Bakan Koca, “Toplu testleri Gebze’de başlattık!”

Sağlık 30.04.2020 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bakan Koca, “Toplu testleri Gebze’de başlattık!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanı enfekte sayımız 7 bin 428. Ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5'a yakın." dedi. Bakan Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde video konferansla gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi, soruları yanıtladı. Bakan Koca, açıklanan test sayılarına ilişkin bu sayıların kişi bazlı olduğunu söyleyerek, "İzinli çalışan iş yerleri söz konusu. Buralarda da koronavirüs belirtileri gözüktüğü söyleniyor. Filyasyon sistemi yerine çalışan iş yerleri ile ilgili bir test yapılacak mı?" sorusuna karşılık Koca, "İş yerleri, normalleşme dönemi ile ilgili OSB'ler dahil olmak üzere birtakım toplu çalışılan yerlerde test yapılmasını planlıyoruz. Hatta Gebze'de bu anlamda kurduk, bunu da yaygınlaştırmak istiyoruz. Yani birçok sektörün benzer şekilde test yapılabilirliğini sağlayarak normalleşmeye doğru geçelim istiyoruz." diye konuştu.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanı enfekte sayımız 7 bin 428. Ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5'a yakın." dedi.

Bakan Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde video konferansla gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi, soruları yanıtladı. Bakan Koca, açıklanan test sayılarına ilişkin bu sayıların kişi bazlı olduğunu söyleyerek, "İzinli çalışan iş yerleri söz konusu. Buralarda da koronavirüs belirtileri gözüktüğü söyleniyor. Filyasyon sistemi yerine çalışan iş yerleri ile ilgili bir test yapılacak mı?" sorusuna karşılık Koca, "İş yerleri, normalleşme dönemi ile ilgili OSB'ler dahil olmak üzere birtakım toplu çalışılan yerlerde test yapılmasını planlıyoruz. Hatta Gebze'de bu anlamda kurduk, bunu da yaygınlaştırmak istiyoruz. Yani birçok sektörün benzer şekilde test yapılabilirliğini sağlayarak normalleşmeye doğru geçelim istiyoruz." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.