Bayramda kurban yerlerine ücretsiz sefer!

Gebze 22.07.2020 - 22:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bayramda kurban yerlerine ücretsiz sefer!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Kirazpınar'da kurulan kurban pazarına Çoban Mustafa Paşa Camii önünden ücretsiz otobüs seferleri başlatıldığını duyurdu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışı yapılan kurban pazarında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Büyükgöz vatandaşların ve çevre sağlığının korunması amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması için düzenli olarak Gebze Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından gerekli denetimlerin yapıldığını dile getirerek yapılan denetimlerde kurbanlık hayvanların geldiği yerler, sağlık raporları, küpesi ve numarasına bakılırken, satış alanlarında da hijyen ve uygunluk kontrollerinin de eksiksiz olarak kontrol edildiğini söyledi. DENETİMLERİMİZ SIKLAŞTI İlçede kurbanlık satışlarının başladığını, hem üreticinin hem de alıcının mağdur olmaması için denetimleri arttırdıklarını dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Amacımız, hemşerilerimizin sağlıklı, huzur ve güven içinde kurban ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak. Covid-19 salgın tehdidi halen insanlarımızı tehdit ederken, denetim personelimizin kontrolünde hem besicilerimizin, hem de kurban alışverişine gelen vatandaşlarımızın ateş ölçümlerini sık sık gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. TOKALAŞMASIZ KURBAN PAZARI Kurban almak isteyenlere ve satıcılara alışveriş esnasında sosyal mesafeye uyulması konusunda da gerekli uyarıları yaptıklarını aktaran Başkan Büyükgöz, “Özellikle kurban alışverişi geleneklerinden olan pazarlık esnasında yapılan tokalaşmaya bu sene besicilerimizin ve hemşerilerimizin olası bulaş riskine karşı ara vermesi oldukça önem arz ediyor. İnşallah kazasız, problemsiz ve en önemlisi sağlığımızı koruyarak bu süreci tamamlayacağız” dedi. ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ Kurban vazifesini yerine getirmek isteyen Gebzeliler için de ücretsiz olarak kurban pazarına sefer başlattıklarını söyleyen Başkan Büyükgöz, “Kirazpınar'da kurulan kurban pazarına Çoban Mustafa Paşa Camii önünden ücretsiz otobüs seferleri başlamıştır. Hareket saatleri: 09.00-16.00 arasında olup, Kurban Bayramı’nın arifesine kadar her gün ve her saat başı olmak üzere düzenli bir şekilde tekrarlanacak. Seferler Yeni Bağdat Cad. üzerinden yapılmaktadır” diyerek Gebzelileri bilgilendirdi. 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Kirazpınar'da kurulan kurban pazarına Çoban Mustafa Paşa Camii önünden ücretsiz otobüs seferleri başlatıldığını duyurdu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışı yapılan kurban pazarında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Büyükgöz vatandaşların ve çevre sağlığının korunması amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması için düzenli olarak Gebze Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından gerekli denetimlerin yapıldığını dile getirerek yapılan denetimlerde kurbanlık hayvanların geldiği yerler, sağlık raporları, küpesi ve numarasına bakılırken, satış alanlarında da hijyen ve uygunluk kontrollerinin de eksiksiz olarak kontrol edildiğini söyledi.

DENETİMLERİMİZ SIKLAŞTI

İlçede kurbanlık satışlarının başladığını, hem üreticinin hem de alıcının mağdur olmaması için denetimleri arttırdıklarını dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Amacımız, hemşerilerimizin sağlıklı, huzur ve güven içinde kurban ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak. Covid-19 salgın tehdidi halen insanlarımızı tehdit ederken, denetim personelimizin kontrolünde hem besicilerimizin, hem de kurban alışverişine gelen vatandaşlarımızın ateş ölçümlerini sık sık gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

TOKALAŞMASIZ KURBAN PAZARI

Kurban almak isteyenlere ve satıcılara alışveriş esnasında sosyal mesafeye uyulması konusunda da gerekli uyarıları yaptıklarını aktaran Başkan Büyükgöz, “Özellikle kurban alışverişi geleneklerinden olan pazarlık esnasında yapılan tokalaşmaya bu sene besicilerimizin ve hemşerilerimizin olası bulaş riskine karşı ara vermesi oldukça önem arz ediyor. İnşallah kazasız, problemsiz ve en önemlisi sağlığımızı koruyarak bu süreci tamamlayacağız” dedi.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Kurban vazifesini yerine getirmek isteyen Gebzeliler için de ücretsiz olarak kurban pazarına sefer başlattıklarını söyleyen Başkan Büyükgöz, “Kirazpınar'da kurulan kurban pazarına Çoban Mustafa Paşa Camii önünden ücretsiz otobüs seferleri başlamıştır. Hareket saatleri: 09.00-16.00 arasında olup, Kurban Bayramı’nın arifesine kadar her gün ve her saat başı olmak üzere düzenli bir şekilde tekrarlanacak. Seferler Yeni Bağdat Cad. üzerinden yapılmaktadır” diyerek Gebzelileri bilgilendirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.