AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ HASTANELERİ RAHATLATTI

28.12.2015 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ HASTANELERİ RAHATLATTI

Türkiye’de 13 yıl önce, sağlık ocaklarına başvuran her 100 hastadan 22’si hastanelere sevk edilirken, Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) hizmete girmesiyle bu oranın geçen yıl yüzde 0,3 olarak gerçekleştiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in, yapmış olduğu araştırmaya göre, yazılı basında Ocak ayından bu yana Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) hakkında 4 bin 577 haber çıktığı tespit edildi. Çıkan haberlerin daha çok Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) çalışma saatleri ile ilgili yaşanan sorunlar ve bu merkezlerin butik hastanelere çevrilmesi yönünde yapılan çalışmalar ile ilgili olması dikkat çekti. Interpress’in iki bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, nöbet tutma ve çalışma şartları gibi sorunlarla gündeme gelen aile hekimliği hakkında yılbaşından bu yana yazılı basında toplam 3 bin 503 haber yayınlandığı saptandı. Sağlık tesislerine başvuranların yüzde 34’ü aile hekimlerine giderken, cumartesi günleri de çalışmaları gündemde olan aile hekimleri hakkında ise 3 bin 620 haber çıktığı belirlendi.

Türkiye’de 13 yıl önce, sağlık ocaklarına başvuran her 100 hastadan 22’si hastanelere sevk edilirken, Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) hizmete girmesiyle bu oranın geçen yıl yüzde 0,3 olarak gerçekleştiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in, yapmış olduğu araştırmaya göre, yazılı basında Ocak ayından bu yana Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) hakkında 4 bin 577 haber çıktığı tespit edildi. Çıkan haberlerin daha çok Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) çalışma saatleri ile ilgili yaşanan sorunlar ve bu merkezlerin butik hastanelere çevrilmesi yönünde yapılan çalışmalar ile ilgili olması dikkat çekti.

Interpress’in iki bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, nöbet tutma ve çalışma şartları gibi sorunlarla gündeme gelen aile hekimliği hakkında yılbaşından bu yana yazılı basında toplam 3 bin 503 haber yayınlandığı saptandı. Sağlık tesislerine başvuranların yüzde 34’ü aile hekimlerine giderken, cumartesi günleri de çalışmaları gündemde olan aile hekimleri hakkında ise 3 bin 620 haber çıktığı belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.