Bitkisel tıbbi üründe TÜBİTAK MAM-Atabay işbirliği

25.07.2020 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bitkisel tıbbi üründe TÜBİTAK MAM-Atabay işbirliği

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecek. Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Geliştirilmesi Projesi kapsamında ruhsatlanma çalışmalarının son aşamasına gelindi. Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecek. Protokol öncesi TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçarslan bir açıklama yaptı. BAŞKAN AÇIKLADI Başkan Kılıçarslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında, faaliyet gösteren hekimlerimiz için reçete edebilecekleri güvenli, dozu belli, sağlık standartlarına uygun ürünler kullanıma sunulması önemlidir. Bu amaçla Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Geliştirilmesi Projesinde, üretimi gerçekleştirilen ilk ürün “Ruscus Aculeatus L. Bitki Kökü Ekstresi”, Venöz Dolaşım Bozukluklarına endike (damar daraltıcı) bir üründür. OCAK 2021’DE TİCARİ ÜRETİM Ürünün, Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Yönetmeliği kapsamında ruhsatlanma çalışmalarının son aşamasına gelinmiştir. Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecektir. Sözleşme ile Eylül 2020’de ruhsat başvurusunun, Ocak 2021’de ise ticari üretimin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Aynı firma ile imzalanan diğer bir protokolle; Ruscus Aculeatus L. Bitki Kökü Ekstresinden farklı olarak, 5 yeni ürünün çalışmalarının da yapılabileceği öngörülmüştür.”

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecek.

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Geliştirilmesi Projesi kapsamında ruhsatlanma çalışmalarının son aşamasına gelindi. Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecek. Protokol öncesi TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçarslan bir açıklama yaptı.

BAŞKAN AÇIKLADI

Başkan Kılıçarslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında, faaliyet gösteren hekimlerimiz için reçete edebilecekleri güvenli, dozu belli, sağlık standartlarına uygun ürünler kullanıma sunulması önemlidir. Bu amaçla Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Geliştirilmesi Projesinde, üretimi gerçekleştirilen ilk ürün “Ruscus Aculeatus L. Bitki Kökü Ekstresi”, Venöz Dolaşım Bozukluklarına endike (damar daraltıcı) bir üründür.

OCAK 2021’DE TİCARİ ÜRETİM

Ürünün, Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Yönetmeliği kapsamında ruhsatlanma çalışmalarının son aşamasına gelinmiştir. Ürünün ticarileştirilmesi, ATABAY Kimya Sanayi ve MAM işbirliği projelendirme/lisanslama protokol sözleşmesi ile gerçekleştirilecektir. Sözleşme ile Eylül 2020’de ruhsat başvurusunun, Ocak 2021’de ise ticari üretimin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Aynı firma ile imzalanan diğer bir protokolle; Ruscus Aculeatus L. Bitki Kökü Ekstresinden farklı olarak, 5 yeni ürünün çalışmalarının da yapılabileceği öngörülmüştür.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.