Başımızı döndürüyorlar

14.05.2018 - 12:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Başımızı döndürüyorlar

Bölgemizde ki bir çok okulda çeşitli içeriklerle bezenmiş fuarlar, etkinlikler, sempozyumlar yapılmaya devam ediyor.

Geçen hafta Darıca Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’nde akülü bir aracın yapımı, robot imalatının ardından Çayırova’da da Endüstri 4.0 ile ilgili bir sempozyumun gerçekleşmesine bir çok okulda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile katkı sunuyor. Hem öğrencileri hem de ellerinden çıkan o bilimsel ürünleri haberleştirmek adına bu etkinlikleri zaman zaman bende takip ediyorum. Teknoloji, Baş Döndürücü Bir Hızla Gelişmektedir. Bu tür etkinliklere davet alan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, “Dünyada 24 milyar makinenin birbiriyle hızlı ve etkin bir iletişim kurduğu bir çağdayız. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. sanayi devrimindeyiz. Böylesine önemli bir devrimde teknolojiyle iç içe yaşayan, araştıran, üreten, öğrenen, geliştiren, genç ve çalışkan gençlerimizin canla başla çalışmasını istiyorum. Lise ve üniversite öğrencilerimizin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi, beceriye dönüştürebilmesini bilimsel düşünerek geliştirebilmesini, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Hızla değişen dünyada her geçen gün yeni teknolojiler gelişiyor. Yarışmanın odağındaki robot teması da hayatın pek çok alanında kendine yer bulan önemli bir kavram. İnsanlar arası iletişimin büyük ilerleme kaydetmesinin ardından artık nesneler birbiriyle iletişim kurabiliyor. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. Sanayi Devrimi´nin başlangıcındayız. Endüstri 4.0 temel olarak bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirerek çok daha düşük maliyetli, az yer kaplayan, az enerji harcayan, az ısı üreten, ancak bir o kadar da yüksek verimlilikle çalışan cihazların üretimini amaçlayan bir anlayışın genel adıdır. Böylesine önemli bir aşamada olduğumuzun farkında olarak kendimizi ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu süreçte en önemli avantajımız, teknoloji ile iç içe yaşayan, araştıran, üreten, öğrenen, geliştiren, sorgulayan genç ve çalışkan bir nesle sahip olmamızdır.” Diyor. Sayın İsmet Yılmaz’ın endüstri 4.0 ile ilgili söylediği genel ve güzel şeylere tabi ki de hepimiz katılıyoruz. Ama buradaki asıl cevap bulması gereken soru, bu söylenenlerin nasıl yapılacağıdır. Endüstri 4.0’da başarılı olabilmenin ana yolu, burayı eğitim 4.0 ve adalet 4.0 ile desteklemektir.  Eğitimin 4.0’ı bilimdir, akıldır… Diğer taraftan yaşamın tüm alanlarında adalet olması gerektiği gibi özellikle eğitimdeki adalet de çok önemlidir. Eğitimdeki adalet eğitim de fırsat eşitliğinin sağlanması kadar eğitimde liyakatin sağlanmasıdır, mahkeme kararlarının uygulanmasıdır. Liyakatin egemen olmadığı bir eğitim sisteminde adaletten bahsedemeyiz. Eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin mülakatla alındığı bir sistemde de adaletten bahsedemeyiz. Tüm bunlardan dolayı endüstri 4.0 ;eğitim 4.0 ve adalet 4.0 ile desteklenmelidir. Saygılarımla
Bölgemizde ki bir çok okulda çeşitli içeriklerle bezenmiş fuarlar, etkinlikler, sempozyumlar yapılmaya devam ediyor.

Geçen hafta Darıca Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi’nde akülü bir aracın yapımı, robot imalatının ardından Çayırova’da da Endüstri 4.0 ile ilgili bir sempozyumun gerçekleşmesine bir çok okulda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile katkı sunuyor. Hem öğrencileri hem de ellerinden çıkan o bilimsel ürünleri haberleştirmek adına bu etkinlikleri zaman zaman bende takip ediyorum. Teknoloji, Baş Döndürücü Bir Hızla Gelişmektedir.

Bu tür etkinliklere davet alan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, “Dünyada 24 milyar makinenin birbiriyle hızlı ve etkin bir iletişim kurduğu bir çağdayız. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. sanayi devrimindeyiz. Böylesine önemli bir devrimde teknolojiyle iç içe yaşayan, araştıran, üreten, öğrenen, geliştiren, genç ve çalışkan gençlerimizin canla başla çalışmasını istiyorum. Lise ve üniversite öğrencilerimizin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi, beceriye dönüştürebilmesini bilimsel düşünerek geliştirebilmesini, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Hızla değişen dünyada her geçen gün yeni teknolojiler gelişiyor. Yarışmanın odağındaki robot teması da hayatın pek çok alanında kendine yer bulan önemli bir kavram. İnsanlar arası iletişimin büyük ilerleme kaydetmesinin ardından artık nesneler birbiriyle iletişim kurabiliyor. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan 4. Sanayi Devrimi´nin başlangıcındayız. Endüstri 4.0 temel olarak bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirerek çok daha düşük maliyetli, az yer kaplayan, az enerji harcayan, az ısı üreten, ancak bir o kadar da yüksek verimlilikle çalışan cihazların üretimini amaçlayan bir anlayışın genel adıdır. Böylesine önemli bir aşamada olduğumuzun farkında olarak kendimizi ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu süreçte en önemli avantajımız, teknoloji ile iç içe yaşayan, araştıran, üreten, öğrenen, geliştiren, sorgulayan genç ve çalışkan bir nesle sahip olmamızdır.” Diyor. Sayın İsmet Yılmaz’ın endüstri 4.0 ile ilgili söylediği genel ve güzel şeylere tabi ki de hepimiz katılıyoruz. Ama buradaki asıl cevap bulması gereken soru, bu söylenenlerin nasıl yapılacağıdır. Endüstri 4.0’da başarılı olabilmenin ana yolu, burayı eğitim 4.0 ve adalet 4.0 ile desteklemektir.  Eğitimin 4.0’ı bilimdir, akıldır… Diğer taraftan yaşamın tüm alanlarında adalet olması gerektiği gibi özellikle eğitimdeki adalet de çok önemlidir. Eğitimdeki adalet eğitim de fırsat eşitliğinin sağlanması kadar eğitimde liyakatin sağlanmasıdır, mahkeme kararlarının uygulanmasıdır. Liyakatin egemen olmadığı bir eğitim sisteminde adaletten bahsedemeyiz. Eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin mülakatla alındığı bir sistemde de adaletten bahsedemeyiz. Tüm bunlardan dolayı endüstri 4.0 ;eğitim 4.0 ve adalet 4.0 ile desteklenmelidir.

Saygılarımla

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.