Birileri SEÇİM birileri GEÇİM derdinde

Gebze 21.11.2018 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Birileri SEÇİM birileri GEÇİM derdinde

Yerel seçimle ilgili gelişmeler ve haberler gündemde önemli bir yer tutuyor. Haberler bir genel merkez  ve il merkezi tarafından açıklamalarla bir de Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kanadında ki hareketlenmelerle ilgili yoğunlaşıyor.  Kendi yerelimizde “Bu aday adayları arasından değil dışarıdan bir ismi belediye başkanı olarak belirleyeceklermiş.” Cümlesini çok duyar olduk. Önemli mi? Mevcut aday adaylarından yada herhangi bir noktadan getirilen ismin aday olarak belirlenmesi. Kendi gazetemiz de dahil diğer basın yayın organlarında, çoğunlukla, kimlerin aday olacağı ile ilgili kulisler ve belirli aday adayı isimlerini öne çıkartmayı hedefleyen haberler öne çıkıyor. Halk gözünde ne derece değerli görünüyor bu haberler… Hep siyasi camiaya yaptığımız habersel güzergah… Bu sıralar vatandaşlar biraz daha seçimin değil geçimin derdine düşmüş gibi. Dolar ve Euro yükselişini fırsat bilen esnaf görünümlü kan emiciler dün 30 TL’ye sattığı kazağı bugün “Her şeye zam geldi.” Yalanı ile 80 TL’ye satma derdinde. Ülkemizin ekonomi savaşı verdiği bu dönemde mücadeleye destek vermek yerine fırsatçılık yapmakta vatan hainliğinin en belirgin örneğidir bana göre. 2019 Mart yerel seçimi, ülkemiz ve halkımız için birçok bakımdan yaşamsal derecede önem taşıyor. Son dönemde eşitsizlikler, mağduriyetler ve gelir adaletsizlikleri; toplumları yeni arayışlara yöneltiyor. Bu arayış da, birçok merkezi yönetimin, otoriter, muhafazakâr politikalara savrulmasını beraberinde getiriyor. Merkezi yönetimlerin çoğunlukla otoriterleşmesi, tutuculaşması; bu eğilimleri onaylamayan insanların belirli kentlerde toplanması ve oralarda kendilerine özgürlük alanları yaratması isteğini körüklüyor. Bir başka dikkat çekmek istediğim nokta, oluşacak yerel yönetimlerin, kentlerimizi Cumhuriyet’in 100’üncü yılına taşıyacak olmasıdır. Yerel seçimin ekonomik ve siyasal arka planında, yaşanan ekonomik ve siyasal sorunların faturası bulunmaktadır. Halk, seçmen, gidişat ile ilgili olarak görüş ve düşüncelerini bu seçimde sandığa yansıtma olanağı bulmalıdır, bulacaktır da... Özellikle de yeni yönetim sisteminin bir ön değerlendirmesini, yapacağı tercihlerle ve kullanacağı oylarla ifade edeceğinden hiç şüphem yok... Yerel seçimlerin kendine has değerleri ve dinamikleri vardır. Partiler her ne kadar görünürde yasal anlamda ittifak yapamasalar da, seçmen, bu ittifakı, adaylar üzerinden kendi seçim bölgelerinde doğal olarak hayata geçirmektedir. 2019 Mart yerel seçiminde, bu eğilimin daha da güçlü olacağını öngörüyorum. Saygılarımla

Yerel seçimle ilgili gelişmeler ve haberler gündemde önemli bir yer tutuyor. Haberler bir genel merkez  ve il merkezi tarafından açıklamalarla bir de Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kanadında ki hareketlenmelerle ilgili yoğunlaşıyor.  Kendi yerelimizde “Bu aday adayları arasından değil dışarıdan bir ismi belediye başkanı olarak belirleyeceklermiş.” Cümlesini çok duyar olduk. Önemli mi? Mevcut aday adaylarından yada herhangi bir noktadan getirilen ismin aday olarak belirlenmesi. Kendi gazetemiz de dahil diğer basın yayın organlarında, çoğunlukla, kimlerin aday olacağı ile ilgili kulisler ve belirli aday adayı isimlerini öne çıkartmayı hedefleyen haberler öne çıkıyor. Halk gözünde ne derece değerli görünüyor bu haberler… Hep siyasi camiaya yaptığımız habersel güzergah… Bu sıralar vatandaşlar biraz daha seçimin değil geçimin derdine düşmüş gibi. Dolar ve Euro yükselişini fırsat bilen esnaf görünümlü kan emiciler dün 30 TL’ye sattığı kazağı bugün “Her şeye zam geldi.” Yalanı ile 80 TL’ye satma derdinde. Ülkemizin ekonomi savaşı verdiği bu dönemde mücadeleye destek vermek yerine fırsatçılık yapmakta vatan hainliğinin en belirgin örneğidir bana göre.

2019 Mart yerel seçimi, ülkemiz ve halkımız için birçok bakımdan yaşamsal derecede önem taşıyor. Son dönemde eşitsizlikler, mağduriyetler ve gelir adaletsizlikleri; toplumları yeni arayışlara yöneltiyor. Bu arayış da, birçok merkezi yönetimin, otoriter, muhafazakâr politikalara savrulmasını beraberinde getiriyor. Merkezi yönetimlerin çoğunlukla otoriterleşmesi, tutuculaşması; bu eğilimleri onaylamayan insanların belirli kentlerde toplanması ve oralarda kendilerine özgürlük alanları yaratması isteğini körüklüyor.

Bir başka dikkat çekmek istediğim nokta, oluşacak yerel yönetimlerin, kentlerimizi Cumhuriyet’in 100’üncü yılına taşıyacak olmasıdır.

Yerel seçimin ekonomik ve siyasal arka planında, yaşanan ekonomik ve siyasal sorunların faturası bulunmaktadır. Halk, seçmen, gidişat ile ilgili olarak görüş ve düşüncelerini bu seçimde sandığa yansıtma olanağı bulmalıdır, bulacaktır da... Özellikle de yeni yönetim sisteminin bir ön değerlendirmesini, yapacağı tercihlerle ve kullanacağı oylarla ifade edeceğinden hiç şüphem yok...

Yerel seçimlerin kendine has değerleri ve dinamikleri vardır. Partiler her ne kadar görünürde yasal anlamda ittifak yapamasalar da, seçmen, bu ittifakı, adaylar üzerinden kendi seçim bölgelerinde doğal olarak hayata geçirmektedir. 2019 Mart yerel seçiminde, bu eğilimin daha da güçlü olacağını öngörüyorum.

Saygılarımla

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.