Bayan Meclis Üyeleri Hatay'da Neler Gördü?

Gebze 17.03.2016 - 00:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bayan Meclis Üyeleri Hatay'da Neler Gördü?

Bölgemiz'de görev yapan Bayan Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan eşleri 2 günlük Bayırbucak Türkmenlerini ziyaret etmek, yardım tırlarını kendilerine ulaştırmak ve orada yaşanılanları yerinde görmek üzere Hatay ziyareti gerçekleştirdiler. Peki orada neler gördüler.

Daha önce Kocaeli Valisi olarak ta görev yapan Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca'yı da ziyaret eden Gebze Kafilesine Hatay Ak Parti İl Kadın Koları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik evsahipliği yaptı. Vali Topaca'ya Çelik nezaretinde giden bayan meclis üyeleri çadırkent ve diğer kampları da ziyaret etme fırsatı yakaladılar.  Peki bayan meclis üyeleri bölgemize geri dönerken hangi ilginç tespitleri beraberinde getirdiler... Kamplarda en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin başında çocuk bezi, kadın pedi ve bit ilacı tüketiliyor. Günde 2000 pakete yakın çocuk bezinin dağıtıldığı tespit edilmiş. Kamplarda 1 yıla yakın barınan kadınların birçoğunun hamile olduğu da görülmüş. Erkeklerin birçoğunu birden fazla eşli olması da diğer ilginç bir tespit.  Kamplarda yaşayan çocukların bomba sesleri altında oyun oynamaya devam etmeleri ve bu duruma alışkanlık kazanmış olmalarıda ayrı bir trajedi olarak görülmüş. ,Kamplarda çocuklarla ve diğer ailelerle fotoğraf çekimi yapmak yasak. Çadırların bitişik nizamda olmaları bu çadırlarda kalan aileler arasında sadece bir bez örtü ile ayrılmaları ve çadırlarda kalan ailelerin birey sayısının 7-8 sayısını bulması da kamptaki nüfus yoğunluğunu ortaya koyuyor. Bölgemizde savaş mağduru bu insanlar için yardım toplayanların özellikle çocuk bezi ve kadın pedi üzerine daha hassas olmaları yönünde dikkat çekici bir durum sözkonusu. Bayan meclis üyelerimize ve belediye başkan eşlerine gösterilen ilgi ve sevgi yoğunluğu duygusal anlar yaşanmasına neden olduğu belirtildi.
Bölgemiz'de görev yapan Bayan Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan eşleri 2 günlük Bayırbucak Türkmenlerini ziyaret etmek, yardım tırlarını kendilerine ulaştırmak ve orada yaşanılanları yerinde görmek üzere Hatay ziyareti gerçekleştirdiler. Peki orada neler gördüler.

Daha önce Kocaeli Valisi olarak ta görev yapan Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca'yı da ziyaret eden Gebze Kafilesine Hatay Ak Parti İl Kadın Koları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik evsahipliği yaptı. Vali Topaca'ya Çelik nezaretinde giden bayan meclis üyeleri çadırkent ve diğer kampları da ziyaret etme fırsatı yakaladılar. 

Peki bayan meclis üyeleri bölgemize geri dönerken hangi ilginç tespitleri beraberinde getirdiler...

Kamplarda en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin başında çocuk bezi, kadın pedi ve bit ilacı tüketiliyor. Günde 2000 pakete yakın çocuk bezinin dağıtıldığı tespit edilmiş.

Kamplarda 1 yıla yakın barınan kadınların birçoğunun hamile olduğu da görülmüş. Erkeklerin birçoğunu birden fazla eşli olması da diğer ilginç bir tespit. 

Kamplarda yaşayan çocukların bomba sesleri altında oyun oynamaya devam etmeleri ve bu duruma alışkanlık kazanmış olmalarıda ayrı bir trajedi olarak görülmüş.

,Kamplarda çocuklarla ve diğer ailelerle fotoğraf çekimi yapmak yasak.

Çadırların bitişik nizamda olmaları bu çadırlarda kalan aileler arasında sadece bir bez örtü ile ayrılmaları ve çadırlarda kalan ailelerin birey sayısının 7-8 sayısını bulması da kamptaki nüfus yoğunluğunu ortaya koyuyor.

Bölgemizde savaş mağduru bu insanlar için yardım toplayanların özellikle çocuk bezi ve kadın pedi üzerine daha hassas olmaları yönünde dikkat çekici bir durum sözkonusu.

Bayan meclis üyelerimize ve belediye başkan eşlerine gösterilen ilgi ve sevgi yoğunluğu duygusal anlar yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.