AKTAŞ’IN İSMİ YAŞAYACAK!

Darıca 02.02.2016 - 16:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AKTAŞ’IN İSMİ YAŞAYACAK!

Darıca Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Başkan Şükrü Karabacak'ın yönettiği Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

MHP'li Meclis üyesi Turgut Aktaş'ın önceki gün hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülü bir hava Meclis'e hakim olurken, Meclis Üyeleri Aktaş'ı unutmayarak boş kalan MHP sıralarına fotoğrafını bıraktılar. Merhum Aktaş'ın yerine Celil Akbulut MHP'nin yeni Darıca Meclis üyesi oldu.  KÜLTÜR MERKEZİ'NDE Kİ DÜKKANLARIN SATIŞI Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 1500 m2 alanı olan dükkanların satışa çıkmasıyla ilgili karar Meclis gündemine geldi. Açık ihaleyle satış yapacaklarını söyleyen Başkan Şükrü Karabacak, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarının bu konuda çalışma yaptığını açıkladı. Kamunun yararını göz önünde bulundurduklarını söyleyen Başkan Karabacak, dükkanlara nitelikli alıcı veya kiracı istediklerini, buradan elde edilecek gelirle Darıca'ya yeni projeler kazandıracaklarını söyledi. Komisyonların raporuyla Dükkanların satış bedeli en az 7 Milyon 200 Bin TL, kiralama bedeli ise 10 yıl süreyle KDV hariç en az 30 Bin TL olarak belirlendi. Dükkanların satışı için Encümen'e yetki verilmesi CHP'nin muhalefet şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.  CENGİZ TOPEL GENİŞLEYECEK CHP Grubunun Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan ve işlek caddelerden biri olan Cengiz Topel Caddesinin düzensizliğiyle önergesine cevap veren Başkan Şükrü Karabacak, Cengiz Topel'in geçmiş yönetimlerin imar başarısızlığının eseri olduğunu, şu an da 10 metre olan genişliğinin 24 metreye çıkarılacağını, kaldırımların da iki metreyi geçmeyecek şekilde düzenleneceğini belirterek Büyükşehir Belediyesi ile çalışmayı başlattıklarını söyledi. Cengiz Topel Caddesi'nin Atatürk Caddesi ile birleşeceğini, Cadde'nin Eskihisar ve Tatlıkuyu bağlantılarının da yapılacağını dile getiren Başkan Karabacak, böylelikle Darıca'nın Gebze ile yeni bağlantısının olacağını söyledi.  TURGUT AKTAŞ'IN İSMİ MAHALLESİNE VERİLECEK Meclis toplantısının başında Başkan Şükrü Karabacak, MHP'li Meclis üyesi Turgut Aktaş'a baş sağlığı dileyerek kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Turgut Aktaş'ın çok iyi bir insan olduğunu, saygılı ve dürüst olduğunu ifade eden Karabacak, Aktaş'ın kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söylerken, CHP Grup sözcüsü Şinasi Serdar da, Aktaş'ın isminin mahallesinde bir park, cadde ya da sokağa verilmesini istedi. Başkan Şükrü Karabacak da teklifi destekleyerek ilgili komisyondan çalışma yapmasını istedi.
Darıca Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Başkan Şükrü Karabacak'ın yönettiği Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

MHP'li Meclis üyesi Turgut Aktaş'ın önceki gün hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülü bir hava Meclis'e hakim olurken, Meclis Üyeleri Aktaş'ı unutmayarak boş kalan MHP sıralarına fotoğrafını bıraktılar. Merhum Aktaş'ın yerine Celil Akbulut MHP'nin yeni Darıca Meclis üyesi oldu. 

KÜLTÜR MERKEZİ'NDE Kİ DÜKKANLARIN SATIŞI

Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 1500 m2 alanı olan dükkanların satışa çıkmasıyla ilgili karar Meclis gündemine geldi. Açık ihaleyle satış yapacaklarını söyleyen Başkan Şükrü Karabacak, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarının bu konuda çalışma yaptığını açıkladı. Kamunun yararını göz önünde bulundurduklarını söyleyen Başkan Karabacak, dükkanlara nitelikli alıcı veya kiracı istediklerini, buradan elde edilecek gelirle Darıca'ya yeni projeler kazandıracaklarını söyledi. Komisyonların raporuyla Dükkanların satış bedeli en az 7 Milyon 200 Bin TL, kiralama bedeli ise 10 yıl süreyle KDV hariç en az 30 Bin TL olarak belirlendi. Dükkanların satışı için Encümen'e yetki verilmesi CHP'nin muhalefet şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 

CENGİZ TOPEL GENİŞLEYECEK

CHP Grubunun Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan ve işlek caddelerden biri olan Cengiz Topel Caddesinin düzensizliğiyle önergesine cevap veren Başkan Şükrü Karabacak, Cengiz Topel'in geçmiş yönetimlerin imar başarısızlığının eseri olduğunu, şu an da 10 metre olan genişliğinin 24 metreye çıkarılacağını, kaldırımların da iki metreyi geçmeyecek şekilde düzenleneceğini belirterek Büyükşehir Belediyesi ile çalışmayı başlattıklarını söyledi. Cengiz Topel Caddesi'nin Atatürk Caddesi ile birleşeceğini, Cadde'nin Eskihisar ve Tatlıkuyu bağlantılarının da yapılacağını dile getiren Başkan Karabacak, böylelikle Darıca'nın Gebze ile yeni bağlantısının olacağını söyledi. 

TURGUT AKTAŞ'IN İSMİ MAHALLESİNE VERİLECEK

Meclis toplantısının başında Başkan Şükrü Karabacak, MHP'li Meclis üyesi Turgut Aktaş'a baş sağlığı dileyerek kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Turgut Aktaş'ın çok iyi bir insan olduğunu, saygılı ve dürüst olduğunu ifade eden Karabacak, Aktaş'ın kaybından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söylerken, CHP Grup sözcüsü Şinasi Serdar da, Aktaş'ın isminin mahallesinde bir park, cadde ya da sokağa verilmesini istedi. Başkan Şükrü Karabacak da teklifi destekleyerek ilgili komisyondan çalışma yapmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.