Acıları hala taze!

Gebze 28.02.2019 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Acıları hala taze!

Bugün tarihe Post Modern Darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümü.

Bugün tarihe Post Modern Darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümü. Bin yıl sürecek denilen, bir döneme acı hatıralarla damga vuran 28 Şubat’ın 22.Yıl dönümünde, o dönemin uygulamalarından eser kalmazken, etkileri ve yaşananlar anılarda hala tazeliğini koruyor. Gebze’yi adeta silindir gibi ezen 28 Şubat, Türkiye genelinde muhafazakar kesimin ağır baskılara maruz kaldığı, fişlemelerin yaşandığı, irtica sebebiyle bir çok memurun görevinden alındığı, cezaevlerine atıldığı bir dönem olarak tarih de yerini aldı. 28 Şubat’ın hedefi olan Merhum Başbakan Necmettin Erbakan ise yine bir 28 Şubat arifesi olan 27 Şubat 2011’de hayatını kaybetti. Bugün 28 Şubat uygulamalarından eser yok, ancak acıları ise hala hafızalarda. GEBZE’Yİ SİLİNDİR GİBİ EZDİ 28 Şubat darbesi, Gebze’ye de çok şey kaybettirdi. 28 Şubat’ın hedefi olan yerlerden birisi Gebze’ydi. Gebze’nin seçilmiş belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ve yakın kadrosu, 28 Şubatçıların zulmüne uğramış, asılsız iddialarla Gebze Belediyesi’ne yapılan operasyonlarda Merhum Başkan Ahmet Penbegüllü ve kurma28 Şubat darbesi, Gebze’ye de çok şey kaybettirdi. 28 Şubat’ın hedefi olan yerlerden birisi Gebze’ydi. Gebze’nin seçilmiş belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ve yakın kadrosu, 28 Şubatçıların zulmüne uğramış, asılsız iddialarla Gebze Belediyesi’ne yapılan operasyonlarda Merhum Başkan Ahmet Penbegüllü ve kurmaları cezaevine atılmış, yıllar süren yargılamalar sonucunda Penbegüllü ve kurmayları suçsuz bulunarak beraat etmişti. Ancak Merhum Penbegüllü cezaevinde gördüğü işkenceler ve maruz kaldığı tecrit nedeniyle Kanser hastalığına yakalanarak 2007 yılında hayatını kaybetmişti.
Bugün tarihe Post Modern Darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümü.

Bugün tarihe Post Modern Darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümü. Bin yıl sürecek denilen, bir döneme acı hatıralarla damga vuran 28 Şubat’ın 22.Yıl dönümünde, o dönemin uygulamalarından eser kalmazken, etkileri ve yaşananlar anılarda hala tazeliğini koruyor. Gebze’yi adeta silindir gibi ezen 28 Şubat, Türkiye genelinde muhafazakar kesimin ağır baskılara maruz kaldığı, fişlemelerin yaşandığı, irtica sebebiyle bir çok memurun görevinden alındığı, cezaevlerine atıldığı bir dönem olarak tarih de yerini aldı. 28 Şubat’ın hedefi olan Merhum Başbakan Necmettin Erbakan ise yine bir 28 Şubat arifesi olan 27 Şubat 2011’de hayatını kaybetti. Bugün 28 Şubat uygulamalarından eser yok, ancak acıları ise hala hafızalarda.

GEBZE’Yİ SİLİNDİR GİBİ EZDİ

28 Şubat darbesi, Gebze’ye de çok şey kaybettirdi. 28 Şubat’ın hedefi olan yerlerden birisi Gebze’ydi. Gebze’nin seçilmiş belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ve yakın kadrosu, 28 Şubatçıların zulmüne uğramış, asılsız iddialarla Gebze Belediyesi’ne yapılan operasyonlarda Merhum Başkan Ahmet Penbegüllü ve kurma28 Şubat darbesi, Gebze’ye de çok şey kaybettirdi. 28 Şubat’ın hedefi olan yerlerden birisi Gebze’ydi. Gebze’nin seçilmiş belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ve yakın kadrosu, 28 Şubatçıların zulmüne uğramış, asılsız iddialarla Gebze Belediyesi’ne yapılan operasyonlarda Merhum Başkan Ahmet Penbegüllü ve kurmaları cezaevine atılmış, yıllar süren yargılamalar sonucunda Penbegüllü ve kurmayları suçsuz bulunarak beraat etmişti. Ancak Merhum Penbegüllü cezaevinde gördüğü işkenceler ve maruz kaldığı tecrit nedeniyle Kanser hastalığına yakalanarak 2007 yılında hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.