‘’Bilinçaltınız davranışlarınızı şekillendiriyor’’

Kocaeli 21.01.2016 - 10:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

‘’Bilinçaltınız davranışlarınızı şekillendiriyor’’

Büyükşehir personeline eğitim veren Satıroğlu, davranışlar ve iletişimin bilinçaltıyla ilgisini anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim programı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi personeline “Etkili konuşma ve diksiyon” eğitimi programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim, Sevinç Satıroğlu tarafından verildi. 21 GÜNDE DAVRANIŞ EDİNİYORUZ Medya sektöründe uzun yıllardır muhabir ve sunucu olarak görev yapan Satıroğlu, etkili iletişim konusunda katılımcılara bilgi aktardı. ‘’Kodlanmış korkularımızla yaşıyoruz’’ diyen Satıroğlu, duruşumuz ve davranışlarımızın deneyimlerimiz ve bilinçaltımız tarafından şekillendirildiğini belirtti. Beynimizde 21 günde oluşan nöron bağı ile davranış alışkanlığımızın oluştuğunu ifade eden Satıroğlu, beyne düzenli verilen mesajlarla bir davranış kalıbının 21 gün sonra alışkanlığa dönüşeceğini ifade etti. EGONUZU KULLANMAYI BİLİN Beynin alfa, beta, teta ve delta dalgalarıyla titreşim yaptığını belirten Satıroğlu, uyanıkken alfa, uyurken beta, ibadet ederken ve meditasyon halindeki uykuyla uyanıklık halindeki yoğun motivasyon halinde teta, derin uyku halindeyken ise delta beyin dalgaları halinde olunduğunu söyledi. Yaşanılan travmaların hafızada yer almasına, unutulmamasına egonun sebep olduğunu kaydeden Satıroğlu, egonun olması gereken bir şey olduğunu, yalnız egomuzu kullanmayı bilmemiz gerektiğini vurguladı. LA SESİYLE KONUŞUN Ses ve doğru nefes alma konularında da bilgiler aktaran Satıroğlu, konuşmanın belirli bir ritminin olduğunu ifade etti. Konuşmanın da şarkı söylemek gibi notası olduğunu ifade eden Satıroğlu, la notasıyla konuşmanın gerektiğini belirtti. Si sesiyle konuşan insanların antipatik bulunduğunu söyleyen Satıroğlu, do sesinin de emir olarak algılandığını belirtti. Renklerin de iletişimde önemli bir etken olduğunu belirten Satıroğlu, renklerin ve kokuların insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden söz etti. Burundan, diyaframdan nefes almanın doğru nefes alma şekli olduğunu söyleyen Satıroğlu, iletişim konusunda birçok ince nüansa değindi.

Büyükşehir personeline eğitim veren Satıroğlu, davranışlar ve iletişimin bilinçaltıyla ilgisini anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim programı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi personeline “Etkili konuşma ve diksiyon” eğitimi programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim, Sevinç Satıroğlu tarafından verildi.

21 GÜNDE DAVRANIŞ EDİNİYORUZ

Medya sektöründe uzun yıllardır muhabir ve sunucu olarak görev yapan Satıroğlu, etkili iletişim konusunda katılımcılara bilgi aktardı. ‘’Kodlanmış korkularımızla yaşıyoruz’’ diyen Satıroğlu, duruşumuz ve davranışlarımızın deneyimlerimiz ve bilinçaltımız tarafından şekillendirildiğini belirtti. Beynimizde 21 günde oluşan nöron bağı ile davranış alışkanlığımızın oluştuğunu ifade eden Satıroğlu, beyne düzenli verilen mesajlarla bir davranış kalıbının 21 gün sonra alışkanlığa dönüşeceğini ifade etti.

EGONUZU KULLANMAYI BİLİN

Beynin alfa, beta, teta ve delta dalgalarıyla titreşim yaptığını belirten Satıroğlu, uyanıkken alfa, uyurken beta, ibadet ederken ve meditasyon halindeki uykuyla uyanıklık halindeki yoğun motivasyon halinde teta, derin uyku halindeyken ise delta beyin dalgaları halinde olunduğunu söyledi. Yaşanılan travmaların hafızada yer almasına, unutulmamasına egonun sebep olduğunu kaydeden Satıroğlu, egonun olması gereken bir şey olduğunu, yalnız egomuzu kullanmayı bilmemiz gerektiğini vurguladı.

LA SESİYLE KONUŞUN

Ses ve doğru nefes alma konularında da bilgiler aktaran Satıroğlu, konuşmanın belirli bir ritminin olduğunu ifade etti. Konuşmanın da şarkı söylemek gibi notası olduğunu ifade eden Satıroğlu, la notasıyla konuşmanın gerektiğini belirtti. Si sesiyle konuşan insanların antipatik bulunduğunu söyleyen Satıroğlu, do sesinin de emir olarak algılandığını belirtti. Renklerin de iletişimde önemli bir etken olduğunu belirten Satıroğlu, renklerin ve kokuların insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden söz etti. Burundan, diyaframdan nefes almanın doğru nefes alma şekli olduğunu söyleyen Satıroğlu, iletişim konusunda birçok ince nüansa değindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.