‘’II. Abdülhamid’e çamur atanlar, eserlerine baksın’’

Gebze 16.02.2016 - 12:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

‘’II. Abdülhamid’e çamur atanlar, eserlerine baksın’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda bir kent klasiği haline gelen kültür sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen söyleşiler ise Kocaelililer tarafından büyük ilgi görüyor. Büyükşehir geçtiğimiz hafta, kitapları ve gerçekleştirdiği televizyon programlarıyla “tarihi sevdiren adam” unvanını alan sanat tarihçi- yazar Talha Uğurluel’i, Kocaelililerle buluşturdu. Üzerinde en fazla söz söylenen Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid Han’ı konu alan söyleşisi ile okurlarıyla buluşan Uğurluel, “kızıl sultan” karalamaları ardındaki gerçek hayat hikayesini tarihi belgeleriyle ortaya koydu. Uğurluel, “II. Abdülhamid’e çamur atanlar, onun yaptığı eserlerine baksın” dedi.   GEBZE’DE UĞURLUEL’E BÜYÜK İLGİ Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Sanat tarihçi-yazar Talha Uğurluel, ‘’II. Abdülhamid ve Dehanın İzleri” konulu söyleşisini tarihi belgeler ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdi.   MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA ÇOK HİZMETİ VAR Talha Uğurluel söyleşisinin başında II. Abdülhamit’in şehzadelik dönemi, mesleği ve padişahlık dönemi ile ilgili bilgi aktardı ve ardından bazı kesimler tarafından yapılan “kızıl sultan” karalamalarına cevap verdi. Bu karalamaları yapanların, II. Abdülhamid’in eserlerine bakmaları gerektiğine dikkat çeken Uğurluel, “II. Abdülhamid,  devrinin en büyük müzesi olan Arkeoloji müzesini yaptırmıştır, tiyatro kurmuştur. Şu anda içinde bulunduğumuz ve adını Osman Hamdi Bey’den alan pek çok ressamı teşvik etmiştir” dedi. Uğurluel, II. Abdülhamid’in Müslüman coğrafyasının her yerinde hizmetlerde bulunduğunu ve Osmanlının izlerinin bugünlere kadar gelmesinde önemli bir payı olduğunu kaydetti.   İMPARATORLUĞUN ÖMRÜNÜ 30 YIL UZATMIŞTIR Talha Uğurluel, söyleşide II. Abdülhamid’in siyasi dehası ve devlet adamlığına da değindi. Dönemin en büyük sorununun “Kahr-ı Rical” (yetişmiş ve kaliteli insan bulunmaması) olduğuna dikkat çeken Uğurluel, buna rağmen II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği ıslahatlarla imparatorluğun ömrünü 30 yıl uzattığını söyledi.   BÜYÜŞEHİR’E TEŞEKKÜR ETTİ Söyleşinin sonunda, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi yöneticisi Ufuk Eser, katılımından dolayı Talha Uğurluel’e çiçek takdim etti. Sevilen tarihçi-yazar Uğurluel ise kendisini böylesine ilgili bir okur kitlesiyle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Uğurluel ayrıca Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi  fuayesinde okurları için kitaplarını imzaladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda bir kent klasiği haline gelen kültür sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen söyleşiler ise Kocaelililer tarafından büyük ilgi görüyor. Büyükşehir geçtiğimiz hafta, kitapları ve gerçekleştirdiği televizyon programlarıyla “tarihi sevdiren adam” unvanını alan sanat tarihçi- yazar Talha Uğurluel’i, Kocaelililerle buluşturdu. Üzerinde en fazla söz söylenen Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid Han’ı konu alan söyleşisi ile okurlarıyla buluşan Uğurluel, “kızıl sultan” karalamaları ardındaki gerçek hayat hikayesini tarihi belgeleriyle ortaya koydu. Uğurluel, “II. Abdülhamid’e çamur atanlar, onun yaptığı eserlerine baksın” dedi.

 

GEBZE’DE UĞURLUEL’E BÜYÜK İLGİ

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Sanat tarihçi-yazar Talha Uğurluel, ‘’II. Abdülhamid ve Dehanın İzleri” konulu söyleşisini tarihi belgeler ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdi.

 

MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA ÇOK HİZMETİ VAR

Talha Uğurluel söyleşisinin başında II. Abdülhamit’in şehzadelik dönemi, mesleği ve padişahlık dönemi ile ilgili bilgi aktardı ve ardından bazı kesimler tarafından yapılan “kızıl sultan” karalamalarına cevap verdi. Bu karalamaları yapanların, II. Abdülhamid’in eserlerine bakmaları gerektiğine dikkat çeken Uğurluel, “II. Abdülhamid,  devrinin en büyük müzesi olan Arkeoloji müzesini yaptırmıştır, tiyatro kurmuştur. Şu anda içinde bulunduğumuz ve adını Osman Hamdi Bey’den alan pek çok ressamı teşvik etmiştir” dedi. Uğurluel, II. Abdülhamid’in Müslüman coğrafyasının her yerinde hizmetlerde bulunduğunu ve Osmanlının izlerinin bugünlere kadar gelmesinde önemli bir payı olduğunu kaydetti.

 

İMPARATORLUĞUN ÖMRÜNÜ 30 YIL UZATMIŞTIR

Talha Uğurluel, söyleşide II. Abdülhamid’in siyasi dehası ve devlet adamlığına da değindi. Dönemin en büyük sorununun “Kahr-ı Rical” (yetişmiş ve kaliteli insan bulunmaması) olduğuna dikkat çeken Uğurluel, buna rağmen II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği ıslahatlarla imparatorluğun ömrünü 30 yıl uzattığını söyledi.

 

BÜYÜŞEHİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Söyleşinin sonunda, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi yöneticisi Ufuk Eser, katılımından dolayı Talha Uğurluel’e çiçek takdim etti. Sevilen tarihçi-yazar Uğurluel ise kendisini böylesine ilgili bir okur kitlesiyle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Uğurluel ayrıca Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi  fuayesinde okurları için kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.