenlenen "4. Siyer Çalıştayı", sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi. Siyer Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye'de Siyer Öğretimi Sorunları ve Çözümleri" üst başlığıyla düzenlenen Siyer Çalıştayları'nın dördüncüsü tamamlandı. Üç gün süren çalıştayda "Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" konusu ele alındı. 5 oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, Doç. Dr. Şaban Öz tarafından "Çocuk Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri", Prof. Dr.  Eyüp Baş'ın hazırlamış olduğu "Popüler Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" ve Prof. Dr.  Ali Aksu tarafından "Edebi Siyer Yayınlarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri" konulu tebliğler sunuldu. Ayrıca, çok sayıda akademisyenin oluşturduğu çalıştay heyeti tarafından, tebliğ konusu problemler üzerine çözüm önerileri konuşuldu.

ÇALIŞTAY, SONUÇ BİLDİRGESİNİN AÇIKLANMASIYLA TAMAMLANDI.

Bildirgede, mevcut çocuk, popüler ve edebi siyer yayınlarında  Hazreti Muhammed'in topluma doğru anlatılmasında bazı problemler olduğunun tespit edildiği ve ilgili alanlarda çağdaş bilimsel verilere uygun yeni çalışmalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Siyer yayınlarının oluşturulmasında farklı disiplinlerden yardım alınmasının gerektiği anlatılan bildirgede, şunlara yer verildi: "Örneğin çocuklara yönelik siyer yayınlarında siyer disiplininin yanı sıra çocuk edebiyatı, pedagoji, psikoloji gibi alanlardan yararlanılmalıdır. Siyer alanında yapılacak yayınların geliştirilebilmesi için muhatap kitlelerde oluşturduğu etki akademik usullerle ölçülmelidir. Siyer konusunda doğru bilginin oluşturulması ve bu bilginin yayınlarla toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasında  Diyanet İşleri Başkanlığı daha fazla sorumluluk üstlenmeli, diğer kurum ve kuruluşlarla etkin iş birliğine gitmelidir. Siyerle ilgili çocuk, popüler ve edebi yayınlardan nitelikli olanlar ödüllendirilmeli, tanıtılıp teşvik edilmelidir. Türkçe yayınlanan nitelikli çocuk, popüler ve edebi siyer yayınları farklı dillere çevrilmelidir. Siyer yayınlarının geniş kitlelere ulaştırılmasında kitle iletişim araçları daha etkin kullanılmalıdır. Yapılacak çalışmalara esas teşkil edecek, temel kaynaklara dayalı, usulüne uygun, web ortamında da ulaşılabilecek bir siyer ansiklopedisi hazırlanmalıdır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.