Bileğinize Lastik Toka Takmamanız İçin 3 Önemli Neden

Sağlık 16.07.2020 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bileğinize Lastik Toka Takmamanız İçin 3 Önemli Neden

Kimi zaman kaybetmemek kimi zaman da lazım olur diye bileğinize taktığınız lastik tokanın sağlığımız için zararlı olabileceği çoğumuz biliyoruz. Ancak bu durumu önemsemeyip devam etmek yerine ciddiye almak da fayda var. İşte bileğinize geçirdiğiniz lastik bir tokanın karpal tünel sendromundan enfeksiyona kadar yaratacağı sıkıntılar... Dolaşım problemlerine neden olabilir.Bileğinize lastik bant taktığınızda , kan damarlarını sıkıştırırsınız. Bu da vücuttaki kanın normal hareketini büyük ölçüde engeller. Sonuç olarak, uzun süreli ağrı ve parmakların uyuşması ile kendini gösteren karpal tünel sendromu ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Hayatı tehdit eden bir enfeksiyona yol açabilir  ABD'de yaşayan Audree Kopp adlı kadın, bileğe sürekli bir saç tokası takmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Audree Kopp , bir müddet sonra bileğinde büyüyen bir yumruyla karşılaştı. Doktorlar bu durumu antibiyotik ile tedavi etmeye çalıştılar. Ancak tedavi olumlu sonuç vermeyince genç kadın ameliyat olmak zorunda kaldı. Çok uzun saatler bileğinizde bir saç tokası ile gezmek ciltte sürtünmeye ve sıkıştırmaya bağlı tahriş yaratabilir. Tokanın bakterileri derinin üzerine hapsetmesi sonucu enfeksiyonlar gelişebilir. Bu bakteriler de gözenekler ve kıl köklerinden içeriye doğruya ilerleyerek enfeksiyona yol açabilir! Hatta bu enfeksiyon kana bile karışabilir. Hoş görüntünüzü mahvedebilir. Sağlıksal problemlerin yanında bileğe lastik toka takmak estetik açıdan da pek şık bir durum değil. Eğer saç tokalarınızı bir araya toplayarak kolayca bulmak, kaybetmemek ve yanınızda taşımak istiyorsanız onları satın alacağınız bir karabinaya dizebilirsiniz!

Kimi zaman kaybetmemek kimi zaman da lazım olur diye bileğinize taktığınız lastik tokanın sağlığımız için zararlı olabileceği çoğumuz biliyoruz. Ancak bu durumu önemsemeyip devam etmek yerine ciddiye almak da fayda var. İşte bileğinize geçirdiğiniz lastik bir tokanın karpal tünel sendromundan enfeksiyona kadar yaratacağı sıkıntılar...

Dolaşım problemlerine neden olabilir.Bileğinize lastik bant taktığınızda , kan damarlarını sıkıştırırsınız.

Bu da vücuttaki kanın normal hareketini büyük ölçüde engeller.

Sonuç olarak, uzun süreli ağrı ve parmakların uyuşması ile kendini gösteren karpal tünel sendromu ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Hayatı tehdit eden bir enfeksiyona yol açabilir 

ABD'de yaşayan Audree Kopp adlı kadın, bileğe sürekli bir saç tokası takmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Audree Kopp , bir müddet sonra bileğinde büyüyen bir yumruyla karşılaştı. Doktorlar bu durumu antibiyotik ile tedavi etmeye çalıştılar. Ancak tedavi olumlu sonuç vermeyince genç kadın ameliyat olmak zorunda kaldı.

Çok uzun saatler bileğinizde bir saç tokası ile gezmek ciltte sürtünmeye ve sıkıştırmaya bağlı tahriş yaratabilir. Tokanın bakterileri derinin üzerine hapsetmesi sonucu enfeksiyonlar gelişebilir. Bu bakteriler de gözenekler ve kıl köklerinden içeriye doğruya ilerleyerek enfeksiyona yol açabilir! Hatta bu enfeksiyon kana bile karışabilir. Hoş görüntünüzü mahvedebilir. Sağlıksal problemlerin yanında bileğe lastik toka takmak estetik açıdan da pek şık bir durum değil.

Eğer saç tokalarınızı bir araya toplayarak kolayca bulmak, kaybetmemek ve yanınızda taşımak istiyorsanız onları satın alacağınız bir karabinaya dizebilirsiniz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.