Bakanlardan Dilovası çıkarması

Dilovası 27.05.2019 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bakanlardan Dilovası çıkarması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dilovası’nda faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji fabrikasına çıkarma yaptı.

İki bakan, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji isimli demir çelik fabrikasına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakanlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş de eşlik etti. Demir çelik sanayisinde 74 yıldır hizmet veren ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapan fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçileriyle sahur programında bir araya gelen bakanlar, fabrikada incelemelerde bulundu. Şirket yöneticilerinden bilgi alan Varank ve Selçuk, üretim hattının başına geçip döküm yaparak gece üretimini başlattı. SAHUR KUYRUĞU Çalışmaları yerinde inceleyen bakanlar, işçi önlüğü giydikten sonra yemekhaneye geçti. İki bakan, sahur için kuyruğa girerek, işçilerle sohbet etti. Daha sonra sahura geçildi. Burada işçilere seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Etkilenmemek elde değil, yaptığınız meşakkatli bir iş. Alın terinin nasıl helal olduğunu gösteren bir iş. Biz hükümet olarak önümüzdeki süreçte 2023’e kadar diyoruz ki; tek gündemimiz yatırım, ekonomi olacak. Bunu da; sanayicilerimiz, iş insanlarımız ve siz değerli emekçi kardeşlerimizle gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin önünde güzel bir yol var. Türkiye’ye yatırım yapan yabancı firmalar, ‘Türkiye’deki gibi tesislerini, firmalarını sahiplenen iş gücünü biz dünyanın hiçbir yerinde görmüyoruz.’ diyorlar. Biz de iş gücümüzle gurur duyuyoruz” dedi. TUTTUĞUNUZ ÇELİK OLSUN Bakan Varank’ın ardından Bakan Selçuk da bir konuşma yaparak, “İnşallah biz Kocaeli’nde de bu ilave istihdamın etkilerini göreceğiz sizlerle beraber. Demin kardeşlerimizle konuşurken bahsettiler, ‘Buraya gelirken ailemiz gibi görüyoruz, çok huzurluyuz.’ diyorlar. Bu çok güzel bir şey işveren için burayı ailesi gibi gören insanlarla çalışmaktan daha büyük bir mutluluk olamaz” diye konuştu. Selçuk, “Tuttuğunuz çelik olsun” diyerek sözlerini tamamladı. HABER: KÜBRA AKABALI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dilovası’nda faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji fabrikasına çıkarma yaptı.

İki bakan, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji isimli demir çelik fabrikasına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakanlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş de eşlik etti. Demir çelik sanayisinde 74 yıldır hizmet veren ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapan fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçileriyle sahur programında bir araya gelen bakanlar, fabrikada incelemelerde bulundu. Şirket yöneticilerinden bilgi alan Varank ve Selçuk, üretim hattının başına geçip döküm yaparak gece üretimini başlattı.

SAHUR KUYRUĞU

Çalışmaları yerinde inceleyen bakanlar, işçi önlüğü giydikten sonra yemekhaneye geçti. İki bakan, sahur için kuyruğa girerek, işçilerle sohbet etti. Daha sonra sahura geçildi. Burada işçilere seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Etkilenmemek elde değil, yaptığınız meşakkatli bir iş. Alın terinin nasıl helal olduğunu gösteren bir iş. Biz hükümet olarak önümüzdeki süreçte 2023’e kadar diyoruz ki; tek gündemimiz yatırım, ekonomi olacak. Bunu da; sanayicilerimiz, iş insanlarımız ve siz değerli emekçi kardeşlerimizle gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin önünde güzel bir yol var. Türkiye’ye yatırım yapan yabancı firmalar, ‘Türkiye’deki gibi tesislerini, firmalarını sahiplenen iş gücünü biz dünyanın hiçbir yerinde görmüyoruz.’ diyorlar. Biz de iş gücümüzle gurur duyuyoruz” dedi.

TUTTUĞUNUZ ÇELİK OLSUN

Bakan Varank’ın ardından Bakan Selçuk da bir konuşma yaparak, “İnşallah biz Kocaeli’nde de bu ilave istihdamın etkilerini göreceğiz sizlerle beraber. Demin kardeşlerimizle konuşurken bahsettiler, ‘Buraya gelirken ailemiz gibi görüyoruz, çok huzurluyuz.’ diyorlar. Bu çok güzel bir şey işveren için burayı ailesi gibi gören insanlarla çalışmaktan daha büyük bir mutluluk olamaz” diye konuştu. Selçuk, “Tuttuğunuz çelik olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.