BİR YANLIŞ İLAÇ KULLANIM FACİASI DAHA!

26.11.2015 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BİR YANLIŞ İLAÇ KULLANIM FACİASI DAHA!

Yanlış antibiyotik içen öğrencinin beyin ölümü gerçekleşti

Çankırı'da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür hastanede tedavi gören üniversite öğrencisinin beyin ölümü gerçekleşti. Çankırı'da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür hastanede tedavi gören üniversite öğrencisinin beyin ölümü gerçekleşti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Derya Yücekaya (25), 20 Kasım Cuma günü dişinin ağrıması üzerine antibiyotik içti. Bir süre sonra fenalaşan Yücekaya, ev arkadaşının haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yücekaya'nın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.  Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, doktorlardan aldıkları bilgiye göre, antibiyotiğin içerisinde penisilin maddesi bulunduğunu, arkadaşlarının penisilin maddesine alerjisi olduğu için vücudunun reaksiyon verdiğini anlattı.
Yanlış antibiyotik içen öğrencinin beyin ölümü gerçekleşti

Çankırı'da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür hastanede tedavi gören üniversite öğrencisinin beyin ölümü gerçekleşti. Çankırı'da antibiyotik içtikten sonra fenalaşan ve 5 gündür hastanede tedavi gören üniversite öğrencisinin beyin ölümü gerçekleşti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Derya Yücekaya (25), 20 Kasım Cuma günü dişinin ağrıması üzerine antibiyotik içti. Bir süre sonra fenalaşan Yücekaya, ev arkadaşının haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yücekaya'nın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, doktorlardan aldıkları bilgiye göre, antibiyotiğin içerisinde penisilin maddesi bulunduğunu, arkadaşlarının penisilin maddesine alerjisi olduğu için vücudunun reaksiyon verdiğini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.