Binlerce Gebzeli şehidini uğurladı!

Gebze 03.04.2019 - 16:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Binlerce Gebzeli şehidini uğurladı!

Hz. Ali Efendimizin “Bana bir harf öğretenin Kırık yıl kölesi olurum” sözünden habersiz olan bir cani, Gebzeli eğitimci Necmettin Kuyucu’yu sevdiklerinden ayırdı. İlim şehidi Kuyucu, binlerce Gebzeli’nin duasıyla ebediyete uğurlandı.

Gebze’de eğitim veren Atatürk Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Necmettin Kuyucu, bir öğrencinin hain saldırısı sonucu şehit oldu. 1974 Gebze doğumlu, ömrünü ilim ve irfana atamış, binlerce öğrenci yetiştirmiş, inandığı değerleri hayatında birebir tatbik eden Gebzeli Öğretmen Necmettin Kuyucu, disiplin sorunları bulunan 17 yaşında ki Lise 3.Sınıf öğrencisi F.Ç’nin hunharca saldırısına maruz kaldı.  Eğitimci Necmettin Kuyucu, kendisinin “En güvenli yer” olarak ifade ettiği eğitim yuvasında, görevi başında şehadete yürüdü. GEBZE TEK YÜREK OLDU Gebze, Necmettin Öğretmenine hak ettiği vefayı cenazesinde gösterdi. Binlerce Gebzeli Necmettin Kuyucu için adeta tek yürek oldu. Vefat haberinin duyulmasından sonra dualarıyla Necmettin Öğretmen için tek yürek olan Gebzeliler,  Eşref Bitlis Parkı’ndan, şehadet ve görev yeri olan Atatürk Lisesi’ne kadar yürüdü. Üzüntü yüreklere sığmazken, göz yaşları sel olup aktı. Ancak akan sadece göz yaşları deliydi, aynı zamanda insan seliydi. Eğitime gönül veren bütün Sendikaların öncülüğünde, öğretmenler, öğrenciler, bürokratlar, siyasiler Necmettin Kuyucu için yürüyerek, okulunda düzenlenen cenaze törenine katıldı. SON GÖREV ŞEHİT OLDUĞU OKULDA İlim Şehidi Necmettin Kuyucu’nun cenazesi için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. İsmi, acı olay yaşanır yaşanmaz, Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda yapılan törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kaymakamlar Mustafa Güler ve Ömer Karaman, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Müdürleri başta olmak üzere, eğitim camiası, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve binlerce Gebzeli yer aldı. HAKKINI ‘HELAL’ ET ÖĞRETMENİM Cenaze töreninde ise duygu dolu anlar yaşandı. Şehit öğretmenin eşi, anne ve babası, yakınları başlat olmak üzere sevenleri göz yaşlarına hakim olamadı. Ailesi uzun süre şehidimizin tabutuna sarılırken, Annesi kısa süreli fenalık geçirdi. Şehidimizin evlatları ise göz yaşlarına içlerine akıtırken, onları teskin etmek kent protokolüne düştü. Veda programının ardından okul bahçesinde cenaze namazı kılındı. Helallik istenildiği sırada binlerce kişi hep bir ağızdan “Helal olsun” diye haykırırken, cenaze namazını Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek birlikte kıldırdı. Şehidimizin naaşı daha sonra Gebze Ahatlı köyünde toprağa verildi.
Hz. Ali Efendimizin “Bana bir harf öğretenin Kırık yıl kölesi olurum” sözünden habersiz olan bir cani, Gebzeli eğitimci Necmettin Kuyucu’yu sevdiklerinden ayırdı. İlim şehidi Kuyucu, binlerce Gebzeli’nin duasıyla ebediyete uğurlandı.

Gebze’de eğitim veren Atatürk Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Necmettin Kuyucu, bir öğrencinin hain saldırısı sonucu şehit oldu. 1974 Gebze doğumlu, ömrünü ilim ve irfana atamış, binlerce öğrenci yetiştirmiş, inandığı değerleri hayatında birebir tatbik eden Gebzeli Öğretmen Necmettin Kuyucu, disiplin sorunları bulunan 17 yaşında ki Lise 3.Sınıf öğrencisi F.Ç’nin hunharca saldırısına maruz kaldı.  Eğitimci Necmettin Kuyucu, kendisinin “En güvenli yer” olarak ifade ettiği eğitim yuvasında, görevi başında şehadete yürüdü.

GEBZE TEK YÜREK OLDU

Gebze, Necmettin Öğretmenine hak ettiği vefayı cenazesinde gösterdi. Binlerce Gebzeli Necmettin Kuyucu için adeta tek yürek oldu. Vefat haberinin duyulmasından sonra dualarıyla Necmettin Öğretmen için tek yürek olan Gebzeliler,  Eşref Bitlis Parkı’ndan, şehadet ve görev yeri olan Atatürk Lisesi’ne kadar yürüdü. Üzüntü yüreklere sığmazken, göz yaşları sel olup aktı. Ancak akan sadece göz yaşları deliydi, aynı zamanda insan seliydi. Eğitime gönül veren bütün Sendikaların öncülüğünde, öğretmenler, öğrenciler, bürokratlar, siyasiler Necmettin Kuyucu için yürüyerek, okulunda düzenlenen cenaze törenine katıldı.

SON GÖREV ŞEHİT OLDUĞU OKULDA

İlim Şehidi Necmettin Kuyucu’nun cenazesi için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. İsmi, acı olay yaşanır yaşanmaz, Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda yapılan törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kaymakamlar Mustafa Güler ve Ömer Karaman, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Müdürleri başta olmak üzere, eğitim camiası, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve binlerce Gebzeli yer aldı.

HAKKINI ‘HELAL’ ET ÖĞRETMENİM

Cenaze töreninde ise duygu dolu anlar yaşandı. Şehit öğretmenin eşi, anne ve babası, yakınları başlat olmak üzere sevenleri göz yaşlarına hakim olamadı. Ailesi uzun süre şehidimizin tabutuna sarılırken, Annesi kısa süreli fenalık geçirdi. Şehidimizin evlatları ise göz yaşlarına içlerine akıtırken, onları teskin etmek kent protokolüne düştü. Veda programının ardından okul bahçesinde cenaze namazı kılındı. Helallik istenildiği sırada binlerce kişi hep bir ağızdan “Helal olsun” diye haykırırken, cenaze namazını Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek birlikte kıldırdı. Şehidimizin naaşı daha sonra Gebze Ahatlı köyünde toprağa verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.