Asgari ücrette pazarlık zamanı!

07.12.2016 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Asgari ücrette pazarlık zamanı!

İşçi, işveren ve kamu 2017 asgari ücreti için masaya oturdu. İşçi tarafının 1.600 TL talep ettiği öğrenilirken, işverenler zam istemiyor. İlk toplantıda, kamunun ise 1.400 liraya sıcak baktığı kaydedildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2017'de uygulanacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkmasının işvereni tedirgin ettiğini belirterek, “Bu tedirginliği gidermek üzere hükümetimiz işverene asgari ücretli çalışan başına yaklaşık 100 lira destek verdi" dedi. İşçi ve işverene eşit mesafede olduklarını belirten Müezzinoğlu, “Reel olunması gerekiyor” dedi. Taraflar buluştu  Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da, hükümetten, geçen yıl asgari ücreti artırmak yönündeki tavrını bu yıl da devam ettirmesini istedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir ise asgari ücrette geçen yıl yapılan artışın, olumsuz etkilediğini belirterek, “Çalışanlarımız işini kaybetmemeli. Biz geçen yılki artışın iki yılda ancak tolere edilebileceğini vurgulamıştık, aynı şeyi tekrar ediyoruz” dedi.  TALEPLER MASAYA YATIRILDI  Edinilen bilgiye göre işçi kesimi bin 300 TL olan asgari ücretin bin 600 TL olmasını istedi. İşveren kesiminin ise 2016 için yapılan yüzde 30’luk zammı göz önünde bulundurarak ya artışa gidilmemesi ya da enflasyonun altında bir oranda artış yapılmasını istediği öğrenildi. İşveren ayrıca işçi başına 100 TL olan desteğin 2017'de de sürmesini talep ettikleri kaydedildi. Kamu tarafının ise işçiyi enflasyon yüzünden mağdur etmemek için 100 TL’lik bir artışla  1. 400 TL’ye sıcak baktığı öğrenildi.  İkinci tur 12 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 kez toplanarak asgari ücreti belirleyecek. Dün yapılan toplantıda 2. toplantının 12 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilmesine karar verildiği öğrenildi. Geçtiğimiz asgari ücret görüşmeler sonucu 1.300 liraya çıkartılmıştı.   
İşçi, işveren ve kamu 2017 asgari ücreti için masaya oturdu. İşçi tarafının 1.600 TL talep ettiği öğrenilirken, işverenler zam istemiyor. İlk toplantıda, kamunun ise 1.400 liraya sıcak baktığı kaydedildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2017'de uygulanacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkmasının işvereni tedirgin ettiğini belirterek, “Bu tedirginliği gidermek üzere hükümetimiz işverene asgari ücretli çalışan başına yaklaşık 100 lira destek verdi" dedi. İşçi ve işverene eşit mesafede olduklarını belirten Müezzinoğlu, “Reel olunması gerekiyor” dedi.

Taraflar buluştu 

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da, hükümetten, geçen yıl asgari ücreti artırmak yönündeki tavrını bu yıl da devam ettirmesini istedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir ise asgari ücrette geçen yıl yapılan artışın, olumsuz etkilediğini belirterek, “Çalışanlarımız işini kaybetmemeli. Biz geçen yılki artışın iki yılda ancak tolere edilebileceğini vurgulamıştık, aynı şeyi tekrar ediyoruz” dedi. 

TALEPLER MASAYA YATIRILDI 

Edinilen bilgiye göre işçi kesimi bin 300 TL olan asgari ücretin bin 600 TL olmasını istedi. İşveren kesiminin ise 2016 için yapılan yüzde 30’luk zammı göz önünde bulundurarak ya artışa gidilmemesi ya da enflasyonun altında bir oranda artış yapılmasını istediği öğrenildi. İşveren ayrıca işçi başına 100 TL olan desteğin 2017'de de sürmesini talep ettikleri kaydedildi. Kamu tarafının ise işçiyi enflasyon yüzünden mağdur etmemek için 100 TL’lik bir artışla 
1. 400 TL’ye sıcak baktığı öğrenildi. 

İkinci tur 12 Aralık'ta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 kez toplanarak asgari ücreti belirleyecek. Dün yapılan toplantıda 2. toplantının 12 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilmesine karar verildiği öğrenildi. Geçtiğimiz asgari ücret görüşmeler sonucu 1.300 liraya çıkartılmıştı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.