AYGÜN “SÖYLEDİKLERİMİ SAPTIRDILAR”

Kocaeli 25.04.2016 - 14:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AYGÜN “SÖYLEDİKLERİMİ SAPTIRDILAR”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, 6 Nisan’da gerçekleştirilen “Kentililik Bilinci Paneli”nde yaptığı konuşmayla ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aygün, sözlerinin ‘siyaset cambazı ve hokkabaz’ olarak nitelediği kişiler tarafından saptırıldığını ifade etti

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, 6 Nisan Cumartesi günü “Kentlilik Bilinci Paneli”ne katılmış ve burada yaptığı konuşmadan dolayı tepki görmüştü. Panelden sonraki günlerde de Aygün’ün sözleri eleştirilmişti. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Aygün, sözlerinin kasıtlı olarak saptırıldığını söyledi. EŞDEĞER KILAN ANLATIM Toplantıda neler yaşandığını anlatan Aygün, “Toplantı sürecinde, birinci konuşmacının kentimizin tarihi değerleri üzerine yapılan anlatımlar ve bunların şehrimize, turizme kazandırılması üzerineydi, ikinci konuşmacı sosyolog hocanın konuşması ise manav milletinin üzerine kurgulanmıştı, konuşmacı bilimsel açıklamadan ziyade konuşmanın özünü; Türklüğü manav ırkı ile eşdeğer kılan bir anlatımdı, bunun dışındaki ırkların Türk olmadığı ortaya koyan bir anlatımdı. Hatta konuşmasında manavların Ermenilerden ve Rumlardan kız alış veriş yaptığını söylediğinde Abdullah Köktürk buna itiraz etmişti, bildiğim kadarıyla Abdullah bey tarihçidir” dedi. ORTADAN KALDIRILDI Aygün, “Tarihi değerlerimizin tespit edilmesi turizme kazandırılması üzerine hocanın yaptığı konuşmanın önemine katıldığımı ve bin yıllık tarihi olan bir ecdadın torunları olduğumuzu bu eserlerin bugüne kadar ortaya çıkarılmamasını bugün bunları konuşuyor olmamızın kabahati doksan üç yıllık cumhuriyeti yönetenlerindir. Hatta bu tarihi eserlerin birçoğunun ahır olarak kullanıldığını, 1927 de Ekrem Rize adındaki CHP milletvekilinin 1057 sayılı yasa teklifi vererek tarihi eserlerin üzerindeki kitabetlerin o eseri yapan padişahın tuğrasının kaldırmasını sağlamıştır, bu ne demektir; tarihi eserin nüfus kâğıdını ortadan kaldırmaktır.  JAPONYA ÖRNEĞİ Japonya’nın 3000 yıldır aynı alfabeyi kullandığını, bunun yanında da Latin alfabesini de kullandığını belirten Aygün, “100 yıl önce oyuncak üreten ülke olarak bildiğimiz bugün teknolojik alanda zirve yapmış Japonya hala 3000 yıllık alfabesini kullanıyor, Latin alfabesinde kullanıyor ve dünya ekonomisinde ilk on sırada, 1000 yıllık tarihi olan Türk insanı bugün tarihi anıtları üzerindeki yazıları okuyamıyor, bin yıllık tarih ve bilgi yok olup gidiyor, oysa bizde Japonlar gibi hem eski Türkçeyi (Alfabe) okurken yeni alfabeyi de zorunlu hale getirip devam etseydik bugün Ekonomide Japonya gibi olmakta geç kalmazdık” şeklinde konuştu. NASİPSİZLER Aygün, “Gerçekler haykırmalı, ama bu hasletlerden nasibini almamış toplantıdaki 3-5 siyaset cambazları, hokkabazları bu gerçekleri duyunca rahatsız olurlar ve yalan yanlış beyanlarla (toplantı yeri Sabancı Kültür Merkezi yerine Derbent Oteli yazıldığı gibi) dedikoducu gazete sayfalarında dedikodu köşe yazarları ile algı oluşturarak saf temiz duygulu insanların milliyetçilik duygularını sömürürler, kendisini sözde tarafsız gazeteci köşe yazarı diye satanlar, siyaset cambazlarından aldığı yanlış bilgiyi muhatabı ile doğrulama nezaketini göstermeyerek, ahlak etiğinden yoksun olacak şekilde haber başlığı yapıyorlar” açıklamasında bulundu. 
AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, 6 Nisan’da gerçekleştirilen “Kentililik Bilinci Paneli”nde yaptığı konuşmayla ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aygün, sözlerinin ‘siyaset cambazı ve hokkabaz’ olarak nitelediği kişiler tarafından saptırıldığını ifade etti

