“AMATEM diğer ilçelerde de olmalı!”

Gebze 28.06.2019 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“AMATEM diğer ilçelerde de olmalı!”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak uyuşturucu ile mücadele kapsamında kısa vadede yapılacaklara dikkat çekti.

Yapılan yazılı açıklamada, “Uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınan bu tedbirler ile bağımlılık tedavilerinin yapılması uyuşturucu madde kaçakçılığının ciddi tedbirlere bağlanarak yasaklanması elbette güzel çalışmalardır. Bu çalışmalar için öncelikle uyuşturucu ile mücadelede dünya birincisi olan ata yadigarı kurumumuz Yeşilay’a, Uyuşturucu yakalamada dünya şampiyonu İl narkotik ekiplerimize, meclis komisyon üyelerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Ancak uyuşturucu ile mücadele birçok alanda da yapıldığı gibi madde yakalamakla, madde kullanan kişileri tedavi etmekle yeterli olmaz ancak bunlar pansuman tedbirlerdir. Bu pansuman tedbirlerin gerçek tedbirler ile de desteklenerek bir an önce uyuşturucu ticaretinin akış ve üretimi gelecek nesillerimiz için bir an önce engellenmelidir. YATILI HİZMET VERMELİLER Uyuşturucu ile mücadele kapsamında kısa ve orta vadede pansuman tedbirlerde de; İlimizde sadece Derince Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ve ayakta tedavi veren AMATEM’in il genelinde uyuşturucu kullanımı yüksek olan ilçelere yayılması gereklidir. AMATEM ve ÇAMATEM’lerin hızlı bir şekilde yatılı hizmet verir hale getirilmesi Kocaeli üniversitesi için ihaleye çıkılmış olan binaların bu kapsamda hızlı bir şekilde tamamlanması ve hizmete sokulması gereklidir. Uyuşturucu ile mücadele konusunda sokaklardan acil yardım ve polis ekiplerimiz tarafından toparlanan Hastanede kendine geldikten sonra salıverilen çocuklarımızın kendisi ve çevresinin sağlığı için kurulacak olan rehabilitasyon alanlarına zorunlu olarak alınarak tedavi edilmesi gereklidir.  Aile ve öğretmenlerimizin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilinçlendirilerek çocuk yaşta olan kardeşlerimizin torbacı olarak tabir edilen satıcıların müşterisi hatta okul içlerindeki pazarlamacısı olması önlenmelidir. YENİDEN REFAH VAR! Uyuşturucu ile mücadele için kurulmuş olan meclis komisyonumuzun yakalanan uyuşturucu miktarını takip eden ve bunları toparlayan komisyon olmak yerine tedavi ve kalıcı mücadele tedbirleri içeren yasalar teklif eden ve uygulamasını takip eden bir hale gelmesi, sözde kalmaması gereklidir. Genlerimizin ahlak ve maneviyat temelli yetiştirilerek çocuklarımıza doğruyu ve yanlışı ayırma becerisinin bir an önce kazandırılması gereklidir. Gençlerimizin sağlıklı geleceği için biz varız Yeniden Refah var” ifadelerine yer verildi.
Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak uyuşturucu ile mücadele kapsamında kısa vadede yapılacaklara dikkat çekti.

Yapılan yazılı açıklamada, “Uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınan bu tedbirler ile bağımlılık tedavilerinin yapılması uyuşturucu madde kaçakçılığının ciddi tedbirlere bağlanarak yasaklanması elbette güzel çalışmalardır. Bu çalışmalar için öncelikle uyuşturucu ile mücadelede dünya birincisi olan ata yadigarı kurumumuz Yeşilay’a, Uyuşturucu yakalamada dünya şampiyonu İl narkotik ekiplerimize, meclis komisyon üyelerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Ancak uyuşturucu ile mücadele birçok alanda da yapıldığı gibi madde yakalamakla, madde kullanan kişileri tedavi etmekle yeterli olmaz ancak bunlar pansuman tedbirlerdir. Bu pansuman tedbirlerin gerçek tedbirler ile de desteklenerek bir an önce uyuşturucu ticaretinin akış ve üretimi gelecek nesillerimiz için bir an önce engellenmelidir.

YATILI HİZMET VERMELİLER
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında kısa ve orta vadede pansuman tedbirlerde de; İlimizde sadece Derince Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ve ayakta tedavi veren AMATEM’in il genelinde uyuşturucu kullanımı yüksek olan ilçelere yayılması gereklidir. AMATEM ve ÇAMATEM’lerin hızlı bir şekilde yatılı hizmet verir hale getirilmesi Kocaeli üniversitesi için ihaleye çıkılmış olan binaların bu kapsamda hızlı bir şekilde tamamlanması ve hizmete sokulması gereklidir. Uyuşturucu ile mücadele konusunda sokaklardan acil yardım ve polis ekiplerimiz tarafından toparlanan Hastanede kendine geldikten sonra salıverilen çocuklarımızın kendisi ve çevresinin sağlığı için kurulacak olan rehabilitasyon alanlarına zorunlu olarak alınarak tedavi edilmesi gereklidir.  Aile ve öğretmenlerimizin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilinçlendirilerek çocuk yaşta olan kardeşlerimizin torbacı olarak tabir edilen satıcıların müşterisi hatta okul içlerindeki pazarlamacısı olması önlenmelidir.

YENİDEN REFAH VAR!
Uyuşturucu ile mücadele için kurulmuş olan meclis komisyonumuzun yakalanan uyuşturucu miktarını takip eden ve bunları toparlayan komisyon olmak yerine tedavi ve kalıcı mücadele tedbirleri içeren yasalar teklif eden ve uygulamasını takip eden bir hale gelmesi, sözde kalmaması gereklidir. Genlerimizin ahlak ve maneviyat temelli yetiştirilerek çocuklarımıza doğruyu ve yanlışı ayırma becerisinin bir an önce kazandırılması gereklidir. Gençlerimizin sağlıklı geleceği için biz varız Yeniden Refah var” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.