Belediye Başkanı olmak isteyen İlçe Başkanları

Gebze 15.05.2017 - 17:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Belediye Başkanı olmak isteyen İlçe Başkanları

Referandumun sonlanması ile Ak Parti'de tüm rota il ve ilçe kongrelerine çevrildi. Gebze ,Darıca, Çayırova ve Dilovası'ndaki tüm Ak Parti İlçe Başkanları 3 dönem statüsüne takılmıyor. Ancak...

 Ancak belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen ilçe başkanları için verilecek karar merakla bekleniliyor. Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunma niyetinde olan Ak Partili İlçe Başkanları önce genel merkezin daha sonrada il merkezinin statü açıklama beklentisi içindeler. Yapılması beklenen açıklama içeriği 2 seçenekli.  Birinci seçenekte  "Belediye Başkanı adaylık başvurusu yapacak olan mevcut ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanına aday olmasın" denilecek. İkinci seçenekte ise, "Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapanlar önce ilçe kongrelerinde aday olabilir sonra istifa ederek belediye başkanlığı adaylık başvurusu yapılabilir."denilecek. Bu iki tercih arasında karar vermeye hazırlanan Ak Parti Genel Merkezi bu kararını önce İl Başkanlarına, il başkanlarıda ilçe başkanları ile paylaşacak. Bu durum ile ilgili bölgemizde yaşanmış bir örnek Cemalettin Kaflı ile ilgili. Ancak Kaflı örneği belediye başkanlığı adaylık başvurusu değil milletvekillik adaylık başvurusu ileilgili bir dönemdi. Ak Parti seçim statüsününde herhangi bir değişiklik yapmazsa belediye başkanlığı adaylık başvurusu yapmak isteyen ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanlığı listesi hazırlayamayacak.
Referandumun sonlanması ile Ak Parti'de tüm rota il ve ilçe kongrelerine çevrildi. Gebze ,Darıca, Çayırova ve Dilovası'ndaki tüm Ak Parti İlçe Başkanları 3 dönem statüsüne takılmıyor. Ancak...

 Ancak belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen ilçe başkanları için verilecek karar merakla bekleniliyor. Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunma niyetinde olan Ak Partili İlçe Başkanları önce genel merkezin daha sonrada il merkezinin statü açıklama beklentisi içindeler. Yapılması beklenen açıklama içeriği 2 seçenekli. 

Birinci seçenekte  "Belediye Başkanı adaylık başvurusu yapacak olan mevcut ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanına aday olmasın" denilecek.

İkinci seçenekte ise, "Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapanlar önce ilçe kongrelerinde aday olabilir sonra istifa ederek belediye başkanlığı adaylık başvurusu yapılabilir."denilecek.

Bu iki tercih arasında karar vermeye hazırlanan Ak Parti Genel Merkezi bu kararını önce İl Başkanlarına, il başkanlarıda ilçe başkanları ile paylaşacak. Bu durum ile ilgili bölgemizde yaşanmış bir örnek Cemalettin Kaflı ile ilgili. Ancak Kaflı örneği belediye başkanlığı adaylık başvurusu değil milletvekillik adaylık başvurusu ileilgili bir dönemdi. Ak Parti seçim statüsününde herhangi bir değişiklik yapmazsa belediye başkanlığı adaylık başvurusu yapmak isteyen ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanlığı listesi hazırlayamayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.