GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Başkan Demirci’den Denetim Turu

Çayırova 21.10.2018 - 11:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Başkan Demirci’den Denetim Turu

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, zabıta ekipleriyle birlikte ilçedeki market ve fırınlarda denetimler gerçekleştirdi.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, zabıta ekipleriyle birlikte ilçedeki market ve fırınlarda denetimler gerçekleştirdi. Son zamanlarda artan şikayetler üzerine sıkı bir denetim uyguladıklarını belirten Demirci, ilçe genelinde gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerin arttırılarak devam edeceğini ve haksız kazanç sağlamaya çalışan tüm işletmelere ciddi cezalar kesileceğini söyledi. Denetimler Sıklaştırılacak Market ve fırınlarda yapmış olduğu denetimlerde etiket kontrolü, son kullanma tarihleri, tezgah ve kasada fiyatların tutarlığını, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının yanı sıra ekmeklerin gramajlarını, iş yerlerinin temizlik, hijyen şartlarını ve çalışanların portör muayenelerini kontrol etti. İlçedeki tüm market ve fırınların sık sık denetimden geçtiğini belirten Demirci, son aylarda meydana gelen döviz kurlarındaki değişikliği fırsat bilerek fiyat artışına giden marketlerde denetimlere ayrı bir önem verdiklerini açıkladı. Fırınlarda yapılan denetimlerde gramaj sorunu çıkan tüm unlu mamüllerin kayıt altına alındığını açıklayan Demirci, toplanan ekmeklerin Sevgi Çocuk Köyüne teslim edildiğini söyledi. Demirci, “Fırsatçılığa İzin Vermeyeceğiz” Halkı mağdur edecek fiyat artışlarına kesinlikle fırsat vermeyeceklerini açıklayan Demirci, “Hükümetimizin bizlere vermiş oldukları yetki ile bizde ilçemizdeki tüm gıda sektörünü incelikle denetliyoruz. Halkımızın mağdur olmaması için tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Marketlerde gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol ettik. Uygunsuz bir durumla karşılaştığımızda ise gerekli cezai işlemleri anında uyguladık. Yine market denetimlerimizde ürünlerin fiyat tutarlılığını ele aldık. Tüm ürünlerin market raflarına geliş fiyatlarını ve satış fiyatlarını değerlendirdik. Fırınlardaki denetimlerimizde ise hijyen başta olmak üzere ekmeklerin gramajlarını kontrol ettik. Gramajı eksik olan tüm unlu mamulleri toplayarak ceza işlemlerimizi gerçekleştirdik. Halkımızın gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri için zabıta ekiplerimizle aynı anda 4 farklı grupla denetimlerimiz devam edecek ve asla fırsatçılığa izin vermeyeceğiz.” dedi
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, zabıta ekipleriyle birlikte ilçedeki market ve fırınlarda denetimler gerçekleştirdi.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, zabıta ekipleriyle birlikte ilçedeki market ve fırınlarda denetimler gerçekleştirdi. Son zamanlarda artan şikayetler üzerine sıkı bir denetim uyguladıklarını belirten Demirci, ilçe genelinde gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerin arttırılarak devam edeceğini ve haksız kazanç sağlamaya çalışan tüm işletmelere ciddi cezalar kesileceğini söyledi.

Denetimler Sıklaştırılacak

Market ve fırınlarda yapmış olduğu denetimlerde etiket kontrolü, son kullanma tarihleri, tezgah ve kasada fiyatların tutarlığını, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının yanı sıra ekmeklerin gramajlarını, iş yerlerinin temizlik, hijyen şartlarını ve çalışanların portör muayenelerini kontrol etti. İlçedeki tüm market ve fırınların sık sık denetimden geçtiğini belirten Demirci, son aylarda meydana gelen döviz kurlarındaki değişikliği fırsat bilerek fiyat artışına giden marketlerde denetimlere ayrı bir önem verdiklerini açıkladı. Fırınlarda yapılan denetimlerde gramaj sorunu çıkan tüm unlu mamüllerin kayıt altına alındığını açıklayan Demirci, toplanan ekmeklerin Sevgi Çocuk Köyüne teslim edildiğini söyledi.

Demirci, “Fırsatçılığa İzin Vermeyeceğiz”

Halkı mağdur edecek fiyat artışlarına kesinlikle fırsat vermeyeceklerini açıklayan Demirci, “Hükümetimizin bizlere vermiş oldukları yetki ile bizde ilçemizdeki tüm gıda sektörünü incelikle denetliyoruz. Halkımızın mağdur olmaması için tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Marketlerde gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol ettik. Uygunsuz bir durumla karşılaştığımızda ise gerekli cezai işlemleri anında uyguladık. Yine market denetimlerimizde ürünlerin fiyat tutarlılığını ele aldık. Tüm ürünlerin market raflarına geliş fiyatlarını ve satış fiyatlarını değerlendirdik. Fırınlardaki denetimlerimizde ise hijyen başta olmak üzere ekmeklerin gramajlarını kontrol ettik. Gramajı eksik olan tüm unlu mamulleri toplayarak ceza işlemlerimizi gerçekleştirdik. Halkımızın gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri için zabıta ekiplerimizle aynı anda 4 farklı grupla denetimlerimiz devam edecek ve asla fırsatçılığa izin vermeyeceğiz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.