Belediye’den Çevre ve Ekolojik Denge Semineri

Çayırova 25.02.2016 - 13:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Belediye’den Çevre ve Ekolojik Denge Semineri

Eğitim ve sağlık alanında birçok seminere ve konferansa ev sahipliği yapan Çayırova Belediyesi, bilinçli enerji kullanımı çevre ve ekolojik dengenin korunması noktasında farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir seminer düzenledi.

Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve Tema Vakfı Genç Tema Koordinatörü ve KOÜ Çevre Mühendisi Dr. İsmail Özbay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde tüketim ahlakı, sürdürülebilir yaşam ve yenilenebilir enerji konularında önemli bilgiler aktarıldı. Lise son sınıf öğrencilerinin takip ettiği seminerde ilk olarak söz alan Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, Aşırı nüfusun toprağa yoğun baskı yaptığının altını çizdi. Tol, çevre kirliliği, tarım arazilerinin yanlış kullanılması gibi durumlarda dünyamızı ve insanlığı bekleyen tehlikelere dikkat çekti. Konuşmasına devam eden Tol “Satın aldığımız ve kullandığımız kimyasal maddelerin doğada nasıl bir etki bıraktığı konusunda bilgi sahibi olmamız için ekolojik okur yazarlık konusunda ilerleme kaydetmeliyiz” ifadelerini kullandı. Katılımcılara erozyon ve ekolojik sistemle ilgili bir sunum yapan Tol, doğa sevgisi ve bilinci oluşturmak için toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak enerji temini ve enerji giderlerinin minimize edilmesi için enerji verimliliği gibi konularının işlendiği seminerde geleceğe ışık tutacak notlar alan gençler sık sık soru sorarak merak ettikleri konularda aydınlandılar. Sunuma devam eden KOÜ Çevre Mühendisi Dr. İsmail Özbay yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin sınırsız kaynaklara sahipken, yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımı konusunda birçok ülkenin gerisinde kaldığını ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda henüz çok yeni bir oyuncu olduğunu ifade etti. Slayt gösterisi eşliğinde sunumuna devam eden Özbay “Ülkemizde yenilenebilir enerjiden elde edilen üretim sadece 4 bin megavat iken elektrik üretiminin sadece % 4’ü rüzgar enerjisinden geliyor. Rüzgar enerji santralleri kısa sürede inşa edilebilme ve yoğun rüzgar ırmaklarının olduğu bölgelerde kesintisiz, verimli ve temiz enerji üretebilme kapasiteleriyle tercih edilen en düşük yatırım maliyeti olan elektrik üretim tesisleri olarak dünyada birçok ülkede enerji üretiminin büyük kısmını sağlıyor. Hızla artan nüfusun ve gelişen sanayinin enerji gereksinimi kısıtlı kaynaklarla karşılanamamakta, enerji üretimi ve tüketimi arasındaki açık giderek artmaktadır. Günümüzde enerji üretiminde kullanılacak yöntem ve kaynakların çevreye zarar vermemesi gerekmektedir.” şeklinde sözlerini noktaladı.        
Eğitim ve sağlık alanında birçok seminere ve konferansa ev sahipliği yapan Çayırova Belediyesi, bilinçli enerji kullanımı çevre ve ekolojik dengenin korunması noktasında farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir seminer düzenledi.

Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve Tema Vakfı Genç Tema Koordinatörü ve KOÜ Çevre Mühendisi Dr. İsmail Özbay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde tüketim ahlakı, sürdürülebilir yaşam ve yenilenebilir enerji konularında önemli bilgiler aktarıldı. Lise son sınıf öğrencilerinin takip ettiği seminerde ilk olarak söz alan Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, Aşırı nüfusun toprağa yoğun baskı yaptığının altını çizdi. Tol, çevre kirliliği, tarım arazilerinin yanlış kullanılması gibi durumlarda dünyamızı ve insanlığı bekleyen tehlikelere dikkat çekti. Konuşmasına devam eden Tol “Satın aldığımız ve kullandığımız kimyasal maddelerin doğada nasıl bir etki bıraktığı konusunda bilgi sahibi olmamız için ekolojik okur yazarlık konusunda ilerleme kaydetmeliyiz” ifadelerini kullandı. Katılımcılara erozyon ve ekolojik sistemle ilgili bir sunum yapan Tol, doğa sevgisi ve bilinci oluşturmak için toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak enerji temini ve enerji giderlerinin minimize edilmesi için enerji verimliliği gibi konularının işlendiği seminerde geleceğe ışık tutacak notlar alan gençler sık sık soru sorarak merak ettikleri konularda aydınlandılar.

Sunuma devam eden KOÜ Çevre Mühendisi Dr. İsmail Özbay yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin sınırsız kaynaklara sahipken, yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımı konusunda birçok ülkenin gerisinde kaldığını ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda henüz çok yeni bir oyuncu olduğunu ifade etti. Slayt gösterisi eşliğinde sunumuna devam eden Özbay “Ülkemizde yenilenebilir enerjiden elde edilen üretim sadece 4 bin megavat iken elektrik üretiminin sadece % 4’ü rüzgar enerjisinden geliyor. Rüzgar enerji santralleri kısa sürede inşa edilebilme ve yoğun rüzgar ırmaklarının olduğu bölgelerde kesintisiz, verimli ve temiz enerji üretebilme kapasiteleriyle tercih edilen en düşük yatırım maliyeti olan elektrik üretim tesisleri olarak dünyada birçok ülkede enerji üretiminin büyük kısmını sağlıyor. Hızla artan nüfusun ve gelişen sanayinin enerji gereksinimi kısıtlı kaynaklarla karşılanamamakta, enerji üretimi ve tüketimi arasındaki açık giderek artmaktadır. Günümüzde enerji üretiminde kullanılacak yöntem ve kaynakların çevreye zarar vermemesi gerekmektedir.” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.