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, 6 Nisan Cumartesi günü “Kentlilik Bilinci Paneli”ne katılmış ve burada yaptığı konuşmadan dolayı tepki görmüştü. Panelden sonraki günlerde de Aygün’ün sözleri eleştirilmişti. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Aygün, sözlerinin kasıtlı olarak saptırıldığını söyledi.

EŞDEĞER KILAN ANLATIM
Toplantıda neler yaşandığını anlatan Aygün, “Toplantı sürecinde, birinci konuşmacının kentimizin tarihi değerleri üzerine yapılan anlatımlar ve bunların şehrimize, turizme kazandırılması üzerineydi, ikinci konuşmacı sosyolog hocanın konuşması ise manav milletinin üzerine kurgulanmıştı, konuşmacı bilimsel açıklamadan ziyade konuşmanın özünü; Türklüğü manav ırkı ile eşdeğer kılan bir anlatımdı, bunun dışındaki ırkların Türk olmadığı ortaya koyan bir anlatımdı. Hatta konuşmasında manavların Ermenilerden ve Rumlardan kız alış veriş yaptığını söylediğinde Abdullah Köktürk buna itiraz etmişti, bildiğim kadarıyla Abdullah bey tarihçidir” dedi.

ORTADAN KALDIRILDI
Aygün, “Tarihi değerlerimizin tespit edilmesi turizme kazandırılması üzerine hocanın yaptığı konuşmanın önemine katıldığımı ve bin yıllık tarihi olan bir ecdadın torunları olduğumuzu bu eserlerin bugüne kadar ortaya çıkarılmamasını bugün bunları konuşuyor olmamızın kabahati doksan üç yıllık cumhuriyeti yönetenlerindir. Hatta bu tarihi eserlerin birçoğunun ahır olarak kullanıldığını, 1927 de Ekrem Rize adındaki CHP milletvekilinin 1057 sayılı yasa teklifi vererek tarihi eserlerin üzerindeki kitabetlerin o eseri yapan padişahın tuğrasının kaldırmasını sağlamıştır, bu ne demektir; tarihi eserin nüfus kâğıdını ortadan kaldırmaktır. 

JAPONYA ÖRNEĞİ
Japonya’nın 3000 yıldır aynı alfabeyi kullandığını, bunun yanında da Latin alfabesini de kullandığını belirten Aygün, “100 yıl önce oyuncak üreten ülke olarak bildiğimiz bugün teknolojik alanda zirve yapmış Japonya hala 3000 yıllık alfabesini kullanıyor, Latin alfabesinde kullanıyor ve dünya ekonomisinde ilk on sırada, 1000 yıllık tarihi olan Türk insanı bugün tarihi anıtları üzerindeki yazıları okuyamıyor, bin yıllık tarih ve bilgi yok olup gidiyor, oysa bizde Japonlar gibi hem eski Türkçeyi (Alfabe) okurken yeni alfabeyi de zorunlu hale getirip devam etseydik bugün Ekonomide Japonya gibi olmakta geç kalmazdık” şeklinde konuştu.

NASİPSİZLER
Aygün, “Gerçekler haykırmalı, ama bu hasletlerden nasibini almamış toplantıdaki 3-5 siyaset cambazları, hokkabazları bu gerçekleri duyunca rahatsız olurlar ve yalan yanlış beyanlarla (toplantı yeri Sabancı Kültür Merkezi yerine Derbent Oteli yazıldığı gibi) dedikoducu gazete sayfalarında dedikodu köşe yazarları ile algı oluşturarak saf temiz duygulu insanların milliyetçilik duygularını sömürürler, kendisini sözde tarafsız gazeteci köşe yazarı diye satanlar, siyaset cambazlarından aldığı yanlış bilgiyi muhatabı ile doğrulama nezaketini göstermeyerek, ahlak etiğinden yoksun olacak şekilde haber başlığı yapıyorlar” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.