Akyıldız Yeni Dönemi Açıkladı

Gebze 11.01.2018 - 13:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Akyıldız Yeni Dönemi Açıkladı

GTO 22.MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI AKYILDIZ’DAN AÇIKLAMA

Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız, karayolları taşımacılığındaki yeni dönem hakkında bilgiler verdi. Yeni mevzuatta birçok düzenleme yapılması ile Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız bir açıklama yaptı. Komite Başkanı Akyıldız, “Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemler geliştirilmişti. Mevzuatta da birçok düzenleme yapıldı. Vatandaşın belge alma şartlarının hafifletilmesi, belge ücretlerinin yüzde 50'ye yakın düşürülmesi gibi değişikliklere gidildi. Yetki belgesi yenileme sırasında ödenecek taşıt kartı ücretinin 98 liradan 60 liraya düşürülmüş olup, K1 yetki belgeleri için istenen şartların hafifletilerek belge ücretlerinin düşürülmesi ve belgelerin iptal edilmesine ilişkin şartların azaltılarak, firmaların bu yöndeki mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.  Daha önce belge alanlardan belgeleri iptal edilen veya yenileme hakkını kaybeden firmalara, yüzde 50 indirimli yeniden belge alma imkânı sağlanmıştır. Asgari kapasiteyi sağlayanların veya ilave edilecek taşıtlar için muayenesi bulunanların yaş şartlarının azaltılması/kaldırılması gibi avantajlar getirilmiştir.” dedi. GOSB Kasislerinden Şikâyet Var! Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) içerisindeki yollarda bulunan kasislerden de şikâyet olduğunu dile getiren Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız, “GOSB içinde yer alan yollara yaptırılan hız kesici kasisler sürücülere gına getiriyor. Özellikle yüklü araçların hızını kesmek adına yapılan kasisler araçlara çok ciddi zaralar veriyor. GOSB içeresinde sık aralıklarla gelişi güzel yapılan hız kesici beton tümsekler gün boyu sanayi içeresine giren araç sürücülerine gına getirmiş durumda. Sürücüler ise asfalttan yapılan kasislerin standart dışı olduğunu iddia ediyor. Hız kesici tümseklerin betondan değil de standartlara uygun olan plastik kauçuktan olmasının daha doğru olur.” diye konuştu.
GTO 22.MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI AKYILDIZ’DAN AÇIKLAMA

Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız, karayolları taşımacılığındaki yeni dönem hakkında bilgiler verdi.

Yeni mevzuatta birçok düzenleme yapılması ile Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız bir açıklama yaptı. Komite Başkanı Akyıldız, “Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemler geliştirilmişti. Mevzuatta da birçok düzenleme yapıldı. Vatandaşın belge alma şartlarının hafifletilmesi, belge ücretlerinin yüzde 50'ye yakın düşürülmesi gibi değişikliklere gidildi. Yetki belgesi yenileme sırasında ödenecek taşıt kartı ücretinin 98 liradan 60 liraya düşürülmüş olup, K1 yetki belgeleri için istenen şartların hafifletilerek belge ücretlerinin düşürülmesi ve belgelerin iptal edilmesine ilişkin şartların azaltılarak, firmaların bu yöndeki mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.  Daha önce belge alanlardan belgeleri iptal edilen veya yenileme hakkını kaybeden firmalara, yüzde 50 indirimli yeniden belge alma imkânı sağlanmıştır. Asgari kapasiteyi sağlayanların veya ilave edilecek taşıtlar için muayenesi bulunanların yaş şartlarının azaltılması/kaldırılması gibi avantajlar getirilmiştir.” dedi.

GOSB Kasislerinden Şikâyet Var!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) içerisindeki yollarda bulunan kasislerden de şikâyet olduğunu dile getiren Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Zekai Akyıldız, “GOSB içinde yer alan yollara yaptırılan hız kesici kasisler sürücülere gına getiriyor. Özellikle yüklü araçların hızını kesmek adına yapılan kasisler araçlara çok ciddi zaralar veriyor. GOSB içeresinde sık aralıklarla gelişi güzel yapılan hız kesici beton tümsekler gün boyu sanayi içeresine giren araç sürücülerine gına getirmiş durumda. Sürücüler ise asfalttan yapılan kasislerin standart dışı olduğunu iddia ediyor. Hız kesici tümseklerin betondan değil de standartlara uygun olan plastik kauçuktan olmasının daha doğru olur.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.