GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

ADD Kadın Komisyonundan ‘Kadına şiddet’ semineri!

Gebze 19.01.2020 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ADD Kadın Komisyonundan ‘Kadına şiddet’ semineri!

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu kadına şiddet ve kadın cinayetleri konulu seminer düzenledi. ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu, kadınlara yönelik toplumsal eşitliğin sağlanması, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine son verilmesi için mücadele etmeye, destek ve dayanışmaya,  kamuoyu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder "kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri" ile ilgili bir seminer gerçekleştirdi. KADINLARIN ÇOĞUNLUĞU KURUMLARA BAŞVURMUYOR Seminerde; Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara toplumsal yararları, 6284 Sayılı Kanunu ve bu kanunun kadınlara sağladığı hakları, Türkiye’deki Kadına yönelik aile içi şiddet ve araştırma verileri 89’u hiçbir kuruma başvurmazken, sadece 11‘i polise başvurdukları görülmüştür. Kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasında fiziksel yada cinsel şiddet gören kadınlar,  şiddet gören ve cinayetlere kurban giden bir çok kadınımızın devam eden hukuksal mücadelesi anlatıldı. Kadınların şiddet ile mücadele konusunda, hukuki haklarının bilinmesi, önemi ve takibi aşaması da anlatılırken, seminere; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, KAI Derneği Kadın Kolları Başkanı Birsen Arazlı, ÇYDD Başkanı Nurcan Çınar, Yas-Der derneği başkanı Kudret Sekban, CHP Darıca Kadın üyelerine, Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Çiriş, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Kadın Komisyonu, dernek üyeleri katıldı. ALBAYRAK, KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ Seminere katılan herkese teşekkür eden ADD Gebze Şube Kadın Komisyon Başkanı Şerife ALBAYRAK ayrıca Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunun sadece kadınları ilgilendiren, kadın özelinde bir konu olmadığı bilinciyle bugün bizlerle olan beylere çok teşekkür ediyoruz...” diyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur." dedi.

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu kadına şiddet ve kadın cinayetleri konulu seminer düzenledi. ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu, kadınlara yönelik toplumsal eşitliğin sağlanması, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine son verilmesi için mücadele etmeye, destek ve dayanışmaya,  kamuoyu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder "kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri" ile ilgili bir seminer gerçekleştirdi.

KADINLARIN ÇOĞUNLUĞU KURUMLARA BAŞVURMUYOR

Seminerde; Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara toplumsal yararları, 6284 Sayılı Kanunu ve bu kanunun kadınlara sağladığı hakları, Türkiye’deki Kadına yönelik aile içi şiddet ve araştırma verileri 89’u hiçbir kuruma başvurmazken, sadece 11‘i polise başvurdukları görülmüştür. Kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasında fiziksel yada cinsel şiddet gören kadınlar,  şiddet gören ve cinayetlere kurban giden bir çok kadınımızın devam eden hukuksal mücadelesi anlatıldı. Kadınların şiddet ile mücadele konusunda, hukuki haklarının bilinmesi, önemi ve takibi aşaması da anlatılırken, seminere; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, KAI Derneği Kadın Kolları Başkanı Birsen Arazlı, ÇYDD Başkanı Nurcan Çınar, Yas-Der derneği başkanı Kudret Sekban, CHP Darıca Kadın üyelerine, Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Çiriş, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Kadın Komisyonu, dernek üyeleri katıldı.

ALBAYRAK, KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Seminere katılan herkese teşekkür eden ADD Gebze Şube Kadın Komisyon Başkanı Şerife ALBAYRAK ayrıca Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunun sadece kadınları ilgilendiren, kadın özelinde bir konu olmadığı bilinciyle bugün bizlerle olan beylere çok teşekkür ediyoruz...” diyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.