Anne Babalar Teşvik Etmeli

Çayırova 21.02.2016 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Anne Babalar Teşvik Etmeli

Çayırova Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik ‘Sınav Kaygısı’ adlı seminer düzenlendi. Belediye Kültür salonunda gerçekleştirilen seminere öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi. Öğrenci ve Ailelerine Sınav Kaygısı Semineri Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Haluk Öztekin’in konuşmacılığını yaptığı seminerde, Sınav öncesi yaşanan kaygıların öğrenciler üzerinde yarattığı etkiyi ve bu etkilerin öğrencilerin gündelik yaşam kalitelerini olumsuz olarak nasıl etkilediğini anlattı. Öztekin, stres, kaygı ve kriz durumlarında nasıl davranmaları gerektiğini, alacakları tedbirlerin püf noktalarını sunum eşliğinde anlattı. Öztekin, “Sınav kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun bir kaygıdır. Yaşanan kaygı çok yoğun olduğundan kişinin enerjisini verimli bir biçimde kullanmasını, dikkatini ve gücünü yapacağı işe yönlendirmesini engeller” diye konuştu. Öğrenci Kendine Güvenmeli, Anne Babalar Teşvik Etmeli Sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın yolunun ise öğrencinin kendine güvenmesinden geçtiğinin vurgulandığı seminere anne ve babalar da katılarak yapılan sunumları dikkatle takip ettiler. Sınav kaygısı taşıyan öğrencilerin ailelerine çok görev düştüğünü ifade eden Öztekin, her anne ve baba mutlaka çocuğunu teşvik etmeli, onunla gurur duyduğunu htirmeli. Her anne ve baba çocuğuna mutlaka güvenmeli, başarabileceğine inanmalı. Her öğrencinin, kontrolün kendisinde olduğunun bilincinde olması ve ‘güvendeyim, üstesinden gelebilirim, yeterliyim’ gibi düşünceleri kendisine telkin ederek başarılı olacağını belirtti. 

Çayırova Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik ‘Sınav Kaygısı’ adlı seminer düzenlendi.
Belediye Kültür salonunda gerçekleştirilen seminere öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenci ve Ailelerine Sınav Kaygısı Semineri

Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Haluk Öztekin’in konuşmacılığını yaptığı seminerde, Sınav öncesi yaşanan kaygıların öğrenciler üzerinde yarattığı etkiyi ve bu etkilerin öğrencilerin gündelik yaşam kalitelerini olumsuz olarak nasıl etkilediğini anlattı. Öztekin, stres, kaygı ve kriz durumlarında nasıl davranmaları gerektiğini, alacakları tedbirlerin püf noktalarını sunum eşliğinde anlattı. Öztekin, “Sınav kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun bir kaygıdır. Yaşanan kaygı çok yoğun olduğundan kişinin enerjisini verimli bir biçimde kullanmasını, dikkatini ve gücünü yapacağı işe yönlendirmesini engeller” diye konuştu.


Öğrenci Kendine Güvenmeli, Anne Babalar Teşvik Etmeli

Sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın yolunun ise öğrencinin kendine güvenmesinden geçtiğinin vurgulandığı seminere anne ve babalar da katılarak yapılan sunumları dikkatle takip ettiler. Sınav kaygısı taşıyan öğrencilerin ailelerine çok görev düştüğünü ifade eden Öztekin, her anne ve baba mutlaka çocuğunu teşvik etmeli, onunla gurur duyduğunu htirmeli. Her anne ve baba çocuğuna mutlaka güvenmeli, başarabileceğine inanmalı. Her öğrencinin, kontrolün kendisinde olduğunun bilincinde olması ve ‘güvendeyim, üstesinden gelebilirim, yeterliyim’ gibi düşünceleri kendisine telkin ederek başarılı olacağını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.