AKAR, “TEK KART OLMALI”

Kocaeli 31.08.2016 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AKAR, “TEK KART OLMALI”

Nüfus cüzdanları ve ehliyetlerde yeni dönemin başlamasıyla birlikte Akıllı Kart uygulaması için süreç de netleşti. Sürücü belgeleri için değiştirme süresi 5 yıl olarak belirlendi. Yeni nüfus cüzdanları da 3 yıl içinde dağıtılacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hem masraf hem de zaman tasarrufu için iki kimliğin tek kartta birleştirilmesini istedi. Akar bu konuda TBMM Başkanlığına kanun teklifi de verdi. 21 AB ülkesinde 150 milyon elektronik kimlik kartının kullanıldığını belirten CHP milletvekili Akar, elektronik oylamaya kadar birçok fonksiyonu içinde barındıran kimlik kartı teknolojisinin, Estonya gibi ülkeler de yaygınlaştırıldığını hatırlattı. AB ülkeleri dışında, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, ve Umman gibi ülkelerde de, akıllı kimlik kartı uygulaması olduğunu belirten Akar, Bahreyn ve Malezya'da akıllı kimlik kartına sürücü belgesinin entegre edilerek uygulandığını söyledi. Nüfus cüzdanı ve ehliyetin tek kartta toplanıp, cipli kartlar ile her türlü işlemin yapılabileceğini, kişinin kan grubu dahil tüm bilgilerinin tek kartta depolanabileceğini vurguladı.

Nüfus cüzdanları ve ehliyetlerde yeni dönemin başlamasıyla birlikte Akıllı Kart uygulaması için süreç de netleşti. Sürücü belgeleri için değiştirme süresi 5 yıl olarak belirlendi. Yeni nüfus cüzdanları da 3 yıl içinde dağıtılacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hem masraf hem de zaman tasarrufu için iki kimliğin tek kartta birleştirilmesini istedi. Akar bu konuda TBMM Başkanlığına kanun teklifi de verdi.


21 AB ülkesinde 150 milyon elektronik kimlik kartının kullanıldığını belirten CHP milletvekili Akar, elektronik oylamaya kadar birçok fonksiyonu içinde barındıran kimlik kartı teknolojisinin, Estonya gibi ülkeler de yaygınlaştırıldığını hatırlattı.

AB ülkeleri dışında, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, ve Umman gibi ülkelerde de, akıllı kimlik kartı uygulaması olduğunu belirten Akar, Bahreyn ve Malezya'da akıllı kimlik kartına sürücü belgesinin entegre edilerek uygulandığını söyledi. Nüfus cüzdanı ve ehliyetin tek kartta toplanıp, cipli kartlar ile her türlü işlemin yapılabileceğini, kişinin kan grubu dahil tüm bilgilerinin tek kartta depolanabileceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.